Φουλ για το 9ο σερί Κύπελλο ο Ολυμπιακός

Τον ένατο συνεχόμενο τίτλο του θα διεκδικήσει το Σάββατο (21.15 TV-ERT Sports) στον τελικό του Κυπέλλου γυναικών στις Σέρρες ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκες» επικράτησαν 3-0 σετ (25-13, 25-17, 25-21) της ΑΕΚ στον πρώτο ημιτελικό που έγινε στο κατάμεστο κλειστό των Σερρών και περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλό τους
που θα προκύψει από τον δεύτερο αποψινό ημιτελικό Πανναξιακός-ΑΟ Θήρας (20.30 TV-ERT Sports). Για να φθάσει η ομάδα του Μπράνκο Κοβάτσεβιτς για 10η συνεχόμενη χρονιά σε τελικό χρειάστηκε το καλό της μπλοκ (9-3), το σερβίς τακτικής, την αποτελεσματική της επίθεση (47%-30%) και την Αμερικανίδα Χουντ οδηγό (πρώτη σκόρερ με 16 πόντους).

Η εξέλιξη του πρώτου ημιτελικού

Στο πρώτο σετ η ΑΕΚ πιέζοντας τον Ολυμπιακό στην υποδοχή (στοχεύοντας την Έμοντς) έβρισκε πόντους με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να πάνε μαζί μέχρι και τον 11ο πόντο. Σε εκείνο το σημείο η Λαμπρούση πήγε στη γραμμή του σετ και με τα σερβίς της (3 άσσους) και με την Γιώτα να κυριαρχεί στο φιλέ έδωσαν στον αποτελεσματικό στην επίθεση Ολυμπιακό προβάδισμα 9 πόντων (20-11). Το σετ έληξε στο 25-13 για την κάτοχο του τίτλου με επίθεση της Χουντ.

Η ΑΕΚ αντέδρασε στο ξεκίνημα του δευτέρου σετ και προηγήθηκε με 8-6. Η Νομικού πίεσε στο σερβίς και με σερί 5-0 ο Ολυμπιακός πήρε το προβάδισμα (11-8). Το σετ πήγε στον πόντο (15-14) αλλά τα μπλοκ της Ζακχαίου και της Νομικού και λάθη της Ένωσης έδωσαν αέρα 6 πόντων (20-14) στον Ολυμπιακό που τελείωσε το σετ και πάλι με επίθεση της Χουντ με 25-17.

Στο τρίτο σετ η ομάδα του Πειραιά, με την Κωνσταντινίδου διαγώνια αντί της Νομικού και την Ζακχαίου αντί της Γιώτα στο κέντρο, και με όπλο κυρίως το σερβίς της μετέτρεψε το ισόπαλο 1-1 σε 5-1. Ο Κοβάτσεβιτς από τα μισά του σετ ξεκούρασε ενόψει τελικού την αρχηγό του Στέλλα Χριστοδούλου (στην θέση της η Λαμπρινή Κωνσταντινίδου) με τον Ολυμπιακό να τελειώνει το σετ με 25-21 και τον αγώνα με 3-0.
Keywords
Τυχαία Θέματα