Γιατί να μην έχει μια… Black Friday και στις μεταγραφές!

Είμαστε μόλις στο 1/3 του πρωταθλήματος, οι μεταγραφές της χειμερινής περιόδου θα αρχίσουν τον Ιανουάριο, αλλά η διακοπή λόγω Εθνικής υποχρέωσε τις ομάδες (και τους συναδέλφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ) να στραφούν στις κινήσεις για κάλυψη των κενών που παρουσιάζουν τα διάφορα ρόστερ.

Έτσι, ο Αραούχο ήρθε στο προσκήνιο μετά από ένα ισπανικό ποστάρισμα στα social media.

Για ενδιαφέρον του Ολυμπιακού γράφτηκε, αμέσως η ΑΕΚ
άφησε να διαρρεύσει ότι δεν θα αφήσει εύκολα τον παίκτη να πάει στους ερυθρόλευκους και τελικά διέψευσαν και οι δύο ότι θέλουν να (ξανα)φέρουν τον ποδοσφαιριστή στην Ελλάδα.

Το βέβαιο είναι ότι και ο Ολυμπιακός αναζητά φορ. Και η ΑΕΚ θέλει να ενισχυθεί, αλλά με μέσο και πλάγιο επιθετικό. Όχι με φορ. Γι αυτό μπήκε και στην εξίσωση ο Βιγιαφάνιες.

Ενώ για τον Ολυμπιακό έχει μπει ο Σεμπά, ο οποίος επέστρεψε από την Κίνα και μένει να δούμε αν θα πάρει την ευκαιρία του από τον Μαρτίνς. Αλλά και ο… μισός Πανιώνιος με Μασούρα και Ντουρμισάι.

Για τον Μασούρα πάντως, εμφανίζεται ενδιαφέρον και από τον ΠΑΟΚ, ο οποίος θέλει και ένα μπακ να μπορεί να δώσει ανάσες σε Μάτος και Βιεϊρίνια, ένα στόπερ (γιατί μάλλον αποχωρεί ο Χατσερίντι) κι έναν εξτρέμ.

Βέβαια, όπως στον Ολυμπιακό γύρισε ο Σεμπά, έτσι και στον ΠΑΟΚ επέστρεψε και μάλιστα ως πρωταθλητής με την Αστάνα ο Πέδρο Ενρίκε, που παίζει μια χαρά και στα πλάγια.

Για την Ένωση πάντως, νομίζω ότι η προσοχή της είναι πρωτίστως στραμμένη στις ανανεώσεις των Σιμόες, Μπακασέτα, Μπακάκη, Λαμπρόπουλου και Γκάλο, καθώς υπάρχουν και συμβόλαια που λήγουν.

Και είναι πάντα προτιμότερο να επιδιώκεις να διατηρείς ποδοσφαιριστές που ξέρουν ήδη το… άρωμα των αποδυτηρίων σου, παρά να φέρνεις νέους και να τους περιμένεις να ενταχθούν στην ομάδα.

Ο Παναθηναϊκός από την άλλη, έχει τη γνωστή απαγόρευση μεταγραφών, αλλά και πάλι δεν μένει με τα χέρια σταυρωμένα.

Δοκιμάζει τον Ελληναυστραλό Πάνο Αρμένακα και ελπίζει ότι αν ο Αλαφούζος βγάλει κάποια χρήματα από την τσέπη του, ίσως προσεγγίσει τον Κονέ.

Διότι ο Αλαφούζος ήταν και παραμένει ΜΟΝΟΣ. Ο Παϊρότζ αγνοείται κι έτσι οι πράσινοι ελπίζουν στις καλές διαθέσεις του mister ΣΚΑΙ μήπως και ο Νταμπίζας φέρει κάτι καλό στον Δώνη για να βγει η χρονιά.

Όμως όσο κι αν κάποιοι πιστεύουν ότι οι πράσινοι αναζητούν παίκτες από την επερχόμενη (αλλά μακρά γι αυτούς) «Black Friday», η αίσθησή μου ότι στο ίδιο μήκος κύματος θα κινηθούν και οι υπόλοιπες ομάδες με δεδομένο ότι τα «λαυράκια» του Ιανουαρίου είναι κατά κανόνα περιορισμένων δυνατοτήτων.
Keywords
Τυχαία Θέματα