Νέες ταινίες: Η εβδομάδα της εκδίκησης!

Λιτή η νέα Κινηματογραφική Εβδομάδα, μας υποδέχεται με μόλις τέσσερις καινούργιες ταινίες να κυκλοφορούν στις Αίθουσες. Ξεχωρίζουν, το «Dogman» του Ματέο Γκαρόνε και οι «Χήρες» του Στιβ ΜακΚουίν, με ένα εντυπωσιακό σύνολο ηθοποιών, από την Βαϊόλα Ντέιβις μέχρι τον Λίαμ Νίσον και Κόλιν Φάρελ. Κοινό στοιχείο τους η εκδίκηση. Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται και το 31ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου.

Στις αίθουσες επίσης προβάλλεται η αξιόλογη ταινία «Ανάσα Ελευθερίας» της Ισόλντ Ιγκατοτιρ, καθώς και το σκοτεινό «Tuftland»

του Ρουπ Ολένιους, από την Φινλανδία. Αναλυτικά:

«Ανάσα Ελευθερίας» (And Breathe Normally - 2018) της Ισόλντ Ιγκατοτιρ (Ισλανδία, Σουηδία, Βέλγιο)

Μια ανύπαντρη μητέρα που αγωνίζεται σκληρά για να επιβιώσει, βρίσκει δουλειά ως ελεγκτής διαβατηρίων σε αεροδρόμιο της Ισλανδίας. Κατά τη διάρκεια κάποιας βάρδιας, μια επίσης ανύπαντρη μητέρα από την Γουινέα-Μπισσάου επιχειρεί να ταξιδέψει παράνομα προς τον Καναδά. Οι ζωές των δυο Γυναικών διασταυρώνονται απρόσμενα και παρά τις πολιτισμικές διαφορές και τις αντιξοότητες, ο ευαίσθητος δεσμός που αναπτύσσεται ανάμεσα τους θα αποτελέσει τη μονή τους ελπίδα απέναντι σε ένα απρόσωπο και άδικο σύστημα.


Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα