Γιατί η Sony δεν θα είναι στην Ε3

"Ο κόσμος έχει αλλάξει, η Ε3 όμως όχι."

Ο Shawn Layden, chairman των SIE Worldwide Studios, μίλησε για τους λόγους που η Sony δεν θα βρίσκεται στην Ε3 2019, αλλά και για τον τρόπο που επέλεξε η εταιρεία να εστιάσει σε λιγότερα αλλά μεγαλύτερα παιχνίδια.

Σε μία συνέντευξη στο CNET, ο Layden μίλησε για την συμμετοχή

της Sony στην Ε3 από τα πρώτα κιόλας χρόνια της έκθεσης λέγοντας μάλιστα ότι τότε η διοργάνωση εξυπηρετούσε τόσο τους δημοσιογράφους όσο και τους retailers. Τώρα όμως αισθάνεται ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει ριζικά.

"Τώρα έχουμε ένα event τον Φεβρουάριο που το ονομάζουμε Destination PlayStation. Εκεί λοιπόν καλούμε όλους τους εξωτερικούς μας συνεργάτες και ξεκινάμε τις συζητήσεις. Oι προσφορές για τα δικαιώματα πώλησης των παιχνιδιών και των κονσολών μας ξεκινάνε λοιπόν τον Φλεβάρη. Ο Ιούνιος πλέον είναι πολύ αργά για να συζητήσουμε για τις Χριστουγεννιάτικες προσφορές."

"Tώρα σε ό,τι αφορά τους δημοσιογράφους. Με το internet υπάρχει συνεχής ενημέρωση για οποιοδήποτε νέο από το χώρο του gaming. Επομένως δεν χρειάζεται κάποιος να περιμένει την Ε3 για να μάθει για το αγαπημένο του παιχνίδι. Έτσι, έχουμε μια εμπορική έκθεση, η οποία μόνο εμπόριο δεν έχει. Ο κόσμος έχει αλλάξει, η Ε3 όμως δεν φαίνεται να προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα."

"Με την απόφαση μας λοιπόν να εστιάσουμε σε λιγότερα, αλλά μεγαλύτερα, παιχνίδια καταλήξαμε ότι μέχρι τον Ιούνιο του 2019 δεν θα έχουμε τίποτε καινούριο να πούμε. Και πιστεύουμε ότι αν κάναμε την εμφάνιση μας, χωρίς να έχουμε κάτι ουσιαστικό να δείξουμε, ο κόσμος θα απογοητευόταν. Γιατί ο κόσμος έχει απαιτήσεις, περιμένει κάτι να ακούσει από εμάς."

Ο Layden μίλησε επίσης και για τον τρόπο που πρέπει να αλλάξει η Ε3. Είπε λοιπόν ότι: "Έχουμε ξεκινήσει τις συζητήσεις για το πως θα μπορούσαμε να αλλάξουμε την Ε3. Μπορεί να γίνει κάτι περισσότερο σαν φεστιβάλ gaming, όπου δεν χρειάζεται να μαζευόμαστε για να πετάξουμε κάποια νέα είδηση-βόμβα; Μπορεί απλά να γίνει μια εκδήλωση-γιορτή του gaming όπου οι developers θα μπορούν να έρθουν πιο κοντά στους fans;"

Δεν θα ξεχνούσε βέβαια να αναφέρει το γεγονός ότι οι developers της εταιρείας επικεντρώνονται πλέον σε λιγότερα, αλλά μεγαλύτερα παιχνίδια. "Νομίζω ότι κάναμε τόσα πολλά τα τελευταία χρόνια που έχουμε φτάσει πλέον στο σημείο όπου μπορούμε να πούμε ότι θα επικεντρωθούμε σε λιγότερα παιχνίδια, έτσι ώστε να ξοδέψουμε περισσότερο χρόνο, χρήμα και ενέργεια σε αυτά και να τα κάνουμε πραγματικά μεγαλύτερα."

Ο Layden επίσης μίλησε και για την πιθανή αγορά καινούριων studio. "Έχω δει αρκετές ευκαιρίες στο παρελθόν. Πάντα κοιτάμε τις ευκαιρίες που ανοίγονται μπροστά μας. Αν βρούμε κάποιον συνεργάτη ή μια ομάδα ή κάποιο παιχνίδι που αισθανόμαστε ότι είναι σημαντικό ή ενδιαφέρον, θα κοιτάξουμε να το πάρουμε με το μέρος μας.Είμαστε πάντα ανοιχτοί σε τέτοιου είδους εμπειρίες."

Ο Layden σχολίασε και τα battler royale λέγοντας: "Δεν θέλω να αναμιχθούμε με το θέμα. Νομίζω ότι ο κόσμος έχει όσα battler royale χρειάζεται αυτή την στιγμή."

Την προηγούμενη χρονιά η Sony ανακοίνωσε ότι θα σκιπάρει τη φετινή Ε3, ενώ μία μέρα μετά Nintendo και Microsoft ανακοίνωσαν ότι θα βρίσκονται εκεί κανονικά. Η Microsoft μάλιστα τόνισε ότι θα είναι τόσο μεγάλη στη φετινή έκθεση όσο συνήθως.

Αρκετές φήμες εξηγούν τη συγκεκριμένη απόφαση της Sony με την πιο σημαντική από αυτές να θέλει την εταιρεία να επικεντρώνεται στο PS5.

Για περισσότερα νέα μείνετε συντονισμένοι στο IGN.

IGN Greece Cross Play: Υποχωρούν οι αντιστάσεις της Sony Σταματάει του χρόνου η παραγωγή PS Vita στην Ιαπωνία Fortnite: Τι είχε να πει η Sony για το γνωστό πρόβλημα μεταφοράς λογαριασμών

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα