Γιατί έχει βορειομακεδονικές πινακίδες!

“Δεν ξαναρχόμαστε για διακοπές στην Ελλάδα. Είναι φανερό πως δε μας θέλουν! Την άλλη φορά θα πάμε αλλού”, δήλωσε ο αγανακτισμένος Τράικο από τα Μπίτολα (Μοναστήρι) της Βόρειας Μακεδονίας, που παραθερίζει συχνά στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, βλέποντας για δεύτερη φορά από τις πινακίδες του αυτοκινήτου του να έχει ξηλωθεί το διακριτικό της χώρας προέλευσης.  

Το προηγούμενο καλοκαίρι κάποιοι θερμοκέφαλοι του ξήλωσαν το σήμα “ΜΚ”, επειδή σήμαινε

“Μακεδονία”, που αποτελούσε “κόκκινο πανί” για τους Έλληνες. Μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών όμως πρόσθεσε κι αυτός το νέο επίσημο σήμα για τις πινακίδες της χώρας, που είναι πλέον το “ΝΜΚ”, δηλαδή “North Macedonia”, όπως αναγνωρίζεται πλέον κι από την Ελλάδα και φυσικά κι από την κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι το νέο σήμα είναι “πολιτικώς ορθό” και για την Ελλάδα, εντούτοις βρέθηκαν και πάλι Μακεδονομάχοι που το κατέστρεψαν με λευκό σπρέι. Δεύτερη φορά μέσα σ' ένα χρόνο. Οι πινακίδες του αυτοκινήτου του μοιάζουν με πεδίο ενός ακήρυχτου πολέμου που διεξάγουν τελευταία, σιωπηλά από τα ελληνικά ΜΜΕ είναι η αλήθεια, οι Μακεδονομάχοι εναντίον ανυποψίαστων πολιτών της Βόρειας Μακεδονίας που κάνουν τουρισμό στην Ελλάδα.

Στόχος τα αυτοκίνητα από τη Βόρεια Μακεδονία

Αποτελεί κοινό μυστικό πως τα αυτοκίνητα των επισκεπτών από τη Βόρεια Μακεδονία, που επισκέπτονται κυρίως την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, έχουν από τις αρχές του 2018 στοχοποιηθεί από οργανωμένες ομάδες Μακεδονομάχων αλλά και από “μοναχικούς λύκους” και αποτελούν αντικείμενο βανδαλισμών. Όχι μόνον φθορά πινακίδων, αλλά και εκτεταμένα “γρατσουνίσματα”, σκασίματα ελαστικών με μαχαίρι, ακόμη και θραύση τζαμιών κλπ. ώστε να γίνει ολοφάνερο πως αυτοί οι φιλήσυχοι τουρίστες είναι ανεπιθύμητοι στην Ελλάδα ή, για την ακρίβεια, είναι ανεκτοί μόνο για τα χρήματα που αφήνουν. Οι πινακίδες των αυτοκινήτων αποτελούν πάντα τον πιο προσφιλή στόχο των Μακεδονομάχων καθώς, επειδή μετακινούνται, αποτελούν και μια διαφήμιση του “ακτιβισμού” τους.


Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα