Γιακουμάκης: «Δεν περίμενα τέτοιο κλίμα» (video)

Ο Γιώργος Γιακουμάκης χαρακτήρισε εκπληκτικό το κλίμα στην ΑΕΚ και αποκάλυψε στην κάμερα του Novasports αν πανηγυρίσει σε περίπτωση που σκοράρει με τον Πλατανιά.

Αναλυτικά όσα είπε ο επιθετικός της ΑΕΚ στους Γιώργο Λιώρη και Άκη Κουζούλη:

Για το ματς με την πρώην ομάδα του και το αν θα πανηγυρίσει σε περίπτωση που σκοράρει: «Περίεργα συναισθήματα. Πάμε εκεί για να κερδίσουμε, ο
στόχος είναι ένας. Με στεναχωρεί το γεγονός ότι η ομάδα που με ανέδειξε θα είναι στην Β' εθνική μετά από έξι χρόνια. Παρ' όλα αυτά η ομάδα μου είναι πλέον η ΑΕΚ και το μόνο που θέλουμε είναι να κερδίσουμε και αυτό θα με κανει χαρούμενο. Ούτως ή άλλως θέλω να σκοράρω γιατί η ομάδα μου είναι η ΑΕΚ και θα κοιτάξω να κερδίσουμε γιατί θέλουμε τη νίκη. Δεν θα κοίταζα αν ήμουν καθοριστικός ή όχι ή αν είχε κριθεί ο υποβιβασμός. Αυτό που με νοιάζει είναι να κερδίσουμε και αν βάλω γκολ, αν το πανηγυρίσω το ξέρω μόνο εγώ. Μετά από τόσα χρόνια στην ομάδα που με ανέδειξε και της οφείλω πάρα πολλά, αν πανηγύριζα δεν θα έδειχνα σεβασμό».

Για το αν με νίκη η ΑΕΚ κάνει βήμα τίτλου: «Σίγουρα, θέλουμε στα υπόλοιπα ματς που μένουν να μην χάσουμε πόντους. Αν κερδίσουμε κάνουμε πολύ σημαντικό βήμα για τον τίτλο».

Για τα τρία ματς που ακολουθούν μετά τον Πλατανιά: «Εμείς θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε όλες τις ομάδες γιατί δεν θέλουμε να γίνουμε στόχος και κάποιοι κακοπροαίρετοι να πουν ότι θέλουμε να βοηθήσουμε κάποιον. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι η ομάδα μας και να πάρουμε τον τίτλο».

Για το αν σκέφτηκαν ποτέ πως το πρωτάθλημα έχει τελειώσει: «Σίγουρα όσο πλησιάζουμε προς το τέλος και είμαστε στην κορυφή νιώθουμε ότι είμαστε πολύ κοντά. Κάναμε ένα πολύ σημαντικό βήμα στο Καραϊσκάκη, αν χάναμε στο 83' θα ήμασταν με την πλάτη στον τοίχο. Έγινε αυτό με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, περιμέναμε την τιμωρία, ήταν αναμενόμενη. Κάπου εκεί αρχίσαμε να καταλαβαίνουμε ότι είμαστε πιο κοντά. Αν όμως δεν το κλειδώσεις μαθηματικά τίποτα δεν είναι δεδομένο μέχρι το τέλος. Βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και το μόνο που μας νοιάζει είναι το τρίποντο σε κάθε παιχνίδι».

Για το αν το γκολ με τον Ολυμπιακό ήταν το πιο καθοριστικό της σεζόν: «Δεν θέλω να ευλογήσω τα γένια μου, αλλά σίγουρα ήταν σημαντικό. Υπήρχαν και άλλα καθοριστικά γκολ που μας βοήθησαν».

Για το οικογενειακό κλίμα στην ομάδα που φάνηκε με την ανταπόκριση μετά τον τραυματισμό του Πάρη Μπάμπη: «Όταν ήρθα στην ΑΕΚ, πολλοί μου έλεγαν πρόσεχε γιατί είναι μεγάλη ομάδα και το κλίμα θα είναι αλλιώς, όχι όπως στον Πλατανιά που ήταν οικογενειακό με πολλούς Έλληνες. Ήρθα λιγο μαζεμένος, αλλά όταν ξεκίνησε η προετοιμασία είδα ότι το κλίμα είναι καλύτερο και από τον Πλατανιά. Δεν το περίμενα. Όταν έχεις έναν στόχο τόσο μεγάλο όπως το πρωτάθλημα, η πορεία στην Ευρώπη και το Κύπελλο, πρέπει το κλίμα να είναι καλό και στις στραβές να είμαστε ενωμένοι. Μας έχει βοηθήσει το κλίμα, είναι φοβερό, εκπληκτικό και έχει παίξει καταλυτικό ρόλο σε όλη αυτή την πορεία. Να ευχηθώ στον Πάρη περαστικά και σιδερένιος. Μιλήσαμε, το έχω τραβήξει κι εγώ αυτό, στενοχωρήθηκα λίγο παραπάνω όταν το καταλάβαμε, ήταν σαν να έβλεπα τον εαυτό μου. Σε εκείνη την ηλικία περίπου το είχα πάθει κι εδώ, του είπα ότι δεν είναι τίποτα και πραγματικά δεν είναι τίποτα, του εύχομαι να γυρίσει γερός».

Για το γκολ του Αραούχο με τον Παναθηναϊκό: «Σεντερφορίσιο γκολ, είχε βάλει και με τον Ολυμπιακό παρόμοιο. Με το κακό μας πόδι συνήθως βάζουμε τα πιο ωραία γκολ. Δίκαια ήταν το καλύτερο της αγωνιστικής, έπαιξε πολύ ωραία με το σώμα, κατέβασε με το στήθος και έπιασε φοβερό σουτ. Του λέω συγχαρητήρια».

Για το Ρεάλ - Γιουβέντους και αν συζητήθηκε στα αποδυτήρια: «Όλα τα συζητάμε στο Τσάμπιονς Λιγκ, ειδικά αν υπάρχουν αμφισβητούμενες φάσεις. Αυτές οι δύο ομάδες είναι οι μέγιστες, κανείς δεν το περίμενε μετά το πρώτο παιχνίδι αλλά την Γιουβέντους δεν την ξεγράφεις ποτέ. Στο πέναλτι πρέπει να είσαι ο καλύτερος παίκτης του κόσμου για να αποβάλλεις το άγχος στην τελευταία φάση. Κρίνεται ένας τίτλος γιατί τώρα η Ρεάλ είναι φαβορί. Με την εκτέλεση που έκανε ο Ρονάλντο έδειξε ότι δεν είχε υποψία άγχους, ήταν ψυχρός, οπότε δεν είναι τυχαία όλα όσα έχει κάνει. Στο ψαλιδάκι σηκώνεσαι και λες ότι αν την βρω βάζω το γκολ της χρονιάς. Το πέναλτι στην τελευταία φάση είναι κάτι πολύ δύσκολο».

Για το Μπαρτσελόνα - Ρόμα και το ποιος θα κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ: «Ένας Έλληνας δίνει την πρόκριση απέναντι στην καλύτερη ομάδα του κόσμου, μόνο υπερηφάνεια. Αν και είμαι υποστηρικτής της Ρεάλ, νομίζω ότι θα το κατακτήσει. Η Λίβερπουλ είναι εκπληκτική, έχει φοβερή επίθεση , από τις καλύτερες στον κόσμο, αλλά απέναντι σε μία ομάδα όπως η Ρεάλ θα έχει προβλήματα αμυντικά και ίσως ολοκληρώσει εκεί την πορεία της».
Keywords
Τυχαία Θέματα