Για το γόητρο και στο βάθος...η Ευρώπη

Τρόπαιο που χαρίζει Ευρωπαϊκή έξοδο με τους κανονιέρηδες να ''καίγονται'' περισσότερο για τον τίτλο από την στιγμή που οι πολίτες ουσιαστικά έχουν καπαρώσει το πρωτάθλημα κλείνοντας από τώρα εισιτήριο για το champions league της ερχόμενης περιόδου.
Οι κανονιέρηδες προσπαθούν να μπουν στην τετράδα στο νησί και αν αποτύχουν θα έχουν πάντα στο μυαλό τους και το φετινό Europa League που δίνει έξοδο στην κορυφαία διασυλλογική
διοργάνωση.
Η αποστολή τους δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο από την στιγμή που μπροστά τους έχουν μια μεγάλη πρόκληση που ακούει στο όνομα Μίλαν, με τους Ιταλούς να ενδιαφέρονται ίσως περισσότερο από κάθε άλλον η διοργάνωση καθώς στην Serie A βλέπουν με κυάλια τα υψηλά πατώματα. Σε περίπτωση που δεν καταφέρει τίποτα από τα δύο η ομάδα του Βενγκέρ, θα αρκεστεί χάσει-κερδίσει και πάλι στο Europa League, καθώς μοιάζει απίθανο να χάσει μια θέση που δίνει ευρωπαϊκή θέση από το πρωτάθλημα.

Προϊστορία σε τελικούς.
4 League Cup έχει κερδίσει η Σίτι (1970, 1976, 2014, 2016).
2 League Cup έχει κερδίσει η Άρσεναλ (1987, 1993).

Μάχη σε τελικό.
Στο τελευταίο ραντεβού για το πρωτάθλημα η Σίτι νίκησε 3-1 στο Μάτσεστερ, ενώ τελευταία φορά που κέρδισε η Άρσεναλ σε επίσημο αγώνα ήταν στον περσινό τελικό του F.A CUP όταν ο Αλέξις Σάντσες με γκολ στην παράταση έδωσε τον τίτλο του στους Λονδρέζους στο τελικό
2-1. Ο Σέρχιο Αγουέρο είχε ανοίξει το σκορ, με τον Νάτσο Μονρεάλ να ισοφαρίζει και να στέλνει το ματς στην παράταση.

Ήρωας στο Γουέμπλεϊ ο Καμπαγέρο το 2016.
Η Σίτι τελευταία φορά που πανηγύρισε τίτλο του League Cup ήταν το 2016 με ήρωα τον Γουίλι Καμπαγέρο, που πλέον αγωνίζεται σητν Τσέλσι, με τον Αργεντινό να αναδεικνύεται σε ήρωα στην διαδικασία των πέναλτι κόντρα στην Λίβερπουλ.

Τρόπαιο League Cup πριν από 25 χρόνια, ρεκόρ με 13 τίτλους F.A CUP.
Το 1993 πανηγύρισε τελευταία φορά League Cup η Άρσεναλ απέναντι στην Σέφιλντ Γουέντσεϊ.
Τα γκολ του Μέρσον και του Μόροου είχαν χαρίσει το τρόπαιο στους κανονιέρηδες του Σκωτσέζου Τζόρτζ Γκρεϊαμ στο τελικό 2-1.

Η παράδοση με την Άρσεναλ.
-173 φορές έχουν αναμετρηθεί με την Άρσεναλ να έχει την μερίδα του λέοντος με 87 νίκες, 43 νίκες μετράει η Μάντσεστερ Σίτι, ενώ 43 ματς έληξαν χωρίς νικητή.
-Η Άρσεναλ υπερτερεί και στα γκολ όπου έχει πετύχει 292 και έχει δεχτεί 198.

Τέλος, οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν και για το πρωτάθλημα 1η Μαρτίου στο Emirates του Λονδίνου.
Keywords
Τυχαία Θέματα