Γαλλία-Ελλάδα 5-1: Ένα ακόμα μάθημα για την Εθνική (hls)

Η Εθνική Γυναικών ηττήθηκε 5-1 από τη Γαλλία στο κατάμεστο “Λουΐ Ντεγκογκέζ” του Σεντάν στο τελευταίο της παιχνίδι για τον 9ο προκριματικό όμιλο του Μουντιάλ Γυναικών 2023.

Η Γαλλία προηγήθηκε στο 9ο λεπτό με την Γκεϊορό, ενώ έκανε το 2-0 με την Ντιανί στο 18ο. Στο 20ό λεπτό η Σαρρή με κόρνερ έστειλε τη μπάλα συστημένη στην Κόγγουλη που νίκησε την προσωπική της αντίπαλο και με κεφαλιά έκανε το 2-1. Ένα γκολ

που χαρακτηρίζεται “ιστορικό” διότι δεν ουδέποτε έχει πετύχει γκολ η Ελλάδα απέναντι σε μια ομάδα του παγκόσμιου Top 5.

Μάλιστα λίγα λεπτά μετά η Σαρρή με εντυπωσιακή ενέργεια πέρασε τέσσερις αντιπάλους της και σούταρε από το ύψος της περιοχής λίγο άουτ. Στην ίδια φάση τραυματίστηκε πολύ σοβαρά η Μπατί συγκλονίζοντας τις παίκτριες εντός γηπέδου αλλά και την εξέδρα.

Μετά την εννιάλεπτη καθυστέρηση λόγω του τραυματισμού της Μπατί, η Ελλάδα συνέχισε μουδιασμένη και δέχθηκε δύο γκολ πριν βγει το ημίχρονο από την Μαλάρ και την Ντιανί.

Το τελικό 5-1 έγραψε η Μπαλτιμόρ στο 59ο λεπτό, ενώ στο 82′ είχαμε νέα διακοπή λόγω έντονων καιρικών φαινομένων. Τελικά μετά από περίπου εικοσιπέντε λεπτά το ματς συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε κανονικά.

Τέταρτη η Εθνική, πρωτιά και απευθείας πρόκριση για τις τρικολόρ, στα play-off η Ουαλία. Η Σοφία Κόγγουλη (20΄) το ελληνικό γκολ, διακοπή στο 80΄ λόγω…αστραπών.

Γαλλία: Πεϊρό-Μανίν, Περισέ, Αλμεϊδά, Μποκ-Μπατί (44΄ Τουνκαρά), Τοράν, Γκεγιορό (60΄ Ματεό), Μπιλμπό (61΄ Παλίς), Τολετί, Ντιανί (60΄ Μπισί), Μαλάρ (78΄ Σαρ), Μπαλτιμόρ.

Ελλάδα: Γιαννακούλη, Νεφρού, Γεωργίου (80΄ Πατερνά), Παλαμά, Μήτκου (57΄ Δοϊρανλή), Σαρρή, Κακαμπούκη (69΄ Πίτσιου), Γιαννακά, Μωραΐτου, Μάρκου (46΄ Πούλιου), Κόγγουλη (57΄ Καπνίση).

Επίσης για τον 9ο όμιλο Ουαλία-Σλοβενία 0-0 και Καζακστάν-Εσθονία 0-2.

Keywords
Τυχαία Θέματα