Γαλαξίας αστέρων στο ΟΑΚΑ

Αντίστροφη μέτρηση για τη μάχη της εθνικής ομάδας με την ανανεωμένη και πολύ λαμπερή Ιταλία.
Η «Σκουάντρα Ατζούρα» διαθέτει αξιοζήλευτη πληρότητα και εναλλακτικές λύσεις υψηλότατου επιπέδου. Ο Μαντσίνι έχει στα χέρια του ένα σύνολο παικτών που έχουν σχεδόν όλοι ρόλο στις ομάδες τους. Κατά συνέπεια είναι άπαντες έτοιμοι να συνδράμουν ούτως ώστε να αφήσουν πίσω οι Ιταλοί την προηγούμενη αποτυχία τους και απουσία από το Παγκόσμιο Κύπελλο και όχι απλά να επιστρέψουν σε μεγάλη διοργάνωση αλλά να σταθούν με πρωταγωνιστικό τρόπο.
Σύμφωνα με τα ιταλικά δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών δείτε την
πιθανότερη ενδεκάδα τους απέναντι στην Ελλάδα και προσέξτε περί τίνος… πρόκειται και πόσο δύσκολο αντίπαλο έχουν μπροστά τους οι διεθνείς μας.
Τερματοφύλακας
Ο Σιρίγκου στα 32 του χρόνια έκανε μία από τις καλύτερες σεζόν της καριέρας του με τη φανέλα της Τορίνο που επίσης ήταν εξαιρετική σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Η Τορίνο έχασε στο… παρά πέντε την έξοδο στην Ευρώπη όμως άπαντες στο Καμπιονάτο αναγνώρισα την εξαιρετική εικόνα και πορεία τόσο της ομάδας όσο και του βασικού τερματοφύλακα τόσο του συλλόγου όσο και της Εθνικής ομάδας.

ΆMYNTIKOI
Φλορέντσι: Αρχηγός της Ρόμα, εκ των κορυφαίων παικτών της στη σεζόν. Στα 28 του χρόνια έπαιξε εφέτος σε 29 παιχνίδια με απολογισμό 3 γκολ και 2 ασίστ.
Μπονούτσι: Στα 32 του χρόνια έκανε γεμάτη σεζόν στη Γιουβέντους και με 3 γκολ, εκ των κορυφαίων στόπερ του πλανήτη.
Κιελίνι: Κατά δύο χρόνια μεγαλύτερος του Μπονούτσι, όμως μέσα στους τρεις κορυφαίους κεντρικούς αμυντικούς του κόσμου αυτή τη στιγμή. 25 συμμετοχές ένα γκολ στο πρωτάθλημα, από τους σταθερότερους του Αλέγκρι σε όλες τις διοργανώσεις και αρχηγός της Εθνικής ιταλίας.
Μπιράγκι: Παίζει στη Φιορεντίνα και εφέτος αγωνίστηκε σε 36 αγώνες με ένα γκολ και 5 ασίστ. Σε μια μέτρια χρονιά για την ομάδα του κατάφερε να ξεχωρίσει.

ΜΕΣΟΙ
Ζορζίνιο: Ο γεννημένος στη Βραζιλία και πολιτογραφημένος Ιταλός κατέκτησε το Γιουρόπα Λιγκ εφέτος με την Τσέλσι. Από τα αγαπημένα παιδιά του Σάρι στους Λονδρέζους πραγματοποίησε 54 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις τη σεζόν που ολοκληρώθηκε
Βεράτι: Έπαιξε σε 38 αγώνες εφέτος σε όλες τις διοργανώσεις. Από τα κορυφαία 6αρια των τελευταίων ετών στα ευρωπαϊκά γήπεδα έστω κι αν δεν έχει πετύχει όλα όσα θα ήθελε με την Παρί Σεν Ζερμέν
Μπερναρντέσκι: Στα 25 του χρόνια έκανε πολύ ουσιαστική σεζόν με τη Γιουβέντους αγωνιζόμενος τόσο στη μεσαία γραμμή όσο και στα άκρα της επίθεσης. 28 αγώνες με 2 γκολ και 4 ασίστ για την «γηραιά κυρία» τη σεζόν που ολοκληρώθηκε στη Serie A.

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ
Κιέζα: Θεωρείται από τα μεγαλύτερα ταλέντα των τελευταίων ετών στο ιταλικό ποδόσφαιρο. Η Φιορεντίνα στηρίζει πολλά πάνω του και δεν είναι τυχαίοι οι αριθμοί. 37 ματς πρωταθλήματος με 6 γκολ και 7 ασίστ. Ήδη οι φήμες… δίνουν και παίρνουν για τις ομάδες που θέλουν να τον αποκτήσουν.
Παβολέτι: Πραγματοποίησε εξαιρετική σεζόν με την Κάλιαρι με 16 γκολ στη διάρκεια της σεζόν στο πρωτάθλημα. Πιο κάτω θα διαβάσετε αυτούς που μένουν στον πάγκο… και θα καταλάβετε ότι μάλλον δεν είναι τυχαία η επιλογή του για την κορυφή της επίθεσης.
Ινσίνιε: Το αστέρι της Νάπολι με 10 τέρματα και 5 ασίστ σε 28 ματς πρωταθλήματος είναι παίκτης με προσωπικότητα και από αυτούς που ο Ρομπέρτο Μαντσίνι στηρίζει πολλά για το άμεσο μέλλον της ομάδας

Τα παραπάνω ονόματα είναι μια πιθανή ενδεκάδα που τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης δίνουν ενόψει του αγώνα με την Εθνική Ελλάδας.
Ρίξτε μια… ματιά και στους αναπληρωματικούς.
Στη θέση του τερματοφύλακα ο Μαντσίνι έχει ακόμα τον 24χρονο βασικό της Κάλιαρι Αλέσιο Κράνιο. Τον Γκολίνι που αγωνίζεται στην ευχάριστη έκπληξη και ομάδα που τερμάτισε σε θέση Τσάμπιονς Λιγκ Αταλάντα, αλλά και τον Μιράντε της Ρόμα.

Στην άμυνα: Ο βασικός στόπερ της Μίλαν Ρομανιόλι, τον στόπερ της Τορίνο Ίτσο. Τον 23χρονο Μαντσίνι για τον οποίο ενδιαφέρονται ισχυροί ευρωπαϊκοί σύλλογοι και παίζει στην Αταλάντα, τον Ατσέρμπι, βασικό στόπερ της Λάτσιο, τον αριστερό μπάκ της Τσέλσι, Έμερσον, τον αριστερό μπακ της Γιουβέντους Σπινατσόλα αλλά και τον ακραίο της Γιουβέντους Ντε Σίλιο που παίζει δεξιά στην άμυνα.

Λύσεις στη μεσαία γραμμή επίσης υπάρχουν αρκετές.
Ο Πελεγκρίνι και ο Κριστάντε της Ρόμα με τον πρώτο να παίζει τόσο στον άξονα όσο και στο πλάι, ο Μπαρέλα της Κάλιαρι, ο Σένσι της Σασουόλο και ο Τζανιόλο της Ρόμα που επίσης παίζει σε παραπάνω από μία θέσεις.

Σε ότι αφορά στην επίθεση, πληθώρα σπουδαίων παικτών και πρωταγωνιστών στις ομάδες τους είναι στη διάθεση του Μαντσίνι. Ο Ελ Σαραουί της Μίλαν, ο Γκρίφο που παίζει στη Φράιμπουργκ αριστερά στην επίθεση, τους Ιμόμπιλε (Λάτσιο), Μπελότι (Τορίνο), Κουαλιαρέλα (1ος σκόρερ του Καμπιονάτο φέτος) καθώς και τον Κεν που αγωνίζεται στη Γιουβέντους.
Keywords
Τυχαία Θέματα