Γαλατσόπουλος: "Κάναμε προσπάθεια να μην αποχωρήσει καμία ομάδα

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος στην συνέντευξη Τύπου, για τα πλέι οφ της Μπάσκετ Λιγκ, τόνισε πως έγινε προσπάθεια να μην αποχωρήσει καμία ομάδα από τα ημιτελικά, ενώ εξήγησε πως δεν μπορούν να αλλάξουν τώρα οι κανονισμοί.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Το ελληνικό πρωτάθλημα μπαίνει στην τελική ευθεία του με τη διεξαγωγή της ημιτελική φάσης των πλέι οφ που θα καθορίσουν τις θέσεις κατάταξης της πρώτης τετράδας. Συγχαρητήρια στις ομάδες που έφτασαν έως εδώ. Όλοι θα θέλαμε να είχαν εξελιχθεί
διαφορετικά τα πράγματα στην κανονική περίοδο, να είχαν ολοκληρωθεί κανονικά τα παιχνίδια και να μην έχει αποχωρήσει καμία ομάδα. Δεσμευτήκαμε για τομές και αλλαγές ως διοικητικό συμβούλιο στον ΕΣΑΚΕ και δεσμευτήκαμε για λύσεις σε προβλήματα που χρονίζουν. Οι κανονισμοί και οι όροι δεν είναι δυνατόν να αλλάξουν στη διάρκειά του πρωταθλήματος. Ήταν απόφαση της συντριπτικής πλειοψηφίας των ομάδων. Ο καθένας μας ανέλαβε τις ευθύνες του.
Η "βιτρίνα" του ελληνικού μπάσκετ είναι η Basket League. Χρέος μας είναι να ολοκληρωθεί η σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και τη νέα περίοδο να παρουσιαστεί το ελληνικό πρωτάθλημα πιο ανταγωνιστικό, ενωμένο και δυνατό. Οι βάσεις μπήκαν, άνοιξαν όλα τα θέματα του επαγγελματικού μπάσκετ. Συμφωνήσαμε στην επιστροφή στην κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, σε αλλαγές στη διαιτησία με συζητήσεις με την Ομοσπονδία και την Πολιτεία, στην αυστηροποίηση του πειθαρχικού πλαισίου για παραπτώματα των εμπλεκομένων στο πρωτάθλημα, στον άμεσο υποβιβασμό όποιας ομάδας δεν αγωνιστεί έστω και σε έναν αγώνα στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος. Μέσα από συναντήσεις θα διαμορφωθούν οι προτάσεις για αλλαγές στο πρωτάθλημα.
Στόχος μας είναι το νέο πρωτάθλημα να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των καιρών και των φιλάθλων. Να αναβαθμιστεί η ποιότητα, να γεμίσουν οι κερκίδες παιδιά και οικογένειες. Το μπάσκετ στην Ελλάδα έχει βαθιές ρίζες, έχει ανθρώπους που θέλουν να το δουν να πρωταγωνιστεί στην Ελλάδα και παγκόσμια. Αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας θα τα καταφέρουμε. Θέλω και πάλι να συγχαρώ τους προπονητές και τους αθλητές για τις επιτυχίες τους».
Keywords
Τυχαία Θέματα