Φύλλο και φτερό η περιουσία της Καϊλή και των συγγενών της: Ψάχνουν εταιρείες, ακίνητα και καταθέσεις μέχρι τον… Παναμά

Υπό ασφυκτικό οικονομικό έλεγχο βρίσκεται η Εύα Καϊλή, με τις ελληνικές αρχές να φτάνουν μέχρι τον Παναμά, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν ευσταθεί η πληροφορία της μεταφοράς δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε λογαριασμούς της ίδιας αλλά και του συντρόφου της και μελών της οικογένειας της από το Κατάρ.

Τρεις ελεγκτές έχουν πέσει με τα …μούτρα στους ελέγχους των περιουσιακών στοιχείων της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, προκειμένου να ερευνηθεί εάν υπάρχουν ενδείξεις ξεπλύματος βρώμικου

χρήματος στο πρόσωπο της, γεγονός που αν βρει γόνιμο έδαφος, θα οδηγήσει σε αναζήτηση ποινικών ευθυνών και στην Ελλάδα, για πράξεις που ελέγχονται ήδη στο Βέλγιο.

Ένας διάδρομος που θα χρησιμοποιηθεί για την αναζήτηση της αλήθειας, οδηγεί στον Παναμά, με την Αρχή Ξεπλύματος Βρώμικου Χρήματος, να απευθύνει μέσω του εισαγγελέα Χαράλαμπου Βουρλιώτη ερώτημα στην αντίστοιχη Αρχή του Παναμά, ζητώντας απαντήσεις. Απαντήσεις, οι οποίες όπως εκτιμάται μπορεί να έρθουν πολύ γρήγορα και να λύσουν και αυτόν τον γρίφο. Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, οι λογαριασμοί φέρονται να έχουν ανοιχτεί στην Τράπεζα Bladex of Panama, να ανήκουν στην Εύα Καϊλή, τον πατέρα της και τη μητέρα της και να έχουν γεμίσει με 28 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος συνήγορος της Εύας Καϊλή έχει αμφισβητήσει τη γνησιότητα των επίμαχων τραπεζικών εγγράφων και εκφράζει την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Αρχή Ξεπλύματος έκανε αυτό το αίτημα στον Παναμά. “Τα έγγραφα που εμφανίζουν αυτή τη μεταφορά χρημάτων από το επίσημο κράτος του Παναμά είναι προδήλως και εμφανέστατα πλαστά”, είπε ο συνήγορος της, σημειώνοντας: “Επιτέλους ικανοποιήθηκε το αίτημά μας και θα διαπιστωθεί το ψεύδος και οι οργανωτές του”. Αργά χθες το βράδυ μάλιστα δημοσιοποιησε μια ανακοίνωση από την Παναμεζικη τράπεζα, σύμφωνα με την οποία, μετά από έρευνα δεν εντοπίστηκε το όνομα της Εύας Καϊλή στα αρχεία της.

“Η Τράπεζα BLADEX με την από 21.12.2022 δημόσια ανακοίνωση της στην ιστοσελίδα της (https://www.bladex.com/en/node/784) καταρρίπτει με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο τα συκοφαντικά δημοσιεύματα περί μυθικών εμβασμάτων από το Κατάρ στην Εύα Καϊλή.

Σύμφωνα με την ως άνω ανακοίνωση η Τράπεζα, κατόπιν ενδελεχούς έρευνας στα αρχεία της, επιβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει καμία άμεση ή έμμεση σχέση κανενός είδους με τα πρόσωπα που ανακρίνονται στην προαναφερθείσα υπόθεση, μεταξύ των οποίων και η Ευα Καϊλή. Επιπλέον, στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι “η τράπεζά δεν παρέχει τραπεζικές υπηρεσίες σε ιδιώτες και δεν πραγματοποιεί πληρωμές τρίτων, επομένως αποδεικνύεται παραχρήμα η πλαστότητα των δήθεν εμβασμάτων από το Κατάρ σε δήθεν προσωπικό λογαριασμό της Εύας Καϊλή. Είναι βέβαιο ότι στο αμεσο μέλλον θα αποδειχθεί ότι και τα χρήματα που βρέθηκαν στο κοινό διαμέρισμα με το σύντροφό της δεν ειναι δικά της και δεν έχουν καμία σχέση με την πολιτική δραστηριότητα της κυρίας Καϊλή”, ανέφερε ο Μ. Δημητρακοπουλος.

Ωστόσο για τις αρχές δεν αρκεί αυτή η πιστοποίηση, αλλά πρέπει να έρθει και τυπικά, με έγγραφο, από την μία Αρχή Ξεπλύματος Χρήματος στην άλλη.

Έλεγχοι παντού
Την ίδια ώρα οι αρχές στην Ελλάδα έχουν δεσμεύσει τους λογαριασμούς της ίδιας αλλά και του συζύγου της, όπως και το ακίνητο στην Πάρο, καθώς μετά τον θόρυβο, υπήρξαν υπόνοιες ότι μπορεί η αγορά του να είναι προϊόν ξεπλυματος. Στο στόχαστρο όμως μπαίνει και η λειτουργία της εταιρίας real estate που είχε συστήσει στο Κολωνάκι αλλά και η ΜΚΟ της αδελφής της, η οποία βρισκόταν στο ίδιο ακίνητο.

Καλά πληροφορημενες πηγές έλεγαν στο TheTOC ότι οι έλεγχοι δεν θα αργήσουν να ολοκληρωθούν καθώς θα επεκταθούν μόνο στο διάστημα που η Εύα Καϊλή ήταν ευρωβουλευτής και όχι νωρίτερα. Άλλωστε αυτό είναι και το επιδικο διάστημα, προσθέτουν. Η ίδια πάντως επιμένει στην αθωότητά της, λέγοντας ότι ουδέποτε δωροδοκήθηκε από το Κατάρ. Όλες οι κινήσεις ήταν σε γνώση του Ευρωκοινοβουλίου, επιμένει ο συνήγορος της και αυτό αργά ή γρήγορα θα αποκαλυφθεί, όπως λέει.

Πηγή: The Toc

Keywords
Τυχαία Θέματα