Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Πάντα θα είναι ένα… άλλο ματς

Αν το παιχνίδι των αιωνίων γινόταν μέσα στις πέντε πρώτες αγωνιστικές της Ευρωλίγκας, τότε θα μιλούσαμε για ξεκάθαρο φαβορί (αυτό θα ήταν ο Ολυμπιακός) και για ξεκάθαρο αουτσάιντερ (τον Παναθηναϊκό) που προσπαθούσε να βρει τα πατήματα του, αλλά κυρίως ένα σταθερό σημείο αναφοράς στην επίθεση του. Πλέον με τον Ολυμπιακό λαβωμένο, λογικά χωρίς τον Βεζένκοφ και τον Παναθηναϊκό εντελώς διαφορετικό από την έλευση του Μπέικον κι έπειτα μιλάμε και πάλι για ένα καθαρό – ατόφιο ντέρμπι.

Με το ΟΑΚΑ

να έχει γεμίσει περίπου 15 μέρες πριν και τον Παναθηναϊκό να ψάχνει τρόπο για να σπάσει το 9-0 σερί του αιώνιου αντιπάλου του, η ατμόσφαιρα αναμένεται εξόχος θερμή. Ο Ολυμπιακός από την άλλη έχει πίσω του ένα ηχηρό στραβοπάτημα στο ΣΕΦ με τον Ερυθρό Αστέρα και έτσι όπως παίζεται φέτος το έργο κάθε παιχνίδι είναι γι’ αυτόν σημαντικό αν θέλει να πετύχει τον στόχο του, που δεν είναι άλλος από το αβαντάζ έδρας στα πλέι οφ.

Δεν είναι τυχαίο πως στο αγωνιστικό κομμάτι, ο προπονητής του Ολυμπιακού Γιώργος Μαρτζώκας, στάθηκε στο πως θα σταματήσει η ομάδα του τον Ντουέιν Μπέικον. Μάλιστα με έναν εκτός (Βεζένκοφ) εξίσωσης, Παπανικολάου, Πίτερς και οι υπόλοιποι αναμένεται να έχουν υπερωρίες στο Μαρούσι. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός κι ο Ράντονιτς γνωρίζουν πως κόντρα στον Ολυμπιακό το μεγάλο τους αστέρι, ο Μπέικον δεν μπορεί να… χαρίσει πάλι ένα ημίχρονο και να ανεβάσει στροφές μόνο στο δεύτερο. Θα έχει χαθεί πολύτιμο έδαφος, που ενδεχομένως να είναι αδύνατον μετά να καλυφθεί.

Σημαντική παράμετρος στο ντέρμπι είναι και η κατάσταση στην οποία θα βρίσκεται ο Γουόλτερς. Ο Αμερικάνος πλέι μέικερ θα είναι στην αποστολή του Παναθηναϊκού, αλλά μετά το διάστρεμμα που υπέστη στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα για το ελληνικό πρωτάθλημα, είναι παντελώς άγνωστο αν θα πονάει, αν θα είναι έτοιμος και αν θα μπορεί να παίξει στο επίπεδο ενέργειας που απαιτεί ένα τέτοιο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό…

Keywords
Τυχαία Θέματα