Φο(υ)ρτουνιασμένος, αλλά πάντα προβληματικός στην εκτέλεση!

Ο Ολυμπιακός είχε χαρακτηρίσει τον ματς με τον Ατρόμητο ως «τελικό» για πολλούς λόγους. Γιατί ήθελε τη νίκη για να μείνει σε τροχιά τίτλου. Γιατί δεν είχε κερδίσει τον Ατρόμητο στα τρία τελευταία μεταξύ τους ματς. Γιατί έπαιζε κόντρα σε μια αήττητη ομάδα. Γιατί ο ΠΑΟΚ είχε πάρει τους τρεις βαθμούς μια μέρα νωρίτερα.

Από το ξεκίνημα του αγώνα έδειξε ότι θα είναι αφεντικό στο παιχνίδι, έστω και με τον εμπύρετο για μερικές ώρες Φορτούνη να μένει
στον πάγκο, όπως και ο Ομάρ, που είναι σε φόρμα.

Παρ΄ όλα αυτά έχασε την ευκαιρία να προηγηθεί μόλις στο 26ο δευτερόλεπτο και να κάνει τη ζωή του πιο εύκολη, αλλά δεν…

Έτσι έκλεισε το ημίχρονο όντας πίσω στο σκορ, από το γκολ του Κουλούρη. Ο Μαρτίνς έβγαλε τον Νάτχο κι έβαλε στο ματς τον Φορτούνη. Κι ο κορυφαίος μέσος του ελληνικού πρωταθλήματος τα έκανε όλα.

Μοίρασε μπάλες στους επιθετικούς, έσπρωξε την ομάδα μπροστά, άφησε τον αντίπαλο με παίκτη λιγότερο και από δύο δικές του στημένες μπάλες (από φάουλ) έδωσε την ευκαιρία στους Καμαρά και Βούκοβιτς να σκοράρουν τα δύο πρώτα γκολ του Ολυμπιακού από στατικές φάσεις στο πρωτάθλημα.

Ασύλληπτο, αλλά συνέβη. Ο Ολυμπιακός σκόραρε για πρώτη φορά από στατική φάση στην 11η αγωνιστική και πήρε μια τεράστια νίκη με ανατροπή.

Ωστόσο, το πρόβλημα παραμένει και κάνει ΜΠΑΜ. Οι επιθετικοί του έχουν σημαντικό πρόβλημα στην εκτέλεση και παρά την μεγάλη σε αριθμό δημιουργία φάσεων, αδυνατούν να φέρουν το ποθητό αποτέλεσμα.

Βλέποντας τον Μακέντα, στον Παναθηναϊκό, τον Πρίγιοβιτς στον ΠΑΟΚ και τον Κουλούρη στον Ατρόμητο, ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι ο Ολυμπιακός ΔΕΝ ΕΧΕΙ τον φορ της μίας επαφής.

Μπορεί ο Γκερέρο να κάνει αρκετή δουλειά στο γήπεδο, αλλά έχει 1 γκολ σε 15 τελικές και 1 ασίστ ως τώρα. Ο Λάζαρος 1 γκολ σε 23 τελικές, ο Χασάν 2 γκολ σε 8,5 τελικές, ο Ποντένσε 1 γκολ σε 13 τελικές και 1 ασίστ κι ο Μάνος 1 γκολ σε τρεις τελικές.

Δηλαδή, οι 5 επιθετικοί των ερυθρόλευκων έχουν συνολικά 6 γκολ και 2 ασίστ όταν οι αμυντικοί της ομάδας έχουν επίσης 6 γκολ, αλλά και 5 ασίστ (Καμαρά 2 – 1, Ομάρ 1 – 3, Μεριά 1 – 0, Βούκοβιτς 1 – 0, Σισέ 1 – 0 και Κούτρης 0 – 1).

Η ποιότητα που διαθέτει μεσοεπιθετικά ο Ολυμπιακός και η ευκολία στη δημιουργία φάσεων πηγαίνει στράφι από την αδυναμία των επιθετικών του να βρουν δίχτυα.

Γι αυτό έχει χάσει 5 βαθμούς στο Καραϊσκάκη και γι αυτό δεν κέρδισε την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Αντίθετα, δεν έκανε τίποτα για να μη χάσει στο Ηράκλειο από τον ΟΦΗ.

Φυσικά και οι 6 βαθμοί που τον χωρίζουν από την κορυφή και τον ΠΑΟΚ δεν του απαγορεύουν να διεκδικήσει τον τίτλο, όπως οι 12 που χωρίζουν την ΑΕΚ.

Για να πάψει όμως, να παίρνει τρίποντα στις καθυστερήσεις, παίζοντας διακρώς με τη φωτιά, χρειάζεται λύσεις στην τελική εκτέλεση.

Ο Μασούρας των 4 γκολ με τον Πανιώνιο ίσως τον βοηθήσει από τον Ιανουάριο. Αλλά όχι μόνο αυτός.

Η απόκτηση ενός σέντερ φορ που θα έχει επαφή με τα δίχτυα είναι επιβεβλημένη κι αφού φυσικά έχουν βρεθεί οι κατάλληλες λύσεις κόντρα στα ματς με Παναιτωλικό, Ξάνθη, Λαμία και ΑΕΛ, με τα οποία κλείνει ο πρώτος γύρος και στα οποία θέλει δεν θέλει θα χρησιμοποιήσει τους επιθετικούς που ήδη διαθέτει.
Keywords
Τυχαία Θέματα