Φιορεντίνα: Το «ταξίδι» της για Αθήνα και Ολυμπιακό! (videos)

Η Φιορεντίνα πέρασε στον τελικό του Europa Conference League, μετά την ισοπαλία απέναντι στην Κλαμπ Μπριζ. Οι «βιόλα» θα διεκδικήσουν το τρόπαιο της τρίτης τη τάξει διοργάνωση της UEFA για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά μετά τον περσινό τελικό απέναντι στη Γουέστ Χαμ, όταν και τα «σφυριά» πήραν το πρώτο τους Ευρωπαϊκό τρόπαιο μετά το 1965. Πώς όμως έφτασε η ομάδα του Βιντσέντζο Ιταλιάνο μέχρι τον τελικό της

Αθήνας;

Η αρχή έγινε στις 21 Σεπτεμβρίου του 2023, στη φάση τον ομίλων του Conference League. Η Φιορεντίνα ήταν στον έκτο όμιλο μαζί με Γκενκ, Τσουκαρίτσκι και Φερεντσβάρος. Τελικώς, οι «βιόλα» τερμάτισαν στην πρώτη θέση του ομίλου, όντας αήττητοι σε έξι παιχνίδια.

Στα νοκ-αουτ το ταξίδι τους ξεκίνησε από τη φάση των 16. Αντίπαλος ήταν η Μακάμπι Χάιφα. Μια εκτός έδρας νίκη (3-4) απέναντι στους Ισραηλινούς και μια ισοπαλία στο «Αρτέμιο Φράνκι» ήταν ο απολογισμός τους στα μεταξύ τους παιχνίδια, αποτέλεσμα; Πρόκριση!

Επόμενος αντίπαλος της Φιορεντίνα η Βικτόρια Πλζεν. «Λευκή ισοπαλία» στην Τσεχία και μια νίκη στη Φλωρεντία, η πρόκριση στα ημιτελικά δεν άργησε και επιτεύχθηκε.

Στα ημιτελικά, η Κλαμπ Μπριζ, η οποία απέκλεισε τον ΠΑΟΚ στην προηγούμενη φάση του Europa Conference League. Οι Βέλγοι παρουσιάστηκαν αξιόμαχοι απέναντι στους «βιόλα», αλλά η Φιορεντίνα πήρε τη νίκη στο «Αρτέμιο Φράνκι» με 3-2, έστω και δύσκολα. Στη ρεβάνς, η Φιορεντίνα πήρε ισοπαλία (1-1) στο «Γιάν Μπρέιντελ», με γκολ στο 85′. Το αποτέλεσμα ήταν η πρόκριση στον τελικό της 29ης Μαΐου.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φιορεντίνα, Αθήνα, Ολυμπιακό,fiorentina, athina, olybiako