Φιορεντίνα-Γουέστ Χαμ 1-2: Ο Μπόουεν έκρινε στην εκπνοή τον τελικό! (hls)

“Πικρό” φινάλε στη σεζόν για τη Φιορεντίνα με την απώλεια δύο τροπαίων, του Κυπέλλου Ιταλίας και του Coference League, στις πολύ μικρές λεπτομέρειες.

Οι δύο ομάδες με την καλύτερη επίθεση στη διοργάνωση, μπήκαν στο ματς δυνατά και έψαξαν τον αιφνιδιασμό του αντιπάλου με ένα γρήγορο γκολ. Στο 13ο λεπτό είχαμε την πρώτη καλή φάση του αγώνα με το σουτ από τον αρχηγό της Γουέστ Χαμ, τον Ντέκλαν Ράις να επιχειρεί το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά τη μπάλα

να καταλήγει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι της εστίας του Τερατσάνο.

Η Γουέστ Χαμ είχα να επιλύσει θέματα από το ξεκίνημα, με τον Άμραμπατ (δεν άφηνε τον Πακετά ούτε στιγμή από τα μάτια του) και τον Μποναβεντούρα να έχουν κυριαρχήσει στο κέντρο και τον Γκονζάλες να δείχνει ότι μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα από τη δεξιά πλευρά.

Τα πρώτα κακά μαντάτα από την παρουσία Άγγλων και Ιταλών οπαδών στην ίδια πόλη, είχαν έρθει από το πρωί, με σοβαρά επεισόδια να λαμβάνουν χώρα σε δρόμους της Πράγας Η ένταση μεταφέρθηκε και την ώρα του μεγάλου τελικού. Στο 34ο λεπτό οι Άγγλοι οπαδοί, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγα λεπτά, πέταξαν κυρίως πλαστικά ποτήρια, στον Κριστιάνο Μπιράγκι που πήγε να εκτελέσει κόρνερ, ο αρχηγός των «βιόλα» αποκόμισε ένα σκίσιμο στο κεφάλι και μοιραία διακόπηκε για λίγο το παιχνίδι, προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να γίνουν οι απαραίτητες συστάσεις από τα μεγάφωνα του «Fortuna Arena».

Η Φιορεντίνα είχε και τη δεύτερη καλή στιγμή στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, με δοκάρι σε κεφαλιά του Κουαμέ και στη συνέχεια τον Γιόβιτς να σκοράρει, αλλά το τέρμα δεν μέτρησε ποτέ μετά από παρέμβαση του VAR. Σε αυτό το πρώτο 45λεπτο κυριάρχησαν τα νεύρα, η Φιορεντίνα είχε την κατοχή (65%-35%), αλλά δεν έβρισκε την καλή τελική πάσα.

Χωρίς να έχει δείξει τίποτα επιθετικά η Γουέστ Χαμ, βρέθηκε να προηγείται στο σκορ στο 62ο λεπτό. Σε χέρι του Μπιράγκι και μετά από εξέταση του VAR, δόθηκε πέναλτι, με τον Μπενραχμά να ανοίγει το σκορ. Η απάντηση της Φιορεντίνα ήταν άμεση. Πέντε λεπτά αργότερα ο πιο έμπειρος παίκτης των «βιόλα», ο Μποναβεντούρα, με ένα αριστοκρατικό πρώτο άγγιγμα με το αριστερό και τελείωμα με το δεξί, ισοφάρισε 1-1. Ο πρώην παίκτης της Μίλαν, έγινε ο γηραιότερος Ιταλός σκόρερ σε ευρωπαϊκό τελικό (33 ετών, 289 ημερών), μετά τον 36χρονο Πάολο Μαλντίνι, στον τελικό του Champions League, το 2005. Στο 72ο λεπτό η Φιορεντίνα «άγγιξε» τη μεγάλη ανατροπή, αλλά το αριστερό πλασέ του Μαντράγκορα, πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Αρεολά.

H μεγάλη νίκη ήρθε λίγα δευτερόλεπτα πριν τη συμλήρωση του 90λεπτου, με τον Μπόουεν να φέυγει γρήγορα προς την αντίπαλη περιοχή μετά την κάθετη πάσα του Πακετά και να πλασάρει ιδανικά με το αριστερό.

Σκόρερ: 67′ Μποναβεντούρα – 62′ Μπενραχμά πεν., 90΄Μπόουεν Κίτρινες: 75′ Μιλένκοβιτς, 85′ Άμραμπατ – 31′ Μπενραχμά, 53′ Αγκέρ

Φιορεντίνα: Τερατσιάνο, Ντοντό, Ρανιέρι (84′ Ιγκόρ), Μιλένκοβιτς, Μπιράγκι, Μαντράγκορα, Άμραμπατ, Γκονζάλες, Μποναβεντούρα, Κουαμέ (62′ Σαπονάρα), Γιόβιτς (46′ Καμπράλ)

Γουέστ Χαμ: Αρεολά, Τσουφάλ, Αγκέρ, Ζουμά (61′ Κέρερ), Έμερσον, Σούτσεκ, Ράις, Πακετά, Μπόουεν, Μπενραχμά (76′ Φορνάλς), Αντόνιο (93′ Ομπόνα)

Keywords
Τυχαία Θέματα