Φιορεντίνα – Λεχ Πόζναν 2-3: Έπεσε με το κεφάλι ψηλά, στους “4” η Φιορεντίνα (hls)

Φιορεντίνα και Λεχ Πόζναν αναμετρήθηκαν για το δεύτερο μεταξύ τους αγώνα στη φάση των “8” του UEFA Europa League. Οι Πολωνοί έφυγαν με μεγάλο διπλό από την Ιταλία αλλά η Φιορεντίνα πήρε την πρόκριση, αφού είχε κέρδισε με 4-1 στο πρώτο παιχνίδι. Οι “Βιόλα” θα αντιμετωπίσουν στον επόμενο γύρο το νικητή του ζευγαριού της Νις με τη Βασιλεία.

Η εξέλιξη του αγώνα:

Tο παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες

να προσπαθούν να βρούνε τα πατήματά τους, με τα πρώτα πέντε λεπτά του αγώνα να χαρακτηρίζονται ως αναγνωριστικά. Ενώ όλα κυλούσαν ήρεμα, ο Σόουζα ήρθε να «ταράξει τα νερά» του αγώνα. Στο 9ο λεπτό ο Πορτογάλος σκόραρε από κοντά και έδωσε το προβάδισμα στη Λεχ Πόζναν. Ο αγώνας από εκείνο το σημείο και μετά έγινε ιδιαίτερα σκληρός, με κύριο χαρακτηριστικό τα δυνατά μαρκαρίσματα. Ο Ομπρένοβιτς, ο διαιτητής της αναμέτρησης, αναγκάστηκε να δείξει τέσσερις κίτρινες κάρτες μέχρι το 35’, προσπαθώντας να ηρεμήσει τα πνεύματα. Μέσα σε αυτό το κλίμα οι φάσεις αγνοούνταν, με μόνη αξιόλογη στιγμή το σουτ του Μαντραγκόρα στο 42’. Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τους Πολωνούς να έχουν το προβάδισμα.

Με αλλαγή στην άμυνα ξεκίνησαν το δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι, με τον Μαρτίνες Κουάρτα να παίρνει τη θέση του Μιλένκοβιτς. Μέχρι το 60’ δεν έγινε κάποια αξιοσημείωτη φάση, με τους Πολωνούς να έχουν την κατοχή, αλλά να μην μπορούν να απειλήσουν.

Πεντάλεπτο «φωτιά»

Η κυριαρχία των φιλοξενούμενων στον αγωνιστικό χώρο καρποφόρησε, με την ομάδα του Βαν Ντερ Μπρομ να σκοράρει δύο γκολ σε πέντε λεπτά και να μπαίνει γερά στο παιχνίδι της πρόκρισης. Στο 64’ ο Βέλντε σκόραρε από την «άσπρη βούλα», ενώ στο 69’ ο Σόμπιεχ έκανε το (3-0) από κοντά και πλέον το συνολικό σκορ των δύο αγώνων ήταν ισόπαλο.

Τα γκολ των φιλοξενούμενων

Ο Ιταλιάνο προσπάθησε να φρεσκάρει την ομάδα του με δύο αλλαγές στο 71’. Ο Καμπράλ πήρε τη θέση του Γιόβιτς και ο Καστροβίλι τη θέση του Μποναβεντούρα.

Σοτίλ και Καστροβίλι έφεραν την πρόκριση στη Φλωρεντία

Τα τρία γκολ των φιλοξενούμενων “σόκαραν” τους Ιταλούς, αλλά οι παίκτες του Ιταλιάνο βγάλανε ψυχή και κατάφεραν να σκοράρουν δύο φορές και να πάρουν τελικά μια αγχωτική πρόκριση. Αρχικά ο Σοτίλ σκόραρε στο 78′ και έδωσε ανάσα στην ομάδα του, με τον Καστροβίλι να βάζει το δεύτερο γκολ της Φιορεντίνα στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων και να σφραγίζει την πρόκριση.

Το γκολ του Σοτίλ

Φιορεντίνα (Ιταλιάνο) (4-3-3): Τερατσιάνο – Βενούτι, Μιλένκοβιτς (Μαρτίνες Κουάρτα 46’), Ιγκόρ, Μπιράγκι (Τέρζιτς 53’) – Μποναβεντούρα (Καστροβίλι 71′), Μαντραγκόρα, Μπαράκ – Γκονζάλες, Γιόβιτς (Καμπράλ 71′), Σοτίλ (Κουαμέ 86′)

Λεχ Πόζναν (Φαν ντερ Μπρομ) (3-4-1-2) Μπέντναρεκ – Ντάγκερσταλ, Κάρλστρομ, Μίλιτς – Σκόρας, Σερβίνσκι (Περέιρα 31’), Μουράφσκι (Κβεκβεσκίρι 82′), Ρεμπόσο – Σόουζα (Μαρτσίνσκι 80′) – Σόμπιεχ (Ισάκ 79′), Βέλντε (Μπα 80′)

Keywords
Τυχαία Θέματα