Φινάλε για γκολ…

Η τελευταία απονομή σε πρωταθλήτρια ομάδα στο top 5 γίνεται Σαββατόβραδο στο Παρίσι. Η Παρί Σεν Ζερμέν πανηγυρίζει το 11ο πρωτάθλημα της ιστορίας της, προσπερνάει την Σεντ Ετιέν και το ιστορικό υψηλό των 10 τίτλων υποδεχόμενη την σταθερή Κλερμόν με ένα και μόνο στόχο.

Να κρατήσει την πρώτη θέση στον πίνακα των σκόρερ για πέμπτη σερί σεζόν ο Κίλιαν Εμπαπέ των 28 γκολ, ένα περισσότερο από τον Λακαζέτ της Λιόν. Ο Μέσι

είναι ήδη πρώτος σε ασίστ με 16, έχει και 16 γκολ και κλείνει τη σεζόν όπως την άρχισε. Με όρεξη. Και έναν μόνο τίτλο. Το πρωτάθλημα.

Την ίδια ώρα Ρεν με Μπρεστ, Λιλ με Τρουά και Μονακό με Τουλούζ διεκδικούν δύο θέσεις για να κλείσουν οι εκκρεμότητες των εισιτηρίων Ευρώπης μέσω πρωταθλήματος και η Ναντ κόντρα στην υποβιβασμένη Ανζε με την Οσέρ κόντρα στην Λανς παλεύουν με απόσταση δύο βαθμών (35 Οσέρ, 33 Ναντ) για την αποφυγή της τελευταίας θέσης υποβιβασμού στη δεύτερη κατηγορία. Η Οσέρ θέλει μόνο νίκη, διαφορετικά υποβιβάζεται…

Το γαλλικό πρωτάθλημα ολοκληρώνεται το Σάββατο με τον Εμπαπέ να ψηφίζεται για μια ακόμη χρονιά κορυφαίος ποδοσφαιριστής, τον Φράνκ Εζ της Λανς να προσπερνάει τον Τούντορ και να είναι κορυφαίος προπονητής και τον Νούνο Μέντες της Παρί νέο αστέρι στη Λιγκ1.

Τέσσερις παίκτες από το πρωτάθλημα (Ντιζαζι, Φοφανα, Εμπαπέ και Σαμπά) είναι στις επιλογές του Ντιντιέ Ντεσάν για την εθνική Γαλλίας, η οποία στις 19 Ιουνίου θα υποδεχθεί την Ελλάδα στο Παρίσι για τα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, με στόχο το απόλυτο στο δρόμο για τη Γερμανία.

Θα έχει προηγηθεί το ταξίδι στο Φάρο για το ματς με το Γιβραλτάρ, την ώρα που η Ελλάδα σε ματς κλειδί θα ψάχνει την πρόκριση με την Ιρλανδία εντός έδρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα