Φερέιρα: "Ξεκάθαρη η σκέψη. Να περάσουμε τον Αγιαξ"

Ο Αμπέλ Φερέιρα μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου για το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Αγιαξ, επανέλαβε κάτι το οποίο πολλάκις έχει τονίσει ότι το μεγάλο κίνητρο του Δικεφάλου είναι να γράψει ιστορία. Να περάσει από τον Αγιαξ και να συνεχίσει την πορεία του και την προσπάθειά του να γράψει ιστορία μπαίνοντας στους ομίλους.

Στην αρχή των δηλώσεών του είπε: "Είναι λογικό και το αισθάνομαι και εγώ ότι κάθε ημέρα γινόμαστε
και καλύτεροι. Για εμάς ο χρόνος είναι ο καλύτερος σύμμαχος. Η οπτική παραμένει η ίδια και πιστεύουμε ότι θα έχουμε καλύτερη οργάνωση και καλύτερες ιδέες σε σχέση με τον πρώτο αγώνα".

Ο Πορτογάλος τεχνικός είπε ακόμη: "Αυτοί οι παίκτες έχουν ήδη γράψει ιστορία. Είναι όμως διψασμένοι για ακόμα περισσότερα πράγματα. Η πρόκριση επί του Αγιαξ είναι το πρώτο από αυτά. Εχουμε μία ξεκάθαρη σκέψη. Να περάσουμε από αυτό τον σπουδαίο αντίπαλο".

Αναφέρθηκε στην τακτική: "Σίγουρα θα έχουμε κάποιες εκπλήξεις για τον αντίπαλο. Η τακτική μας βέβαια θα πρέπει να είναι προσεκτική. Επιθετική αλλά προσεκτική".

Πρόσθεσε: “Το ποδόσφαιρο με έχει διδάξει πολλά. Και ένα από αυτά είναι πως όλα είναι πιθανά. Το πρώτο βήμα είναι να το πιστέψεις εσύ μέσα σου και αυτό οι ποδοσφαιριστές μας το έχουνε. Αύριο οι παίκτες θα πρέπει να δείξουν ότι έχουν το θάρρος μέσα σε αυτό το γήπεδο να ακολουθήσουν τη στρατηγική που έχουμε επιλέξει για να φέρει την πρόκριση. Το μεγαλύτερο κίνητρο έρχεται μέσα από εμάς. Απαιτώ από τους παίκτες να δίνουνε κάθε μέρα το 100% και αν το κάνουν αυτό θα είναι πιο έτοιμοι.
Αύριο μας δίνεται ευκαιρία να συνεχίσουμε και να γράψουμε μια νέα σελίδα δόξας στην ιστορία του συλλόγου. Ξέροντας και σεβόμενοι πάρα πολύ την ιστορία του αντιπάλου μας. Από τη μια πλευρά είναι ο ρεαλισμός και από την άλλη η φιλοδοξία.

Είπε ακόμη: “Από την πρώτη στιγμή που είμαι στον ΠΑΟΚ, εδώ και έναν μήνα, προσπαθώ να επιβάλω την τακτική μου. Ο συνάδελφος του Αγιαξ είναι στην τρίτη σεζόν και ακολουθεί τη σχολή του Μίχελς, του Κρόιφ, του Γκουαρδιόλα, ένα στυλ ποδοσφαίρου που μου αρέσει.
Εμείς αυτό που θα προσπαθήσουμε να κάνουμε είναι να έχουμε τη στή στρατηγική αντιμετώπισης ενός μεγάλου αντιπάλου όπως είναι ο Αγιαξ. Πιστεύω ότι το ποδόσφαιρο παίζεται στο μυαλό. Κι αυτό μπορεί να είναι ένα από τα κλειδιά στο παιχνίδι. Το καθαρό μυαλό. Τα πόδια πάντα αντιδρούνε στο μυαλό. Θα πρέπει να αντιδρούμε σε όλες τις στιγμές είτε όταν είμαστε στην επίθεση, είτε όταν θα αμυνθούμε. Για μένα το πιο σημαντικό -και το επαναλαμβάνω- είναι το κίνητρο που θα βρούμε από τον εαυτό μας. Να βρούμε το θάρρος και το ποδοσφαιρικό θράσσος να δείξουμε ποιοι είμαστε πραγματικά”.

Πρόσθεσε: “Ακόμη και πριν μπει ο Αγιαξ στον δρόμο μας, ο στόχος ήταν ξεκάθαρος. Και παραμένει ξεκάθαρος. Προσπαθώ με τους παικτες να κάνουμε το καλύτερο. Αύριο είναι μια ακόμη ευκαιρία, μια μεγάλη πρόκληση. Εχουμε ένα κράμα ποδοσφασιριστών με μεγάλη εμπειρία και από κάποιους που δεν έχουν τόση. Οπότε, ό,τι κι αν συμβεί κέρδος θα έχουμε.
Ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος όμως το ξαναλέω. Να περάσουμε. Είτε με μια ισοπαλία μεγάλο σκορ, 3-3, είτε να κερδίσουμε το παιχνίδι”.

Στο τέλος ρωτήθηκε αν μπορούνε οι εκπρόσωποι του Τύπου να παρακολουθήσουνε όλη την προπόνηση του ΠΑΟΚ και όχι μόνο το -καθιερωμένο- πρώτο τέταρτο. Είπε χαμογελώντας κάποια στιγμή: "Η σημερινή προπόνηση δεν θα είναι κάτι ιδιαίτερο. Θα είναι μια προπόνηση που οι ποδοσφαιριστές θα προσαρμοστούνε στο γήπεδο, στο χορτάρι. Οποιοι προπονηθούνε σήμερα θα είναι διαθέσιμοι αύριο για τον αγώνα".
Keywords
Τυχαία Θέματα