Φέντερερ:"Ο Μποργκ με ωρίμασε"

Φέντερερ:"Ο Μποργκ με ωρίμασε"gliorisΠαρ, 11/20/2020 - 09:00

Το Λονδίνο φιλοξενεί για δωδέκατη και τελευταία φορά τους τελικούς της ΑΤΡ, αλλά από τη γιορτή απουσιάζει ο πολυνίκης του θεσμού Ρότζερ Φέντερερ με τις έξι κατακτήσεις. Ο Ελβετός μετά τις δύο επεμβάσεις στο γόνατο έχει θέσει το Αυστραλιανό Όπεν ως προορισμό επιστροφής. 

Ο Φέντερερ κατάκτησε το τελευταίο του τρόπαιο στους τελικούς της ΑΤΡ το 2011, ενώ ακολούθησαν ακόμη δύο συμμετοχές στον τελικό το 2014 και το 2015 όπου και ηττήθηκε από το Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος είναι εκείνος που τον απειλεί φέτος με ισοφάριση σε περίπτωση

που κατακτήσει το τρόπαιο. 

Ο Ρότζερ Φέντερερ συνομίλησε ηλεκτρονικά με τον Μπιορν Μποργκ καλεσμένος από τους διοργανωτές για τον εορτασμό των πενήντα χρόνων από την έναρξη του θεσμού και η κουβέντα απέκτησε ιδιαίτερο ενδιαφέρον όταν μίλησε για τον εαυτό του ως έφηβος. 

"Συχνά ο κόσμος με ρωτά πως καταφέρνω και είμαι τόσο συγκεντρωμένος και ήρεμος στο γήπεδο, όμως προφανώς με γνωρίζουν μετά το Γουίμπλεντον του 2033. Νωρίτερα τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά... Γι' αυτό ο Ράφα Ναδάλ και ο Μπιορν Μποργκ ήταν οι καλύτεροι τενίστες στην ιστορία ως έφηβοι. Είχαν συνειδητοποιήσει νωρίτερα από εμένα την έννοια του πρωταθλητή. Μπορεί τώρα να είμαι σαν τον Μπιορν στο κορτ όμως χρειάστηκε να τον παρατηρήσω και να αντιληφθώ ότι εκείνος ωρίμασε πιο γρήγορα από εμένα", δήλωσε με χαλαρό στυλ ο Ελβετός "μαέστρο". 

Off Off glioris Off Off ΤΕΝΙΣ Ο Ρότζερ Φέντερερ μίλησε για το ρόλο που έπαιξε ο Μπιορν Μποργκ στην εξέλιξη της προσωπικότητας του ως πρωταθλητής Article publish on Παρ, 11/20/2020 - 09:00 Article hide updated date Off Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα