Φενέρμπαχτσε – Βιλερμπάν 101-86: Ανατροπή και 100αρα με οδηγό Καλάθη

Η πρώτη διπλή εβδομάδα έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο για την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη, καθώς έκανε το 2/2, διατηρώντας αλώβητη την έδρα της και έφτασε τις τρεις νίκες στη φετινή Euroleague.

Για να τα καταφέρει απόψε κόντρα στη Βιλερμπάν, ωστόσο, χρειάστηκε να πετύχει μία μεγάλη ανατροπή, μετά το άσχημο πρώτο ημίχρονο.

Μαγικός ο Νικ Καλάθης πλησίασε το triple-double με 7 πόντους, 9 ασίστ, 8 ριμπάουντ και κανένα λάθος. Πρώτος σκόρερ ο Γουίλμπεκιν με 18 πόντους, ακολούθησε ο Μότλεϊ με 15 και

4 ριμπάουντ, ενώ από 14 πρόσθεσαν Γκούντουριτς και Χέις – Ντέιβις.

Για τη Βιλερμπάν ο Φρανκ Τζάκσον σκόραρε 25 πόντους, ενώ πολύ καλός ήταν ο Πάρις Λι στο πρώτο ημίχρονο με 9 πόντους και 5 ασίστ.

Εφιαλτικό ξεκίνημα η Φενέρ, κυρίαρχη και καταιγιστική η Βιλερμπάν

Εντυπωσιακή ήταν η Βιλερμπάν στα πρώτα 20 λεπτά στην Κωνσταντινούπολη. Η ομάδα του Τι Τζέι Πάρκερ μπήκε «φουριόζα» στο ματς και κατάφερε να αιφνιδιάσει την Φενέρ. Πέτυχε μεγάλα σουτ και τιμώρησε την τουρκική άμυνα στο transition, δημιουργώντας από πολύ νωρίς διψήφια διαφορά (13-26).

Ο Καλάθης με τη δημιουργία του και ο Γουίλμπεκιν με κάποια δύσκολα σουτ έδωσαν επιθετική πνοή στη Φενέρμπαχτσε, όμως το μεγάλο πρόβλημα για την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη ήταν στην άμυνα. Έτσι, παρότι οι Τούρκοι έριξαν τη διαφορά μετά από ώρα σε μονοψήφια τιμή (35-44) την είδαν πολύ γρήγορα να παίρνει και πάλι την ανιούσα. Ο Λι δημιουργούσε με μαεστρία, ο Τζάκσον τα έβαζε από… παντού και η Βιλερμπάν έκλεισε ένα μαγικό πρώτο ημίχρονο, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με… αέρα 13 πόντων (42-55).

Ανατροπή με «μαγικό» Καλάθη και «βομβαρδισμό» τριπόντων

Η Φενέρ επέστρεψε από τα αποδυτήρια αποφασισμένη να αφήσει πίσω τα κακώς κείμενα του πρώτου ημιχρόνου και επιτέλους να παίξει άμυνα. Ο Καλάθης ήταν εκείνος που βγήκε μπροστά και έδειξε τον δρόμο στους συμπαίκτες του. Δημιουργία, φανταστικές άμυνας και αλλαγή ρυθμού από τον διεθνή γκαρντ, με τη Φενέρ να επιστρέφει για τα καλά (51-57). Η Βιλερμπάν προσπάθησε να βγάλει αντίδραση, όμως λίγο πριν το φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου έχασε τον Πάρις Λι με πέντε φάουλ και έδειχνε να μην μπορεί να ακολουθήσει τον ρυθμό των Τούρκων.

Η ομάδα του Ιτούδη από τη στιγμή που προσπέρασε (72-70), δεν κοίταξε ξανά πίσω και με «βομβαρδισμό» τριπόντων από Μπιμπέροβιτς – Γουίλμπεκιν, ακόμη και από τον Μότλεϊ δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης στον αντίπαλο. Έφτασε στη νίκη με το εμφατικό 101-86 και έκλεισε ιδανικά την πρώτη διπλή εβδομάδα, αφού ακολουθούν διαδοχικά εκτός έδρας παιχνίδια.

Τα δεκάλεπτα: 16-28, 42-55, 72-70, 101-86

Αναλυτικά ΕΔΩ η στατιστική του αγώνα

Keywords
Τυχαία Θέματα