Φαβορί με επίθεση «φωτιά»!

Η «ντίβα» του πρώτου ομίλου Ουρουγουάη, μετέχει για 13η φορά σε τελική φάση Μουντιάλ. Νιώθει περήφανη ούσα μια από τις επτά ομάδες που πήγαν στη Ρωσία έχοντας ως προίκα από το παρελθόν τον τίτλο της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας (1930, 1950).

Έχει καταταγεί τέταρτη τρεις φορές (1954, 1970, 2010) ενώ στο τελευταίο Μουντιάλ έφτασε στις «16» καλύτερες όπου και αποκλείστηκε από την Κολομβία. Αποτελεί παραδοσιακά ομάδα που μπαίνει στο κάδρο των φαβορί «δεύτερης γραμμής», αφού δεν της λείπει η ποδοσφαιρική ιδιαιτερότητα
και η δυναμική.

Διαθέτει επίθεση φωτιά με την παρουσία των Σουάρες, Καβάνι ενώ στα μετόπισθεν η εμπειρία και η σκληράδα περισσεύουν.

Στη Ρωσία πηγαίνει ως νούμερο 17 στην κατάταξη της FIFA και αντιμετωπίζει πρώτα την Αίγυπτο, στη συνέχεια τη Σαουδική Αραβία ενώ κλείνει τον όμιλο κόντρα στην οικοδέσποινα Ρωσία.

ΑΣΤΕΡΙ
Η επίθεση της Ουρουγουάης με Σουάρες, Καβάνι λάμπει εκτυφλωτικά. Ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα όμως δείχνει το πολύτιμο πετράδι του στέμματος αφού είναι πλέον ο πρώτος σκόρερ, μαζί με το Λιονέλ Μέσι, στην ιστορία των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Λατινική Αμερική. Έχουν σημειώσει από 21 τέρματα, με το Σουάρες να πετυχαίνει πέντε στο δρόμο προς τη Ρωσία.
Ήταν μέλος της ομάδας που κατέκτησε το Κόπα Αμέρικα το 2011.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
Ο 71 χρόνων Όσκαρ Ταμπάρες αποτελεί τον «προπονητή - τοτέμ» της εθνικής Ουρουγουάης, καθώς την οδηγεί για 4η φορά σε τελική φάση Μουντιάλ, μετά το 1990 στην Ιταλία, το 2010 στη Νότιο Αφρική και το 2014 στη Βραζιλία.
Από το 2006 στο τιμόνι της «σελέστε», διακρίνεται για την επιθετικογενή φιλοσοφία του και την πατρική στοργή με την οποία προστατεύει τους παίκτες του.
Κατέκτησε το Κόπα Αμέρικα το 2011, στη σημαντικότερη στιγμή της καριέρας του.

ΠΟΡΕΙΑ
Κατέκτησε τη δεύτερη θέση πίσω από τη Βραζιλία και μπροστά από την Αργεντινή και την Κολομβία που συμπλήρωσαν την τετράδα της απευθείας πρόκρισης στη ζώνη της Λατινικής Αμερικής.
Keywords
Τυχαία Θέματα