Σερ Κένι Νταλγκλίς!

Η Βασίλισσα της Αγγλίας έχρισε Ιππότη τον θρύλο της Λίβερπουλ και του σκωτσέζικου ποδοσφαίρου, Κένι Νταλγκλίς.

Ο 67χρονος Σκωτσέζος πρώην ποδοσφαιριστής και προπονητής, συμπεριελήφθη στην σχετική λίστα που καταρτίζεται κάθε χρόνο για τα γενέθλια της Βασίλισσας, για την προσφορά του στο βρετανικό ποδόσφαιρο, αλλά και την φιλανθρωπική του δραστηριότητα, καθώς μέσω του ιδρύματος The Marina Dalglish Appeal, έχει συγκεντρώσει πάνω από 10 εκατ. λίρες για την μάχη εναντίον του καρκίνου.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα
της Λίβερπουλ, ο - πλέον - σερ Κένι αφιέρωσε τον τίτλο του σε παλαιότερους προπονητές θρύλους του αγγλικού και σκωτσέζικου ποδοσφαίρου.

«Άλλοι με μεγαλύτερη εκπαίδευση και γνώση θα κρίνουν αν άξιζα να χριστώ ιππότης, αλλά σίγουρα είμαι ευγνώμων γι' αυτή την απόφαση. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι δεν αξίζω περισσότερο μία τέτοια διάκριση από τους Τζοκ Στιν, Μπιλ Σάνκλι και Μπομπ Πέισλι. Ήμουν τυχερός που βρέθηκα στο σωστό μέρος την σωστή στιγμή και αφιερώνω αυτή την τιμή σε αυτούς, γιατί χωρίς τα στάνταρ που έθεσαν σε Σέλτικ και Λίβερπουλ, άνθρωποι σαν κι εμένα δεν θα μπορούσαν να επιτύχουν τόσο όσο κατάφερα».

Ο Νταλγκλίς αγωνίστηκε ως ποδοσφαιριστής σε Σέλτικ και Λίβερπουλ, κατακτώντας 4 πρωταθλήματα, 4 Κύπελλα και 1 Λιγκ Καπ Σκωτίας, 6 πρωταθλήματα, 1 Κύπελλο, 1 Λιγκ Καπ, 5 Τσάριτι Σιλντ, 3 Κύπελλα Πρωταθλητριών και 1 Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ με την Λίβερπουλ.

Ως προπονητής κατέκτησε 3 πρωταθλήματα, 1 Κύπελλο, 1 Λιγκ Καπ και 4 Τσάριτι Σιλντ Αγγλίας με την Λίβερπουλ, ενώ κατέκτησε την Πρέμιερ Λιγκ και στον πάγκο της Μπλάκμπερν.
Keywords
Τυχαία Θέματα