Φαβορί, αλλά άφησε ανοιχτούς λογαριασμούς

Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης δεν εκμεταλλεύτηκε την ανετοιμότητα της Σαχτάρ και το γεγονός πως για 79 λεπτά έπαιζε με παίκτη παραπάνω μένοντας στο 2-2 στο Χάρκοβο.

Γρήγορα γκολ και αποβολή

Ο Χιντερέγκερ μόλις στο 7ολεπτό πήρε την κεφαλιά μετά την εκτέλεση φάουλ του Ρόντε στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Πιατόφ που φέρει ευθύνη για το γκολ του Αυστριακού.
Στην αμέσως επόμενη φάση η Σαχτάρ κέρδισε αυστηρό πέναλτι με τον Μοράες να ανατρέπεται από τον Ν'Ντικά
και το Βραζιλιάνο Μάρλος να νικά τον Κέβιν Τραπ για την ισοφάριση.

Μέσα σε τέσσερα λεπτά ο Στεπανένκο αντίκρισε δύο κίτρινες κάρτες και αποβλήθηκε μόλις στο 11ο λεπτό αφήνοντας τη Σαχτάρ με παίκτη λιγότερο.Ο Στεπανένκο πήρε κάρτα για φάουλ στον Ρέμπιτς στο 7ο λεπτό και για φάουλ στον Ρόντε στο 11ο λεπτό.

Όπως ήταν αναμενόμενο το αριθμητικό πλεονέκτημα λειτούργησε υπέρ της γερμανικής ομάδας που είχε την κατοχή και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου πίεσε για ένα 2ο γκολ.Κόστιτς,Γιόβιτς,Ρέμπιτς και Γκατσίνοβιτς δημιούργησαν ευκαιρίες χωρίς ωστόσο να ανησυχήσουν ιδιαίτερα τον Πιατόφ.

Ευκαιρίες η Άιντραχτ, γκολ η Σαχτάρ

Με τη σέντρα ο Κόστιτς έχασε μεγάλη ευκαιρία να δώσει εκ νέου το προβάδισμα στους φλοξενούμενους μετά την εξαιρετική προσπάθεια του Γιόβιτς, όμως στο 50ο λεπτό πάλι οι δύο Σέρβοι συνεργάστηκαν σε φάση καρμπόν με τον Κόστιτς να σκοράρει βάζοντας μπροστά την 'Αιντραχτ.

Από το 50ο λεπτό μέχρι το 60ο λεπτό Κόστιτς, Ρέμπιτς και Γιόβιτς έφτασαν κοντά στο 1-3 χάνοντας σπουδαίες ευκαιρίες για την Άιντραχτ.Στο 62ο λεπτό ο Ισμαίλι δεν κατάφερε να νικήσει τον Τραπ με τον Γερμανό(δανεικός από ΠΣΖ) να έχει την απάντηση στην μεγαλύτερη ευκαιρία των Ουκρανών στο 2ο μέρος.

Στο 67ο λεπτό Μοράες και Τάισον συνδυάστηκαν με τον αρχηγό της Σαχτάρ να σκοράρει και να ισοφαρίζει σε 2-2 με παίκτη λιγότερο.

Μεγάλη ευκαιρία για να πετύχει 2ο γκολ έχασε ο Χιντερέγκερ λίγο πριν το τέλος βλέποντας τη μπάλα να περνά μόλις έξω από τα δοκάρια του Πιατόφ.Ακόμα πιο μεγάλη ήταν ηευκαιρία του Ντα Κόστα που άγγιξε το 2-3 στο 90΄.

Σαχτάρ Ντόνετσκ(Φονσέκα):
Πιατόφ,Μπούτκο,Κριβτσόφ,Κοτσολάβα,Στεπανένκο,Τάισον,Μοράες(90'Μπολμπάτ),
Μάρλος(69'Σόλομον),Πάτρικ,Ισμαίλι,Κοβαλένκο(81'Μαλίσεφ)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης(Χούτερ):Τραπ,Ν'Ντίκα,Ρέμπιτς,Φερνάντες
(82'Ντε Γκουζμάν),Γιόβιτς,Κόστιτς,Γκατσίνοβιτς,Χιντερέγκερ,Ρόντε(46'Βίλεμς),
Χασέμπε,Ντα Κόστα
Keywords
Τυχαία Θέματα