Φαλ VS Ταβάρες: O κροκόδειλος και ο δεινόσαυρος (video)

Ο Μους Φαλ ξεκίνησε σε χαμηλό τέμπο της σεζόν, επηρεασμένος από ένα τραυματισμό στο γόνατο που περιόριζε τις κινήσεις του. Έχασε την πρεμιέρα στο ΟΑΚΑ και ως την 6η αγωνιστική ήταν περιορισμένος σε χαμηλές, για τα δικά του μέτρα και σταθμά, πτήσεις. Η συνέχεια όμως ήταν μια ιστορία αξιοθαύμαστης σταθερότητας – μιας σταθερότητας που ο Ολυμπιακός είχε απόλυτη ανάγκη ανάμεσα στα ντεφορμαρίσματα, τις μεταγραφές και τους τραυματισμούς που έκαναν

τη χρονιά ένα τρενάκι του λούνα παρκ. Ο 32χρονος Γάλλος έπαιξε σε 34 από τα 39 παιχνίδια και έγραψε 7.5 πόντους με 79%(!) ευστοχία, είχε σημαντικό ψεγάδι τις βολές (46%), αλλά ήταν σταθερός σε αυτά που τον κάνουν κομβικό: ριμπάουντ (4.6), ασίστ (2.4), μπλοκ (1.3) και γενικότερη προστασία της στεφάνης. Τώρα είναι η ώρα να τα βάλει με τον Ταβάρες, έναν από τους ελάχιστους παίκτες κόντρα στους οποίους δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει ως ακαταμάχητο πλεονέκτημα το σωματικό του πλεονέκτημα.

Tο ειρωνικό της υπόθεσης με τον Έντι Ταβάρες είναι πως ακόμη και αν η σεζόν του ήταν χειρότερη από πέρσι, κατάφερε να βρεθεί στη δεύτερη καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης. Ο κύκλωπας από το Κάπο Βέρντε έχασε 5 ματς φέτος, μέτρησε 9.6 πόντους, 6.6 ριμπάουντ, 1.5 μπλοκ και 1.5 ασίστ και σε κάποιες περιπτώσεις έδειξε ως και… γήινος. Εντούτοις στα πλέι-οφ κόντρα στην αδύναμη φροντ λάιν της Μπασκόνια, ο Έντι… ξεσάλωσε με 10 πόντους, 9.7 ριμπάουντ, 1.7 ασίστ, 2 κλεψίματα και 2.7 μπλοκ μέσο όρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα