Φακούντο Περέιρα για ΠΑΟΚ, το καλύτερο γκολ, Πρίγιοβιτς και Απόλλωνα Λεμεσού

Ο Φακούντο Περέιρα έδωσε μεγάλη συνέντευξη στο επίσημο περιοδικό του Απόλλωνα Λεμεσού όπου αυτή τη σεζόν συνεχίζει την καριέρα του. Αναφέρθηκε και στη θητεία του στη Σούπερ Λίγκα, στη θητεία του στον ΠΑΟΚ, στον νυν Ομοσπονδιακό Τεχνικό, Αγγελο Αναστασιάδη που τον είχε προπονητή στον ΠΑΟΚ αλλά φυσικά και στον Απόλλωνα.
Μεταξύ άλλων, είπε:
Στην Ελλάδα,
ο Άγγελος Αναστασιάδης, σε φώναζε «Φανούρη». Πως προέκυψε το όνομα αυτό;
«Δεν υπήρχε κάποιος ιδιαίτερος λόγος, παρά μόνο επειδή το Φακούντο και το Φανούρης μοιάζουν στην προφορά, και ο κ. Αναστασιάδης ήθελε να με φωνάζει έτσι».
Ο κ. Αναστασιάδης λένε ότι έχει μια προτίμηση στους ντόπιους ποδοσφαιριστές. Ενιωθες ότι υπήρχε διάκριση ανάμεσα στους Έλληνες και ξένους; Και πως ήταν η σχέση σας;
«Δεν είχα κανένα πρόβλημα με τον κ. Αναστασιάδη, ο οποίος με είχε βοηθήσει και στηρίξει όταν αγωνιζόμουν στον ΠΑΟΚ. Υπήρχε αλληλοσεβασμός ανάμεσά μας και νιώθω πολύ ευγνώμων προς τον κ. Αναστασιάδη και τον αγαπώ πολύ».
Είπε για την επιλογή του Απόλλωνα: «Πλέον η ζωή μου δεν περιορίζεται μόνο στο ποδόσφαιρο. Εννοείται ότι θέλω να αγωνίζομαι σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, με καλές συνθήκες, υψηλό επίπεδο και μια μεγάλη ομάδα με πρωταγωνιστικούς στόχους, αλλά δεν είναι μόνο αυτά. Χρειάζομαι ηρεμία και ησυχία για μένα και την οικογένειά μου. Έλαβα αυτή την πρόταση από τον Απόλλωνα κι αφού μελέτησα όλα τα δεδομένα, αποφάσισα μαζί με τη σύντροφό μου, ότι το καλύτερο για όλους μας, είναι να αφήσουμε την Αργεντινή και να έρθουμε στη Κύπρο. Είναι ένα ήσυχο μέρος για να ζήσουμε».
Υπήρχε ενδιαφέρον από άλλες ομάδες προτού αποφασίσεις να έρθεις;
«Ναι, υπήρχε από την Ελλάδα, συγκεκριμένα από τον Αστέρα Τρίπολης, ωστόσο προτίμησα να έρθω στην Κύπρο παρά να επιστρέψω στην Ελλάδα».
Γενικά ο Απόλλωνας έχει καλή προϊστορία με Αργεντινούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι ταυτίστηκαν με την ομάδα και λατρεύτηκαν όσο λίγοι, θα μπορούσες να ταυτιστείς κι εσύ με την ομάδα;
«Μακάρι! Αισθάνομαι πάρα πολύ καλά στον Απόλλωνα, αλλά για να συμβεί αυτό, θα πρέπει η ομάδα να κατακτήσει τίτλους. Εγώ προσωπικά θα ήθελα να παραμείνω για αρκετό καιρό στην ομάδα».
Στον ΠΑΟΚ ακόμη σε εκτιμούν… Θα ήθελες να συμβεί και με τον Απόλλωνα το ίδιο, να σε θυμούνται μετά από χρόνια;
«Το εύχομαι ολόψυχα. Όλοι οι ποδοσφαιριστές θέλουν να τους εκτιμούν οι οπαδοί και να τους θυμούνται στο μέλλον. Για να συμβεί αυτό όμως, θα πρέπει να πάρουμε και τρόπαια, επειδή αυτά μετρούν στο τέλος».
Ποιο είναι το αγαπημένο σου τέρμα;
«Το τέρμα απέναντι στον Ολυμπιακό θεωρώ πως ήταν το καλύτερο. Δεν ήταν μόνο το γεγονός πως ήταν όμορφο, αλλά κι επειδή επιτεύχθηκε σε ένα σημαντικό αγώνα. Οι αγώνες επί του Ολυμπιακού είναι ξεχωριστοί, ιδιαίτερα οι εκτός έδρας στην Αθήνα συνήθως είναι καθοριστικοί».
Παρακολουθείς την πορεία του ΠΑΟΚ;
«Όποτε μπορώ ναι, παρακολουθώ την πορεία της ομάδας. Όλοι πιστεύουν ότι το πρωτάθλημα έχει ήδη κατακτηθεί. Έχει μεγάλη βαθμολογική διαφορά από τους αντιπάλους αλλά και σε ποιότητα ρόστερ. Σχεδόν το πήρε. Μακάρι να γίνει και με τον Απόλλωνα το ίδιο. Είμαστε καλύτεροι από τους αντιπάλους μας και πιστεύουμε ότι θα κατακτήσουμε το πρωτάθλημα στο τέλος».
Η φυγή του Πρίγιοβιτς δεν φάνηκε να επηρεάζει την κατάσταση.
«Όπως φαίνεται καθόλου. Πέτυχε πάρα πολλά τέρματα και βοήθησε την ομάδα να βρίσκεται εκεί που είναι. Έτσι όπως είναι ο ΠΑΟΚ φέτος και πέρσι, όποιος επιθετικός και να ήταν εκεί, θα πετύχαινε πολλά τέρματα, αφού ο τρόπος που αγωνίζεται ευνοεί τον επιθετικό στο να σκοράρει».
Ο Αθανασιάδης είχε όλα τα φόντα να γίνει σπουδαίος αφού κατέρριπτε όλα τα ρεκόρ σε όλα τα ηλικιακά κλιμάκια, ωστόσο η πορεία του δεν ήταν η αναμενόμενη στο τέλος. Τι συνέβη;
«Πραγματικά δεν ξέρω τι πήγε στραβά με αυτό το παιδί. Είναι εξαιρετικός επιθετικός και όπως είπα, έχω την πεποίθηση ότι είναι καλύτερος από τον Πρίγιοβιτς».
Στον αγώνα ΠΑΟΚ - Γκαμπάλα, αγωνίστηκες κόντρα στην πρώην σου ομάδα. Πως ένιωσες;
«Ήταν περίεργο συναίσθημα αφού 20 μέρες πριν ήμασταν μαζί στην ίδια ομάδα, προπονούμασταν με τα ίδια χρώματα και ξαφνικά οι συνθήκες τα έφεραν έτσι ώστε να βρεθούμε αντίπαλοι μετά από λίγο καιρό. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο».
Εκείνη τη χρονιά, πριν πας στο Αζερμπαϊτζάν, η Γκαμπάλα απέκλεισε τον Απόλλωνα σ’ ένα αγώνα όπου υπήρχε πολύς φανατισμός, με αποτέλεσμα ο τότε αρχηγός της ομάδας να καταλήξει στη φυλακή…
«Μου είπε μερικά πράγματα ο Σακέτι γι’ αυτό τον αγώνα, αλλά μην φανταστείτε ότι έμαθα πολλές λεπτομέρειες. Γνωρίζω ότι ο Απόλλωνας αποκλείστηκε από την Γκαμπάλα, η οποία στη συνέχεια απέκλεισε και τον Παναθηναϊκό και προκρίθηκε στους ομίλους. Τότε πήγα κι εγώ εκεί. Για τον Χουσεΐνοφ έμαθα στη συνέχεια ότι πήγε φυλακή για κάποιοχρονικό διάστημα χωρίς να μάθω περισσότερα».
Μέσι ή Μαραντόνα;
«Αυτό κι αν είναι δύσκολο δίλημμα. Δεν μπορώ να επιλέξω. Και οι δύο είναι σαν Θεοί στην Αργεντινή και είμαστε τυχεροί που κατάγονται και οι δύο από τη χώρα μου».
Keywords
Τυχαία Θέματα