Εβρος: Μάχη με τις φλόγες για δέκατη ημέρα – Αγώνας για να σωθεί το δάσος της Δαδιάς

Για δέκατη ημέρα η φωτιά στον Έβρο καίει ανεξέλεγκτη, με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να δίνουν μάχη, με επίκεντρο τις τελευταίες ώρες το μέτωπο που βρίσκεται βορειοδυτικά της περιοχής Κοτρωνιά προς τη Δαδιά.

Σκοπός είναι να δημιουργηθεί μία γραμμή άμυνας, ώστε να ανακοπεί η πορεία του μετώπου προκειμένου να μην περάσει στο μικρό πυρήνα της Δαδιάς.

Μιλώντας στην ΕΡΤ το πρωί της Δευτέρας, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός, ανέφερε ότι ανησυχία προκαλεί η ενδεχόμενη

αλλαγή του ανέμου σε νοτιά, η οποία αν συμβεί, όπως είπε ο ίδιος, θα στείλει τη φωτιά προς τη Δαδιά.

Tο απόγευμα της Κυριακής εκδόθηκαν μηνύματα από το 112, για εκκένωση σε Λευκίμμη και Κασσιτερά. Στη Λευκίμμη η φωτιά πλησίασε τα πρώτα σπίτια, αλλά αναχαιτίστηκε από πυροσβέστες και εθελοντές. Μαίνεται το μέτωπο στο δάσος της Δαδιάς, όπου και εκεί, γίνεται μεγάλη προσπάθεια να περιοριστεί και να μην περάσει τον οδικό άξονα, από όπου εκτείνεται ένας δρυμός πλούσιος σε βλάστηση.

Κυβερνητικό κλιμάκιο στον Εβρο

Τις πληγείσες περιοχές του Έβρου θα επισκεφτεί σήμερα κυβερνητικό κλιμάκιο. Επικεφαλής θα είναι ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, συνοδευόμενος από τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη, και τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο.

Από σήμερα επίσης, αρχίζει η υποβολή αιτήσεων για την οικονομική ενίσχυση των πυρόπληκτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα