Έτσι φτιάχτηκε ο νέος Ολυμπιακός

Έτσι φτιάχτηκε ο νέος ΟλυμπιακόςdstroumbΤρί, 02/09/2021 - 14:08

Κατά γενική ομολογία το ποδόσφαιρο που παίζει ο Ολυμπιακός είναι το καλύτερο που βλέπουμε στην Ελλάδα και ίσως η μόνη ομάδα που μπορεί να το παίξει. Η διαφορά δεν είναι όμως μόνο αγωνιστική, αφού εκεί φαίνεται και εντός των 4 γραμμών και στον πίνακα της βαθμολογίας. 

Η ομάδα του Μαρτίνς έχει παίξει όλα τα ντέρμπι πλην αυτού που έρχεται με τον Παναθηναϊκό

στη Λεωφόρο. 
Επικράτησε 1-0 των πράσινων στο Καραϊσκάκης, ενώ ήταν άκρως επιβλητική η εμφάνισή τους κόντρα στους "δικεφάλους" επικρατώντας κόντρα στην ΑΕΚ αρχικά 3-0 και επί του ΠΑΟΚ με το ίδιο σκορ στο Καραϊσκάκης. Με την Ένωση στο ΟΑΚΑ και με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα τα ματς έμειναν στο 1-1. 

Η μεγάλη διαφορά του Ολυμπιακού είναι η νοοτροπία, η αυτοπεποίθηση, είναι η συνεχής βελτίωση. Η ασταμάτητη δουλειά με στόχο μόνο το καλύτερο της ομάδας που την ίδια ώρα είναι και το καλό των παικτών που βλέπουν την καριέρα τους να απογειώνεται.  

Το χρονικό της... μετάλλαξης

Πάμε όμως να θυμηθούμε το χρονικό αυτής της μετάλλαξης. Πώς η ομάδα του Ολυμπιακού έφτασε στον... πάτο, πώς η "έκρηξη" του ισχυρού άνδρα της ομάδας Βαγγέλη Μαρινάκη, ήταν η αρχή για την γέννηση κάτι νέου, πολύ πιο δυνατού και οργανωμένου. 

Το κερασάκι στην τούρτα μπήκε στους Ζωσιμάδες, στην έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα την τελευταία αγωνιστική της σεζόν 2017/2018. 

16 Μαϊου 2018, ΠΑΣ Γιάννινα - Ολυμπιακός 3-0: Μία εμφάνιση ντροπή για τους "ερυθόλευκους", από τις χειρότερες της σύγχρονης ιστορίας τους. Ανίκανοι να κάνουν ακόμη και τα βασικά, έχουν μετατραπεί σε... μπαλάκι στα νύχια της... γάτας που λεγόταν ΠΑΣ Γιάννινα και δέχονται 3 γκολ σε 30 λεπτά. 

Η 11άδα που είχε επιλέξει ο τότε υπηρεσιακός τεχνικός της ομάδας Χρήστος Κόντης αποτελούνταν από τους: 
Χουτεσιώτης, Χατζισαφί, Ιγκόρ, Σισέ, Έγχελς, Ταχτσίδης, Ανδρούτσος, Τζούρτζεβιτς, Βρουσάι, Φορτούνης, Ανσαριφάρντ. 
Ενώ στον πάγκο ήταν οι: 
Βέργος, Αντρέ Μάρτινς, Γιάννης Αγγελόπουλος, Στάθης Λάμπρου, Γιώργος Ξενιτίδης, Δημήτρης Νικολάου και Θανάσης Κωστανάσιος. 

Δύο αγωνιστικές πριν είχε έρθει η ήττα με 1-0 από τον Απόλλωνα Σμύρνης στην Ριζούπολη , με γκολ του Χρήστου Αλμπάνη μόλις στο 1ο λεπτό. 

Σ' εκείνο το ματς στην αρχική 11άδα είχαν βρεθεί οι Σίλβιο Προτό, Ομάρ Ελαμπντελαουί, Δημήτρης Νικολάου, Λεονάρντο Κούτρης, Αλέξις Ρομαό, Παναγιώτης Ταχτσίδης, Μάρκο Μάριν, Κώστας Φορτούνης, Κέβιν Μιραλάς και Καρίμ Ανσαριφάρντ. 

Ξανά δύο αγωνιστικές πριν οι ερυθρόλευκοι αδυνατούσαν να περάσουν νικηφόρα από τη Λιβαδειά, μένοντας στο 1-1.  
Ενώ δύο αγωνιστικές πριν ο Παναθηναϊκός "έκλεβε" τον πόντο στο Καραϊσκάκη με γκολ του Μουνιέ στο φινάλε του αγώνα κάνοντας το 1-1. 

Έχει προηγηθεί το παιχνίδι στην Τούμπα, με το ματς να μην ξεκινά ποτέ, εξαιτίας του αντικειμένου που πέτυχε τον τότε προπονητή της ομάδας του Ολυμπιακού Όσκαρ Γκαρθία. Ένα παιχνίδι για το οποίο ειπώθηκαν και γράφτηκαν πάρα πολλά πράγματα. 

Την 20η αγωνιστική η ΑΕΚ κάνει την ανατροπή μέσα στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, σ' ένα ματς που αν και με γκολ του Ανσαριφάρντ στο 81ο λεπτό η Ένωση σκόραρε αρχικά με τον Τσιγκρίνσκι στο 87ο λεπτό και με τον Γιακουμάκη στο 94ο "κλέβοντας" τη νίκη. 

Στον 1ο γύρο χάνει 1-0 από τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο με γκολ του Λούκα Βιγιαφάνες, κερδίζει τον ΠΑΟΚ 1-0 με γκολ του Έγχελς, ενώ και πάλι η ΑΕΚ είναι αυτή που του κάνει ανατροπή, καθώς στο Ολυμπιακό Στάδιο την 5η αγωνιστική ο Ολυμπιακός προηγείται με 2-0 με γκολ του Μάριν στο 22' και το Οτζίτζα Οφόε στο 46ο λεπτό, όμως η Ένωση με τρία γκολ από το 64' ως το 89' παίρνει μία τεράστια νίκη. 

Εκείνη τη σεζόν δύο ομάδες... "εξολόθρευσαν" τον Ολυμπιακό εντός και εκτός έδρας. Ο Ατρόμητος και ο Αστέρας παρουσιάστηκαν ως ανυπέρβλητα εμπόδια για τους ερυθρόλευκους, από τους οποίους δεν έχασαν σε κανένα ματς. 
Αναλυτικά: 
Αστέρας - Ολυμπιακός 1-1
Ολυμπιακός - Αστέρας 1-1

Ατρόμητος - Ολυμπιακός 2-2
Ολυμπιακός - Ατρόμητος 0-1 

Ο Ολυμπιακός μένει εκτός διεκδίκησης του Πρωταθλήματος αλλά αυτό είναι το λιγότερο, η εικόνα της ομάδας και κάποιων ποδοσφαιριστών, έχουν προκαλέσει πολύ μεγάλες αντιδράσεις από τον  κόσμο, αλλά και από τον Βαγγέλη Μαρινάκη που μετά το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό ξεσπά σε ομιλία του προς τους παίκτες. 

Αναλυτικά η «σκληρή» ομιλία του Β. Μαρινάκη στους παίκτες του Ολυμπιακού:

«Εγώ στη ζωή μου έχω μάθει να δημιουργώ. Θα τα χτίσω όλα από την αρχή. Ο Ολυμπιακός θα γίνει η ομάδα που ονειρευόμαστε. Αρκετά σας ανέχτηκα και εγώ και ο κόσμος μας. Να φύγετε από σήμερα και να συνεχίσετε τις διακοπές σας», τόνισε αρχικά ο Βαγγέλης Μαρινάκης και συνέχισε ακόμη πιο έντονα:
«Εγώ στη ζωή μου δεν έχω φοβηθεί ποτέ τίποτα. Κάθε μέρα χτίζω και συνθέτω κάτι καινούργιο, με επιτυχία, οπότε κανένα πρόβλημα. Όλα από την αρχή! Με έχετε κάνει και εμένα, όπως και τον κόσμο μας, να σιχαίνομαι να βλέπω τη μεγάλη μου αγάπη. Παρ’ όλο που είστε τόσο κακοί φέτος, μπορούσατε να πάρετε το πρωτάθλημα, είστε όμως τόσο αδιάφοροι που σας έκλεψαν το πρωτάθλημα με την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη με το επιθετικό φάουλ και το πέναλτι φάντασμα, έξω από την περιοχή και ούτε καν διαμαρτυρηθήκατε», τους είπε κα μετά τους ανακοίνωσε ένα από τα μεγαλύτερα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί ποτέ σε ομάδα, συνολικά 400.000 ευρώ.

«Οι 200.000€ για το ματς με τον Παναθηναϊκό και οι άλλες 200.000€ για τη Λιβαδειά. Και όλα αυτά τα λεφτά θα πάνε στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό, γιατί εκεί οι αθλητές που ζουν με τα λίγα, αγαπούν τον Θρύλο και τον κόσμο του πολύ περισσότερο από ό,τι εσείς».

Το ξέσπασμα του Βαγγέλη Μαρινάκη συνεχίστηκε:

«Να φύγετε λοιπόν από τώρα και να συνεχίσετε κάποιοι τις διακοπές σας. Εμείς το σίγουρο είναι ότι θα σταματήσουμε να σας χαϊδεύουμε και να σας πληρώνουμε, χωρίς να προσφέρετε. Από εδώ και πέρα θα παίξουμε τα παιχνίδια με την Κ20 και ελάχιστους από εσάς. Με όσους αγαπούν την ομάδα και με τα παιδιά της ακαδημίας. Και θα αρχίσουμε το χτίσιμο της επόμενης σεζόν άμεσα. Τα πιτσιρίκια της ακαδημίας σίγουρα το θέλουν περισσότερο και με αυτούς θα παίξουμε τα ματς που απομένουν.
Τα έχετε όλα, δεν σας λείπει τίποτα και δεν δείχνετε κανέναν σεβασμό.
Τα σπίτια και τα αυτοκίνητα σάς νοιάζουν, όχι ο σύλλογος. Για αυτό όταν ξαναέρθω δεν θέλω να δω ούτε τα σκυλιά απ’ έξω. Μόνο τους τίμιους που ματώνουν εδώ κάθε μέρα. Μόνο όσους αγαπούν και σέβονται τον σύλλογο. Μας έχετε σπάσει τα νεύρα. Νευριάζουν ακόμα και αυτοί που δεν πατάνε στο γήπεδο και δεν πληρώνουν εισιτήριο. Φανταστείτε εμένα που πληρώνω πλουσιοπάροχα όλους εσάς, που πληρώνω εκατομμύρια για να έχετε μια καθημερινότητα που θα είναι μόνο ποδόσφαιρο, που σας δίνω τα πάντα, για να με βρίζουν και από πάνω».

Ο Β. Μαρινάκης ολοκλήρωσε την ομιλία του ως εξής:

«Όταν παίζεις με ομάδες όπως ο Πλατανιάς, ο σημερινός Παναθηναϊκός, η Λιβαδειά που έχει το 1/15 του μπάτζετ σου, δε θες προπονητή, ούτε πρόεδρο. Να σέβεσαι τον εαυτό σου, αυτό χρειάζεσαι μόνο. Οσο κοστίζει ένας παίκτης μας παίρνει όλος ο Λεβαδειακός και όσο δυο όλος ο Παναθηναϊκός. Και με πενταπλάσιο μπάτζετ από την ΑΕΚ έχετε αυτή την εικόνα. Ως εδώ όμως. Τελείωσε. Δεν μπορεί η μακράν πιο ακριβοπληρωμένη ομάδα να έχει αυτή την εικόνα».

Λίγες μέρες αργότερα ο ισχυρός άνδρας της ομάδας του Πειραιά δείχνει με πράξεις πως τα όσα είπε δεν ήταν λόγια του αέρα ή λόγια πάνω στα νεύρα του. Παίρνει... σκούπα και αλλάζει σχεδόν όλη την ομάδα. 

Η πόρτα στο προπονητικό κέντρο στο Ρέντη ανοίγει και φεύγουν όχι, ένας, ούτε δύο, αλλά 21 ποδοσφαιριστές. Πιο συγκεκριμένα αποτέλούν παρελθόν οι : Ρισβάνης, Λάτσι, Σεμπά, Προτό, Εμενίκε, Ίγκορ, Οφόε, Ρομαό, Ζιλέ, Ένγκελς, Τζούρτζεβιτς, Μανθάτης, Γιαννιώτας, Μάριν, Καπίνο, Σκαφίδας, Σιώπης, Ζντιέλαρ, Ταχτσίδης, Μαρτίνες, Μπανανά, Βιάνα

Το σκάουτινγκ του Ολυμπιακού παίρνει φωτιά με νέο προπονητή, τον Πέδρο Μαρτίνς. Αυτή ήταν και η μεγαλύτερη, η σημαντικότερη κίνηση της διοίκησης των ερυθρολεύκων. 

Ο Πορτογάλος δουλεύει πολύ, αλλά κυρίως δουλεύει σωστά. Χωρίς την απαραίτητη πείρα όμως με τεράστια θέληση και αγάπη γι' αυτό που κάνει και με όνειρο που συμβάδιζε με αυτό το προέδρου ο Μαρτίνς δείχνει ότι χτίζει κάτι διαφορετικό, κάτι που θα πατούσε γερά στα πόδια του. 

Η πόρτα στο Ρέντη ανοίγει και πάλι, αυτή τη φορά για να υποδεχτεί ποδοσφαιριστές, οι περισσότεροι απ' αυτούς θα άλλαζαν εντελώς την εικόνα του Ολυμπιακού

Ήρθαν: Γκιγιέρμε, Αχμέντ Χασάν, Σα, Καμαρά, Μασούρας, Ποντένσε, Γκερέρο, Χριστοδουλόπουλος, Μιράντα, Μεριά, Τοροσίδης, Νάτχο, Φετφατζίδης, Γιαννιώτης και Ματίας Ναουέλ. 

Ο Ολυμπιακός αλλάζει, γίνεται ομάδα, φτιάχνουν τα αποδυτήρια, δείχνει ανταγωνιστικός αλλά όπως όλοι, έτσι και ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε λάθη απειρίας, όμως το σημαντικό είναι πως και ο ίδιος βελτιωνόταν όπως και οι παίκτες του. 

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, έχοντας το "μάτι" να αναγνωρίζει ότι κάτι μπορεί να εξελιχθεί, το αποδεικνύει άλλωστε η επαγγελματική του άνοδο σε παγκόσμιο επίπεδο, είδε πως το πρότζεκτ αυτό έχει μπει σαν τρένο στις ράγες και μόνο προς τα επάνω μπορεί να πάει. Στήριξε τον Πέδρο Μαρτίνς σε κάθε του "θέλω", υπήρξαν τα... σκαμπανεβάσματα και το βάδισμα σε τεντωμένο σχοινί, όμως η κοινή λογική επικράτησε και ο Ολυμπιακός από την χρονιά έκτρωμα και της εκκωφαντική σφαλιάρα στα Γιάννινα έφτασε να κατακτά το 2020 το Πρωτάθλημα με 18β διαφορά από τον 2ο ΠΑΟΚ, αλλά και το Κύπελλο επικρατώντας στον τελικό της ΑΕΚ με 1-0. 

Δεν είναι όμως μόνο οι τίτλοι, είναι το ποδόσφαιρο που παίζει η ομάδα του Μαρτίνς, είναι η εξέλιξη πολλών ποδοσφαιριστών που έφεραν σπουδαίες μεταγραφές στην ομάδα, αλλά και οι σπουδαίες εμφανίσεις και νίκες στην Ευρώπη. 
Φέτος, δείχνει από την 21η αγωνιστική πως το Πρωτάθλημα θα παραμείνει στον Πειραιά, καθώς η διαφορά από τον 2ο Άρη είναι στους 15 βαθμούς, ενώ από ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στους 17 και από τον Παναθηναϊκό στους 19 βαθμούς. 

Οι γενναίες αποφάσεις της διοίκησης των ερυθρολεύκων το καλοκαίρι του 2018 "έχτισαν" αυτό που βλέπουν οι φίλοι του Ολυμπιακού τώρα. 

 

ΕΛΛΑΔΑ - Super League 1 - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ολυμπιακός - Ποδόσφαιρο Off Off dstroumb Off Off ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ολυμπιακός ΕΛΛΑΔΑ Η 3αρα από τον ΠΑΣ τον Μάιο του '18, η "έκρηξη" Μαρινάκη και το "τα αρχίζω όλα από την αρχή" δημιούργησαν τους νταμπλούχους Ελλάδος. Article publish on Τρί, 02/09/2021 - 14:08 Article hide updated date Off Article is longform Off
Keywords
ολυμπιακος, κέβιν μιραλάς, βαγγέλης μαρινάκης, super league, ελλαδα, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, οακα, βομβα mall, εμφάνιση, γκολ, λιβαδειά, παναθηναικος, υποψηφιοτητες οσκαρ 2013, μαρινακης, θες, πειραιας, φετφατζίδης, εκκωφαντική, καλοκαιρι, super, league, ποδοσφαιρο, date, μιραλας, σισε, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, Καλή Χρονιά, Θόδωρος Αγγελόπουλος, αγγελοπουλος, φωτια, γιωργος αγγελοπουλος, εσπα 2021, super league, αυτοκινητα, δουλεια, εδρα, ηττα, καριερα, κοντρα, νυχια, οακα, ονειρο, παιχνιδια, ωρα, αγαπη, ατρομητος, αυτοπεποιθηση, βαγγέλης μαρινάκης, γκολ, γινει, γινεται, γηπεδο, δειχνει, ευρω, ειπε, εκκωφαντική, εμειναν, ενγκελς, εμφάνιση, εξελιξη, επιτυχια, ερχεται, ευρωπη, ζωη, ζωη μου, ζωσιμαδες, ιδια, ιδιο, θες, ιγκορ, εικονα, ομιλια, κέβιν μιραλάς, κινηση, κυπελλο, λαθη, λεφτα, λεβαδειακος, λιβαδειά, λειπει, λογια, μπανανα, νευρα, νικη, νοοτροπια, ντροπη, ομαδα, παντα, παιδια, ποδοσφαιρο, πορτα, ρεντη, σεζον, σιγουρα, σιγουρο, συγκεκριμενα, σκυλια, σπιτια, τουρτα, τρενο, τρια, ισχυρος, φαουλ, φετφατζίδης, χρηστος, χτισιμο, super, date, δημητρης, εμφανισεις, ενωση, φιλοι, καμαρα, κωστας, league, ομαδες, παιχνιδι, ποδια, τουμπα, θανασης, θελω να
Τυχαία Θέματα