Εθνική: Ο Αντετοκούνμπο θέλει, ο χρόνος θα κρίνει αν μπορεί!

Το πρόβλημα χονδροπάθειας στο γόνατο του Γιάννη Αντετοκούνμπο και την φυσιολογική, χρονικά, επιβάρυνση που είχε, ιδιαίτερα, την προηγούμενη σεζόν στο ΝΒΑ, τον οδηγεί πιθανότατα εκτός Εθνικής ομάδας για το Παγκόσμιο κύπελλο 2023. Γεγονός που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την τεράστια επιθυμία του να είναι στις Φιλιππίνες και να τεθεί με την γαλανόλευκη φανέλα αντιμέτωπος των ΗΠΑ στο παιχνίδι του ομίλου (28/8), καθώς και να συμβάλλει στην μακρύτερη δυνατή πορεία

του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στην διοργάνωση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Basketnews.com, oι Μιλογουόκι Μπακς δεν θα δώσουν άδεια στον Γιάννη να αγωνισθεί με την Εθνική ομάδα, αν δεν είναι απόλυτα υγιής και έτοιμος να το κάνει.

Ο Giannis είχε πολλάκις πόνους (στην καλύτερη εκδοχή ενοχλήσεις) στο γόνατο του, ακόμα και όταν εκτελούσε βολές, λυγίζοντας τα γόνατα του, όπως είναι το σωματικό στυλ εκτέλεσης. Το μακροχρόνιο πρόβλημα στο γόνατό του, κορυφώθηκε στην 10η συνεχή παρουσία του στους Μπακς και στο ΝΒΑ, αυτή την περίοδο και ο Greek Freak, το αντιμετώπισε με ιατρική συντηρητική αγωγή, υπομονή, επιμονή και από γιατρό της δικής του επιλογής.

Οι μακροχρόνιες παγοθεραπείες δεν μπορούσαν πλέον να τον ανακουφίσουν. Μόνο η ξεκούραση, ολιγοήμερη ή μεγαλύτερης διάρκειας, κάτι που αυτονόητα ήταν ανέφικτο να συμβεί με τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του στους Μπακς και τον μέσο όρο 40+ λεπτών σε κάθε παιχνίδι. Το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε επαρκέστατα, ώστε να τελειώσει η σεζόν και ο Γιάννης θα μπορούσε να παίξει και άλλα παιχνίδια στα play offs, αν τα «ελάφια» (δεν αγωνίζεται μόνος του…) δεν αποκλειόντουσαν από τον πρώτο γύρο και το Μαϊάμι που έφτασε μέχρι τους τελικούς.

Όμως, ήταν δεδομένο στον απολογισμό της περσινής αγωνιστικής περιόδου, ότι ο Έλληνας σταρ του Μιλγουόκι, δεν θα μπορέσει να συνεχίζει να αγωνίζεται και την σεζόν 2023-24, με τον ίδιο πρόβλημα και κυρίως τον κίνδυνο να πάθει ακόμα μεγαλύτερο τραυματισμό που μπορούσε να διακόψει άδοξα την καριέρα του. Ο Γιάννης πρέπει να διαφυλάξει την υγεία του σε κάθε καμπή της ένδοξης καριέρας του. Έπρεπε να αποφασίσει σε προσωπικό επίπεδο και σε συνεργασία με τους Μπακς και το ιατρικό επιτελείο τους. Και όταν κάθε πρόβλημα υγείας, φτάνει να γίνεται δυσεπίλυτο συντηρητικά, η επεμβατική λύση φαντάζει ως την τελευταία επιλογή, δια της αφαιρετικής όλων των προηγούμενων που δοκιμάστηκαν.

Με την επιστροφή του στην Ελλάδα, μαζί με την εγκυμονούσα Μαράϊα και όλη την οικογένεια του, ο Γιάννης στην διάρκεια των τελικών των play offs, έκανε ατομικές προπονήσεις στο ΣΕΦ και στο ΟΑΚΑ και δημοσίευσε τις σχετικές φωτογραφίες στα social του.

Υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία που έδειξε το μέγεθος του τραυματισμού του και της επιδείνωσής του και όλες οι ιατρικές εκθέσεις οδηγούσαν στο συμπέρασμα ότι απαιτείται αποκατάσταση με επέμβαση στο γόνατο. Τέτοια ώστε να μπορέσει μετά την αποθεραπεία του και την δεδομένη ξεκούραση να συνεχίσει να παίζει στο 100 τοις εκατό των δυνατοτήτων του. Η τελική απόφαση ανήκει στους Μπακς. Γιατί, το μακροχρόνιο πρόβλημα του, παρά την θέληση του (όχι μόνο επαγγελματική, αλλά και ψυχική), τον εμπόδιζε να το κάνει σωματικά. «Έσφιγγε τα δόντια» και έπαιζε σε πολλές περιπτώσεις.

Το χρονικό διάστημα αποθεραπείας του (30 με 40 ημέρες) θέτει εν αμφιβόλω την συμμετοχή του στην Εθνική ομάδα, ενόψει του Παγκοσμίου κυπέλλου. Πριν από το Ευρωμπάσκετ 2017, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε και τότε οξύ πρόβλημα τραυματισμού και οι Μπακς «άναψαν κόκκινο», με αποτέλεσμα να αποχωρήσει αναγκαστικά από την προετοιμασία που είχε αρχίσει.

Αυτή τη φορά, είναι επιβεβλημένη να γίνει αποκατάσταση για να μπορεί ο καλύτερος «πρεσβευτής» του ελληνικού μπάσκετ, να είναι υγιής και να συνεχίσουμε να τον απολαμβάνουμε στο ΝΒΑ και να είναι δυνατός, διαθέσιμος και έτοιμος να ενισχύει την Εθνική ομάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα