Έσκασαν οι πρώτες...

Οι εκπλήξεις άρχισαν από νωρίς και φέτος στην «Πόλη του Φωτός». Ιστορία βγαλμένη άλλωστε από το παρελθόν των Major η εκκωφαντική έκρηξη στους πρώτους γύρους. Κι όχι μια... άλλοτε δυο, ενίοτε τρεις, ίσως γίνουν και περισσότερες αφού ακόμη δεν κλείσαμε το δεύτερο γύρο παρά μόνο τη δεύτερη μέρα.

Πέρυσι ολοκλήρωσε τη μεγάλη έκπληξη την τελευταία ήμερα της
διοργάνωσης κατακτώντας το τρόπαιο στις γυναίκες, φέτος τα αντέστρεψε πλήρως. Έγινε θύμα έκπληξης στο άνοιγμα της αυλαίας, προκαλώντας τον πρώτο κρότο στο φετινό Roland Garros. Η Γελένα Οσταπένκο, η οποία λογιζόταν εκ των φαβορί, μάζεψε βαλίτσες μετά την ήττα με 2-0 σετ από την Ουκρανή, νούμερο 66 στην παγκόσμια κατάταξη, Κατερίνα Κόζλοβα.

Πρόωρα τον ήλιο της γαλλικής πρωτεύουσας, τουλάχιστον ιδρώνοντας εντός κορτ, αποχαιρέτησε και ο Στάνισλας Βαβρίνκα. Ο Ελβετός ήλπιζε ότι θα βρει πεδίον αναγέννησης στο κοκκινόχωμα που τρία χρόνια πριν κατακτούσε το Coupe des Mousquetaires, το τρόπαιο δηλαδή στους άνδρες, όμως ο Ισπανός Γκιγιέρμο Γκαρσία Λόπες, του έφραξε το δρόμο για 2η φορά στον 1ο γύρο του Roland Garros. Το χειρουργημένο αριστερό γόνατο του Ελβετού, που τον έχει εκτρέψει από την πορεία των επιτυχιών τον τελευταίο καιρό, δεν ήταν σύμμαχος του σε ματς που οδηγήθηκε σε πέντε σετ.

Η Κινέζα Κιάνγκ Βανγκ είχε διαβάσει δύο φορές στο παρελθόν το ίδιο σενάριο με πικρό τέλος για εκείνη. Πέρυσι στον 1ο γύρο του Roland Garros βρήκε απέναντι της, όπως και φέτος τη Βένους Γουίλιαμς. Αντιστάθηκε αλλά τελικά ηττήθηκε με 2-0 σετ σε ένα εξαιρετικά κλειστό ματς. Ένα μήνα αργότερα τη συνάντησε στο 2ο γύρο του Wimbledon, τη στρίμωξε στα σχοινιά παίρνοντας το 1ο σετ αλλά η Αμερικανίδα είχε το modus operandi της τελικής επικράτησης. Η Κινέζα νούμερο 85 στον κόσμο φέτος ανέτρεψε το σενάριο και τα προγνωστικά, στέλνοντας το νούμερο 9 να πακετάρει βαλίτσες νωρίς νωρίς.

Λιγότερο ηχηρός, ωστόσο αποκλεισμός που προκάλεσε τίτλους κυρίως στο γαλλικό τύπο, ήταν αυτός της Κριστίνα Μλαντένοβιτς. Η Γαλλίδα, νούμερο 31 στην κατάταξη που ενσάρκωνε τις ελπίδες των Γάλλων να δουν ένα δικό τους κορίτσι να κερδίζει το χειροκρότημα έμεινε εκτός συνέχειας χάνοντας από την Αντρέα Πέτκοβιτς. Η έμπειρη Γερμανίδα, νούμερο 107 στον κόσμο πήρε το πρώτο σετ στο tie break αλλά ήταν απολύτως κυριαρχική στο δεύτερο.

Οι πρώτες «εκρήξεις» έσκασαν ήδη, αλλά την ιστορία την γράφουν εκείνοι κι εκείνες που τις πυροδότησαν και συνεχίζουν. Αναμένουμε με ενδιαφέρον τη συνέχεια
Keywords
Τυχαία Θέματα