Ερυθρός Αστέρας – Ολυμπιακός 87-79: Έχασε την ευκαιρία να «σφραγίσει» την πρώτη θέση από σήμερα (hls)

Για την 33η αγωνιστική της Euroleague αναμετρήθηκαν οι Ερυθρός Αστέρας και Ολυμπιακός, με τους Σέρβους να παίρνουν τη νίκη με (87-79). Οι “Πειραιώτες” προέρχονταν από τον εντός έδρας θρίαμβο επί του Παναθηναϊκού με (81-73), ενώ ο Ερυθρός μετρούσε τρεις συνεχόμενες νίκες με Μπασκόνια, Βαλένθια και Βιλερμπάν. Ο Ολυμπιακός

ταξίδεψε πάνοπλος στο Βελιγράδι, μετά και την ενσωμάτωση του Αϊζάια Κάνααν, που πήρε αγωνιστικά λεπτά και απέναντι στην Καρδίτσα στην προηγούμενη αγωνιστική της Basket League. Aπό την άλλη οι Σέρβοι αγωνίστηκαν χωρίς τους Λάζιτς και Μπέντιλ, ενώ τελικά έπαιξε ο Νεμάνια Νέντοβιτς.  Στον πρώτο γύρο της Euroleague, οι Σέρβοι είχαν φύγει με το «διπλό» από το ΣΕΦ, αφού επικράτησαν με (90-86). Καλύτερος παίκτης εκείνης της αναμέτρησης ο Βιλντόσα που είχε πετύχει 22 πόντους, ενώ είχε μοιράσει και οκτώ ασίστ.

Μετά από αυτή την ήττα ο Ολυμπιακός παραμένει φαβορί για την πρώτη θέση, αφού έχει το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας με Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης. Από την άλλη ο Ερυθρός Αστέρας, παρά τη σημερινή επικράτηση δεν μπορεί να ελπίζει σε πρόκριση, με τους Σέρβους να θέλουν τη νίκη στο τελευταίο παιχνίδι με την Φενέρμπαχτσε στην έδρα τους για να κλείσουν ιδανικά τη χρονιά.

Κορυφαίος παίκτης του αγώνα ο Φακούντο Καμπάτσο, που πέτυχε 20 πόντους και μοίρασε οκτώ ασίστ, ενώ ακολούθησε ο Χόλαντ που έκανε την καλύτερή του φετινή εμφάνιση με 17 πόντους. Από τον Ολυμπιακό ξεχώρισαν οι Βεζένκοφ, Γουόκαπ και Σλούκας, που πέτυχαν μαζί τους 44 πόντους της ομάδας τους.

Η εξέλιξη του αγώνα:

Δυναμικά ξεκίνησε ο Ολυμπιακός το παιχνίδι, με τους Γουόκαπ και Βεζένκοφ για άλλο ένα παιχνίδι να είναι οι «κινητήριοι μοχλοί» των ερυθρόλευκων. Με δύο τρίποντα του Αμερικανού και άλλους έξι πόντους του Βεζένκοφ, οι «ερυθρόλευκοι» προηγούνταν με (17-13) στα μισά της πρώτης περιόδου. Δίχως να… πατήσει φρένο ο Ολυμπιακός συνέχισε να “βομβαρδίζει” και έτσι στο τέλος της πρώτης περιόδου ήταν μπροστά με τέσσερις (30-26). Έξι στα έντεκα τρίποντα είχε η ομάδα του Μπαρτζώκα στην πρώτη περίοδο.

Ο Ερυθρός Αστέρας ξεκίνησε πολύ δυνατά τη δεύτερη περίοδο, με τον Καμπάτσο να είναι ο παίκτης που δημιουργούσε τα περισσότερα προβλήματα στον Ολυμπιακό. Από την άλλη, ο Βεζένκοφ κρατούσε την ομάδα του μπροστά και έτσι στα μισά της περιόδου το σκορ ήταν (36-33) υπέρ των «Πειραιωτών». Στη συνέχεια ο Ερυθρός Αστέρας εκμεταλλεύτηκε την αστοχία του Ολυμπιακού και προηγήθηκε ακόμη και με τέσσερις (43-39). Η ελληνική ομάδα κατάφερε να βρει λύσεις με τους Γουόκαπ και Παπανικολάου και έτσι πήγε στα αποδυτήρια βρισκόμενη μπροστά με δυο πόντους (47-45).

Καμπάτσο και Χόλαντ έκαναν τη διαφορά

Πολύ άσχημο ξεκίνημα για τον Ολυμπιακό στα πρώτα λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου. Μετά από τέσσερα λεπτά οι «ερυθρόλευκοι» δεν πέτυχαν ούτε ένα πόντο και έτσι οι γηπεδούχοι το εκμεταλλεύτηκαν και πήραν προβάδισμα με επτά πόντους (54-47). Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα συνέχιζαν να μην βρίσκουν ρυθμό και έτσι οι Σέρβοι προηγήθηκαν με εννέα, δυο λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου. Στον ίδιο ρυθμό κινήθηκαν και τα επόμενα δύο λεπτά και ο Αστέρας ήταν μπροστά με έξι (65-59), στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Πρωταγωνιστής του τελευταίου δεκαλέπτου ήταν ο Χόλαντ, που έμοιαζε ασταμάτητος. Τα λάθη και οι κακές επιλογές του Ολυμπιακού δεν σταματούσαν και έτσι οι Σέρβοι κρατούσαν το προβάδισμα έξι λεπτά πριν το τέλος του αγώνα (77-71). Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκαν και τα εναπομείναντα λεπτά του αγώνα. Ο Ερυθρός Αστέρας κυριαρχούσε, με τους Καμπάτσο και Χόλαντ να κάνουν “πάρτι” και έτσι ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα με (87-79).

Διαιτητές: Πέρεθ, Μπισάνγκ, Βικλίτσκι

Δείτε εδώ τις καλύτερες στιγμές του αγώνα

Tα δεκάλεπτα: 26-30, 45-47, 65-59, 87-79

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα

Keywords
Τυχαία Θέματα