Ερναντέζ ο 9ος... της Μπάγερν

Ο Λούκας Ερναντέζ είναι ο ένατος Γάλλος παίκτης που θα φορέσει την φανέλα της Μπάγερν Μονάχου. Βρίσκεται ήδη στο Μόναχο όπου χειρουργήθηκε για πρόβλημα στο γόνατο από τον γιατρό της Μπάγερν. Θα είναι έτοιμος για τη νέα χρονιά!

Στην ουσία ο όγδοος και ο ένατος Γάλλος που θα φορέσουν την φανέλα της Μπάγερν θα εμφανιστούν μαζί στην προετοιμασία των Βαυαρών το καλοκαίρι. Ο όγδοος
είναι ο Μπενζαμέν Παβάρ ο οποίος παρέμεινε δανεικός για ένα εξάμηνο στην Στουτγκάρδη μετά την απόκτησή του τον Ιανουάριο! Στο ρόστερ της Μπάγερν θα βρίσκονται τρεις Παγκόσμιοι πρωταθλητές τη νέα σεζόν, Τολισό, Παβάρ και Ερναντέζ!!

Ας θυμηθούμε τους υπόλοιπους επτά Γάλλους που έχουν φορέσει την φανέλα των Βαυαρών

Ζαν Πιέρ Παπέν - 1994/96

Ο Γάλλος επιθετικός φόρεσε σαράντα φορές την φανέλα της Μπάγερν αλλά δεν την αγάπησε ποτέ. Έμεινε αναγκαστικά την δεύτερη σεζόν καθώς υπήρχε όρος στο συμβόλαιο! Πέτυχε μόλις έξι γκολ αλλά κατέκτησε το κύπελλο UEFA το 1996 σε διπλά ματς με την Μπορντό!

Μπιξάν Λιζαραζού - 1997/2006

Αρχηγός της Μπορντό στους διπλούς τελικούς του 1996 για το κύπελλο UEFA απέναντι στην Μπάγερν. Μετακόμισε έναν χρόνο αργότερα στην Βαυαρία και έπαιξε εννέα σεζόν! Έγινε ο πρώτος Γάλλος Παγκόσμιος πρωταθλητής με την φανέλα της Μπάγερν (1998)! Με τους Βαυαρούς κατέκτησε έξι πρωταθλήματα, πέντε κύπελλα, τέσσερα Λιγκ Καπ, ένα Champions League και ένα Διηπεειρωτικό!

Βίλι Σανιόλ - 2000/09

Ο Σανιόλ αποκτήθηκε το 2000 από την Μονακό. Γρήγορα βρήκε θέση στο βασικό σχήμα και έμεινε επίσης εννέα σεζόν στο Μόναχο! Κατέκτησε πέντε πρωταθλήματα, τέσσερα κύπελλα, ένα Champions League και ένα Διηπειρωτικό! Έπαιξε στον τελικό του Παγκοσμίου κυπέλλου το 2006 αλλά... τρελάθηκε ο Ζιζού και η Γαλλία έχασε από την Ιταλία! Το 2017 ήταν βοηθός προπονητή του Κάρλο Αντσελότι και προπόνησε για ένα ματς την Μπάγερν μετά την αποχώρηση του Ιταλού μάνατζερ.

Βαλεριέν Ιζμαέλ - 2005/07

Ο Ιζμαέλ κατέκτησε το νταμπλ με την Βέρντερ Βρέμης το 2004! Έναν χρόνο μετά μετακόμισε στην Μπάγερν και κατέκτησε ξανά το νταμπλ στην πρώτη του σεζόν το 2006! Σοβαροί τραυματισμοί τον άφησαν εκτός ομάδας την δεύτερη σεζόν και το 2007 αποχώρησε για το Ανόβερο. Από το 2013 έχει και Γερμανική υπηκοότητα.

Φρανκ Ριμπερί - 2007/...

Ο πιο διάσημος Γάλλος που φόρεσε και φοράει ακόμα την φανέλα... ως το καλοκαίρι είναι ο Φρανκ Ριμπερί! Μπορεί να μην κατέκτησε τρόπαια με την Γαλλία (...ηττημμένος στον τελικό του Μουντιάλ του 2006 όπως ο Σανιόλ) όμως είναι ο Γάλλος με τα περισσότερα τρόπαια στην ιστορία της Μπάγερν! Έχει κατακτήσει οκτώ πρωταθλήματα, πέντε κύπελλα, ένα Λιγκ Καπ, τέσσερα Σούπερ Καπ και φυσικά ένα Champions League, ένα Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ και ένα Παγκόσμιο κύπελλο Συλλόγων! Αποκτήθηκε από την Μαρσέιγ το 2007 και παλεύει φέτος για το έκτο νταμπλ του με τους Βαυαρούς.

Κίνγκσλεϊ Κομάν - 2015/...

Είναι 22 ετών και έχει αγωνιστεί ήδη σε Παρί Σεν Ζερμέν, Γιουβέντους και Μπάγερν Μονάχου και έχει ήδη κατακτήσει και το πρωτάθλημα σε Γαλλία, Ιταλία και Γερμανία. Ηττημένος στον τελικό του Euro 2016 από την Πορτογαλία ενω ήταν στις ρεζέρβες αλλά έμεινε εκτός αποστολής για το Παγκόσμιο κύπελλο του 2018. Αν δεν είχε αρκετούς τραυματισμούς θα ήταν ήδη βασικός και αναντικατάστατους στους Βαυαρούς που ξόδεψαν 30 εκατομμύρια Ευρώ για να τον αποκτήσουν από την Γιουβέντους!

Κορεντάν Τολισό - 2016/...

Ο Τολισό αποκτήθηκε το 2017 από την Λυών στις ακαδημίες της οποίας βρισκόταν από τα 13 του! Στην πρώτη του χρονιά με την Μπάγερν κατέκτησε το πρωτάθλημα και ακολούθησε η κατάκτηση του Παγκοσμίου κυπέλλου με την Γαλλία. Άτυχος την φετινή σεζόν καθώς μόλις την τρίτη αγωνιστική υπέστη ρήξη χιαστού και τώρα σιγά σιγά μπαίνει σε προπονήσεις με την υπόλοιπη ομάδα.
Keywords
Τυχαία Θέματα