Ερευνητής θεμάτων κυβερνοασφάλειας hack-άρει τα συστήματα των Microsoft και Nintendo

Άλλοι στα 24 τους hackάρουν συστήματα εταιρειών αξίας δις ευρώ και εγώ κάθομαι σε μια καρέκλα και παίζω Sekiro.

24χρονος ερευνητής θεμάτων κυβερνοασφάλειας και πρώην υπάλληλος της Malwarebytes (εταιρεία που ασχολείται με τον συγκεκριμένο τομέα) συνελήφθη, γλιτώνοντας οριακά τη φυλάκιση, ύστερα από το hack

του, για να αποκτήσει πρόσβαση στα συστήματα των Microsoft και Nintendo, όσο βρισκόταν ελεύθερος μετά από πληρωμή εγγύησης.

Όπως αναφέρει το The Verge, ο Zammis Clark παραδέχτηκε την κλοπή "προστατευόμενων" πληροφοριών από τους server των Microsoft και Nintendo, αλλά και 43.000 αρχείων από τους Windows flighting servers, όπου βρισκονται διάφορες pre-release εκδόσεις των Windows.

Ύστερα, μοιράστηκε την πρόσβαση του μέσω ενός Internet Relay Chat (IRC) server chatroom, μαζί με άλλα άτομα σε όλον τον κόσμο.

Ο Clark έγινε αρχικά γνωστός στον κόσμο, τον Ιούνιο του 2017, όταν κατάφερε να "ανεβάσει" malware στο δίκτυο της Microsoft και η αστυνομία, μαζί με τη βοήθεια της ομάδας ασφαλείας της Microsoft, του FBI της, EUROPOL και του τμήματος κυβερνοασφάλειας του NCA, βρήκε τα κλεμμένα αρχεία στον υπολογιστή του.

Ο ίδιος πλήρωσε την εγγύηση για την αποφυλάκιση του, γλιτώνοντας και οποιαδήποτε περιόριση της χρήσης υπολογιστή.

Αργότερα, τον Μάρτιο του 2018, κατάφερε μέσω διαφορετικών VPN να αποκτήσει πρόσβαση σε εσωτερικούς server της Nintendo, τους οποίους η εταιρεία χρησιμοποιεί για να αποθηκεύσει τον κώδικα παιχνιδιών, που δεν έχουν ακόμη κυκλοφορήσει, κλέβοντας 2.365 usernames και κωδικούς, αλλά ανακαλύφθηκε τον Μάιο του ίδιου έτους.

Χθες, ο Clark ομολόγησε τα εγκλήματα, που έπραξε, με τις ζημιές να ανέρχονται από $913.000 μέχρι $1,8 εκατομμύρια για τη Nintendo και γύρω στα $2 εκατομμύρια για τη Microsoft.

Ο Clark κρίθηκε ένοχος, με φυλάκιση 15 μηνών, με την ποινή του να αναβάλλεται για 18 μήνες, ύστερα από την αποκάλυψη της υπερασπιστικής γραμμής του, πως ο ίδιος πάσχει από αυτισμό, κάτι που σημαίνει, ότι δεν θα χρειαστεί να κλειστεί "πίσω από κάγκελα", εάν δεν διαπράξει ξανά κάποιο έγκλημα εντός των επόμενων 5 ετών.

Όλα αυτά κινούν υποψίες γύρω από "εύθραυστα" συστήματα ασφαλείας των μεγάλων αυτών εταιρειών, καθώς σε άλλη μια περίπτωση, που έγινε πρόσφατα γνωστή, ο κατηγορούμενος της υπόθεσης, ομολόγησε στην κλοπή $122 εκατομμυρίων από τις Google και Facebook, στέλνοντας λογαριασμούς για αντικείμενα, που οι εταιρείες δεν παρήγγειλαν.

Ο Γιώργος είναι αρθρογράφος του IGN-Greece (έτσι λέει τουλάχιστον) και όταν δεν πετάει λογοπαίγνια, τότε ίσως θα παραπονιέται για την κατάσταση του Assassin's Creed ή θα παίζει Sekiro: Shadows Die Twice (ή αλλιώς Shadows Die 100000 Times).

IGN Greece Ανακοινώθηκαν τα iPad Air και iPad Mini Σύγκριση Razer Raiju vs Nacon Revolution Pro v1 Ρίχνουμε μια ματιά στο χειριστήριο της Google μέσω της πατέντας που κατέθεσε

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα