Έρευνα: Στο top 10 δημοτικότητας θα βρίσκονται τα esports στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Τα νούμερα μίλησαν.

Μετά το συνέδριο για την γεφύρωση του κενού ανάμεσα στα esports και τους Ολυμπιακούς, έγιναν κάποιες υποθέσεις και εκτιμήσεις για το ποιά θα είναι η δημοτικότητα που θα έχουν τα παιχνίδια σε ένα Ολυμπιακό περιβάλλον, σύμφωνα με τα νούμερα που βλέπουν τώρα οι διάφοροι esports τίτλοι σε πλατφόρμες μεταδόσεων και live events.

Όπως βλέπετε το ποδόσφαιρο βρίσκεται πρώτο και αρκετά μακρυά από την δεύτερη θέση, την οποία κατακτά

το Field Hockey. Αυτό που εκπλήσσει όμως για την ώρα, είναι η πολύ μικρή διαφορά που βλέπουμε ανάμεσα στην 8η και την 9η θέση, με το μπάσκετ να ξεπερνά τα esports μόλις για 20 εκατομμύρια.

Γνωρίζουμε ήδη ότι το κοινό στο οποίο απευθύνονται τα αθλήματα, συγκριτικά με τα esports, είναι αρκετά διαφορετικό, αλλά αυτό δεν είναι το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν. Η μόδα των esports είναι πολύ πιθανό να αλλάζει κάθε 4 χρόνια, που σημαίνει ότι θα υπάρχει μια αστάθεια στο κοινό και ειδικότερα στην συγκρότηση ενός σταθερού esports δυναμικού.

Το παραπάνω πρόβλημα βέβαια θα είναι ακόμα μεγαλύτερο για τον σχηματισμό Ολυμπιακών ομάδων, που θα αντιμετωπίζουν μεγάλη πρόκληση στο να χτίσουν το ρόστερ τους ανάλογα με τις τάσεις της εκάστοτε χρονιάς, που αν αλλάζει κάθε χρόνο, θα κάνει το έργο των Ολυμπιακών Επιτροπών των χωρών πολύ δύσκολο.

Όπως και να χει, θα δούμε τα esports στα φετινά Asia Games, οπότε το πρώτο βήμα προς τα μεγάλα σαλόνια έχει ήδη γίνει και με δεδομένο ότι τo κοινό των esports θα φτάσει τα 589 εκατομμύρια μέχρι το 2020, σίγουρα οι εξελίξεις θα είναι πικάντικες!

H Μαριάντζελα (Angelgraph) είναι News Overlord στο Gaming Dep του IGN Greece. Όταν δεν γράφει ή δεν ασχολείται με τα social media του IGN, μπορείτε να τη βρείτε στο Facebook και το Twitter. Keep Gaming, Buddies!

IGN GreeceΈλληνες Youtubers και Streamers ενώνονται για καλό σκοπόΟι Έλληνες teenagers είναι από τους πλέον φανατικούς θεατές eSports στην ΕυρώπηΤα 10 μεγαλύτερα χρηματικά έπαθλα στην ιστορία των eSports

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα