Ερέρα: "Εχω απαιτήσεις από την ομάδα"

Μαθήματα από τη δική του ποδοσφαιρική φιλοσοφία παρέδωσε ο Πάκο Ερέρα μετά το τέλος του παιχνιδιού (17/9) του Αρη με τον Λεβαδειακό.
Ο Ισπανός τεχνικός έδειξε τις απαιτήσεις που έχει από τον Αρη, θέλει συνεχώς καλύτερα πράγματα στο γήπεδο και διάρκεια στην απόδοση.
Είπε αρκετά και ενδιαφέροντα ακόμη και για τη διαχείριση του συναισθήματος της χαράς και της ευφορίας. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
Στην αρχή ανέφερε: Το παιχνίδι ήταν πολύ δύσκολο ίσως το πιο δύσκολο μέχρι τώρα. Η αντίπαλη ομάδα έπαιξε πολύ καλά, μας έκαναν λίγο τη ζωή δύσκολη αλλά τα καταφέραμε. Ημασταν πιο
συγκεντρωμένοι από ό,τι σε άλλα παιχνίδια”.
Είπε ακόμη για το παιχνίδι και τις απαιτήσεις που έχει από τον Αρη: “Υπήρξαν στιγμές που παίξαμε πάρα πολύ καλό ποδόσφαιρο και υπήρχαν στιγμές που κάναμε κάποια λάθη, κυρίως με κάποιες πάσες. Πιστεύω ότι τέτοια παιχνίδια είναι απαιτητικά. Κι εμείς και οι ίδιοι πρέπει να είμαστε απαιτητικοί αν θέλουμε να πετύχουμε κάτι μεγάλο αυτή τη χρονιά. Πρέπει να αυξηθούν και οι απαιτήσεις μας. Αυτό που προσπαθώ να πετύχω με τους παίκτες είναι να έχουμε διάρκεια στο παιχνίδι μας. Οι μεγάλες ομάδες πρέπει να συνεχίζουν, όχι να παίζουν ένα παιχνίδι”.
Και πρόσθεσε: “Κάλιστα θα μπορούσα να πω ότι έχουμε κερδίσει και είμαι ευχαριστημένος. Εχουμε όμως απαίτηση να παίζουμε καλά και να έρχονται και τα αποτελέσματα”.
Είπε για τη διαχείριση του συναισθήματος της χαράς για την αρχή του Αρη στο Πρωτάθλημα: “Δεν μπορώ να επέμβω στο συναίσθημα της μεγάλης χαράς που υπάρχει στον κόσμο αλλά μέσα στην ομάδα θέλω να το κοντρολάρω αυτό. Αλλη είναι η χαρά από το γήπεδο προς τα έξω που ανήκει στον κόσμο και άλλη η χαρά προς τα μέσα, στο γήπεδο. Αυτό το συναίσθημα πρέπει να το δαχειριστούμε γιατί αυτό κάνει ομάδες μεγαλύτερες από άλλες, το πώς διαχειρίζονται τα συναισθήματα μέσα στο γήπεδο”.
Ρωτήθηκε για την απόκτηση του Κουέστα, του Ισπανού τερματοφύλακα λόγω και της απόκρουσης που έκανε στο πέναλτι του Μαρκόφσκι: “Φυσικά και νιώθω δικαιωμένος. Επρεπε να πάρουμε τερματοφύλακα, έπαιζε (σ.σ.: ο Κουέστα) σε ομάδα στην Πολωνία, μου το σύστησε ένας φίλος και είναι μια επιλογή για την οποία δεν μετανιώνω, είναι μια επιλογή που έκανε η ομάδα. Επίσης είμαι ευχαριστημένος και με τους άλλες τερματοφύλακες που έχουμε”.
Ρωτήθηκε για την είσοδο του Σιώπη που έκανε το πρώτο του, επίσημο παιχνίδι με τον Αρη: “Βγήκε σε καλό αυτή η αλλαγή, ο Ματίγια έδειξε λίγο κουρασμένος. Με την είσοδο του Σιώπη είχαμε ξανά ένα γρήγορο παιχνίδι. Η ιδέα ήταν να κυριαρχήσουμε στο κέντρο με τον Σιώπη, τον Μπάσα και τον Κολάσο”.
Keywords
Τυχαία Θέματα