Επίθεση σε Βαρουφάκη: Εχουν ταυτοποιηθεί όλοι οι δράστες – Μπαχαλάκηδες, έχουν προσαχθεί πολλές φορές

Οι κάμερες του “Γιάντες” συνέλαβαν τους “μπαχαλάκηδες” δράστες του ξυλοδαρμού του Γιάνη Βαρουφάκη. Από το βιντεοληπτικό υλικό μέσα και έξω από το κατάστημα, κατά τη διάρκεια της εισβολής και του ξυλοδαρμού του επικεφαλής του ΜέΡΑ25 τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας αναγνώρισαν αμέσως τον 17χρονο και τους τουλάχιστον δύο συνεργούς του.

Τους είχαν “ακτινογραφήσει” δεκάδες φορές στο πρόσφατο παρελθόν κατά τη διάρκεια προσαγωγών τους σε επεισόδια στα Εξάρχεια. Λίγες ώρες

μετά το περιστατικό έφθασαν στο σπίτι του 17χρονου στο Μαρούσι, όπου συνέλαβαν τον ίδιο και έκαναν προσαγωγή έναν ακόμη φίλο του, ο οποίος αργότερα αφέθηκε ελεύθερος. Από τις ίδιες αποτυπώσεις των καμερών αναγνώρισαν δύο ακόμη άτομα που συμμετείχαν στην εισβολή και τον ξυλοδαρμό του Γιάνη Βαρουφάκη έξω από εστιατόριο στα Εξάρχεια.

Τέσσερις οι δράστες που του επιτέθηκαν
Οι τρεις τους είχαν μπει στο κατάστημα προσέγγισαν τον επικεφαλής του ΜέΡΑ25, επιτέθηκαν φραστικά εναντίον του και κατάφεραν να τον προσελκύσουν εξωτερικά του καταστήματος. Εκεί βρίσκονται τουλάχιστον δέκα άτομα ακόμη, και εξελίχθηκε το δεύτερο στάδιο της επίθεσης που ξεκίνησε με γροθιές και κλωτσιές στο σώμα και το πρόσωπο του Γιάνη Βαρουφάκη από τουλάχιστον τέσσερις δράστες.

Ο 17χρονος ήταν αυτός που βιντεοσκοπούσε την σκηνή του ξυλοδαρμού του Γιάνη Βαρουφάκη, ενώ δεν αποκλείεται να είχε και συμμετοχή στα χτυπήματα που δέχθηκε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25. Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να είπε ότι είχε σβήσει το βίντεο από το κινητό του, ωστόσο η ηλεκτρονική συσκευή έχει μεταφερθεί στα εγκληματολογικα εργαστήρια για την ανάκτηση βίντεο και άλλων δεδομένων. Άγνωστο είναι το αν το είχε στείλει σε κάποιον άλλον από τους δράστες. Θα ανασυρθούν επαφές του πριν και μετά το περιστατικό, αλλά και μηνύματα που έχει ανταλλάξει είτε ως sms ή μέσω διαδικτυακών επαφών.

Έχουν ταυτοποιηθεί δύο ακόμη άτομα
Πέραν του 17χρονου συλληφθέντα έχουν ταυτοποιηθεί δύο ακόμη άτομα, ως φερόμενοι δράστες της επίθεσης κατά του Γιάνη Βαρουφάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για άτομα τα οποία επίσης κινούνται στον αντιεξουσιαστικό χώρο, ίδιας περίπου ηλικίας, και ενδέχεται να ανήκουν στην ίδια ομάδα, που ερευνάται αν έχουν πραγματοποιήσει παρόμοιες ενέργειες.

Τα δύο επιπλέον άτομα που έχουν ταυτοποιηθεί δεν εντοπίστηκαν στα σπίτια τους, ενδεχομένως για να περάσει το αυτόφωρο. Δεδομένου ότι το αδίκημα είναι κακούργημα είναι πιθανό, ωστόσο, η έκδοση ενταλμάτων σύλληψης σε βάρος τους. Τόσο ο συλληφθείς όσο και οι δύο συνεργοί του που έχουν ταυτοποιηθεί έχουν επίσης απασχολήσει με προσαγωγές και συλλήψεις σε επεισόδια και επιθέσεις σε αστυνομικούς, και πρόκειται για άτομα γνωστά στην πλατεία Εξαρχείων.

Για την υπόθεση σχηματίζεται δικογραφία, η οποία αφορά στα αδικήματα της βίας κατά πολιτικού σώματος και συγκεκριμένα κατά αρχηγού πολιτικού κόμματος, καθώς και της επικίνδυνης και της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Η αυτεπάγγελτη προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, προκειμένου να συλληφθούν και οι υπόλοιποι δράστες, όπως επίσης να ταυτοποιηθεί και ο 4ος.

Πηγή: The Toc

Keywords
Τυχαία Θέματα