Επανάληψη μητήρ πάσης μαθήσεως ... (video)

Καλή η ... θεωρία αλλά σαν την πράξη δεν έχει κι αυτό είναι ένα από τα βασικά δόγματα της τεχνικής ηγεσίας. Κι ως ... πράξη δε λογίζονται ούτε τα ... εσωτερικά «διπλά» των προπονήσεων, λόγος για τον οποίο για πρώτη φορά έπειτα από τόσα χρόνια η ομάδα θα δώσει επτά φιλικούς αγώνες στην προετοιμασία της, ασχέτως της φετινής ιδιαιτερότητας των δυο περιόδων επί ολλανδικού εδάφους. Ωστόσο, το πρώτο βήμα είναι η προπόνηση. Εκεί όπου από την πρώτη κιόλας μέρα, από την πρώτη κιόλας προπόνηση, μπήκε στο κάδρο η διάθεση του Ραζβάν Λουτσέσκου, απόλυτα σχηματοποιημένη σε αγωνιστικό προφίλ και πρόσωπα.

Η
λειτουργία της μεσοεπιθετικής γραμμής, ο τρόπος ανάπτυξης και τα τελειώματα ως τώρα είναι το βασικό μενού των προπονήσεων, ασχέτως αν το κύριο μέρος της προπόνησης αποσκοπεί και στα υπόλοιπα απαραίτητα, όπως τέτοια φυσικά είναι – και – η φυσική κατάσταση. Κάτι που επιβεβαιώθηκε και σήμερα στην πρώτη προπόνηση της ημέρας, με τον Ρουμάνο τεχνικό να δουλεύει αρχικά με τις δυο – σχεδόν ίδιες - ενδεκάδες που δημιούργησε στη χτεσινή, απογευματινή προπόνηση, στην ίδια λογική απέναντι σε στατικά εμπόδια. Στη μια ήταν, στην άμυνα οι Κίτσιου, Χατσερίντι, Κρέσπο, Λεβέκ, στη μεσαία γραμμή οι Ενρίκε, Κάνιας, Μαουρίσιο, Λάμπρου και μπροστά τους οι Πέλκας – Μυστακίδης. Στην άλλη αντίστοιχα οι Μάτος, Βαρέλα, Μαλεζάς, Βιεϊρίνια, στη μεσαία γραμμή οι Ζαμπά, Σάκχοφ, Χαρίσης, Μπίσεσβαρ και στην επίθεση οι Ελ Καντουρί, Κουλούρης, με μπαλαντέρ τον Λημνιό που άλλαξε θέση με τους Λάμπρου κι Ενρίκε κατά σειρά.

Οι παρατηρήσεις αλλά και τα «μπράβο» της τεχνικής ηγεσίας ηγεσίας ήταν πολλά (σ.σ. οι πρώτες περισσότερες από τα δεύτερα) και πάλι παρουσία αρκετών φίλων της ομάδας. Συνδυασμοί κι εν γένει λειτουργίες που καταβάλεται προσπάθεια να γίνουν αυτοματισμοί στη συνείδηση των ποδοσφαιριστώ, σε συνάρτηση με τον συνδυασμό της αμεσότητας με την ουσία. Μπορεί φέτος η προετοιμασία να ξεκίνησε νωρίτερα από κάθε άλλη σεζόν, όμως χρόνος για χάσιμο δεν υπάρχει κι αυτό έχει φανεί εξ αρχής. Την ίδια στιγμή, οι τερματοφύλακες – συμπεριλαμβανομένου του Σιαμπάνη αποδεικνύοντας πως το χτεσινό ήταν κάτι επιπόλαιο ευτυχώς για τον ίδιο και την ομάδα – ακολούθησαν το δικό τους πρόγραμμα, με πληθώρα ασκήσεων, ανάμεσα στις οποίες κι οι μακρινές μεταβιβάσεις παίζοντας μόνον με τα πόδια. Λίγο πιο εκεί, στην άκρη του γηπέδου ο εκ των συνεργατών του κ. Λουτσέσκου, Κριστιάνο Μπάκι, δούλευε μενονωμένα με τον Μπαλογιάννη και τον Μιχόγεβιτς σε ασκησιολόγιο ατομικής βελτίωσης της τεχνικής κατάρτισης.

Στο δεύτερο κομμάτι της προπόνησης το ζητούμενο ήταν και πάλι συνδυαστικές ενέργειες μεν αλλά σε συνθήκες αντεπίθεσης, με γρήγορες μεταβιβάσεις, πλαγιοκοπήσεις και τελειώματα απέναντι – και πάλι – σε στατικά εμπόδια, με – τουλάχιστον – τρεις ποδοσφαιριστές στην περιοχή, δυο επιθετικούς και αυτόν από τη μεσαία γραμμή που βοηθούσε στην ανάπτυξη της φάσης. Μοναδικός απών ο τραυματίας Μουλέν. Το απογευματινό ραντεβού έχει οριστεί για τις 18.00 τοπική ώρα.
Keywords
Τυχαία Θέματα