Θα ανοίξουν την ...πόρτα του Παναθηναϊκού ή της εξόδου;

Σημαντικές είναι οι επόμενες ημέρες για τον Παναθηναϊκό, καθώς σύντομα αναμένεται να ξεκαθαρίσει η υπόθεση της Pan Asia. Το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις, αφού η 30η Ιουνίου είναι η καταληκτική ημερομηνία όλων των διαδικασιών για την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, σύμφωνα με το Σύμφωνο Αμοιβαίας Κατανόησης (M.O.U.) που είχαν υπογράψει ο Γιάννης Αλαφούζος και ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσαντ στις αρχές του Μάη.

Η υπόθεση μπαίνει στην τελική ευθεία,
ο Ταϊλανδός επιχειρηματίας και οι συνεργάτες του επεξεργάζονται αυτό το διάστημα το πόρισμα της ελεγκτικής εταιρείας, η οποία έκανε τον οικονομικό έλεγχο στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ενώ μελετούν και τα στοιχεία του νομικού ελέγχου που έγινε από τους δικηγόρους του fund.

Αναφορικά με τον οικονομικό έλεγχο, η πληροφόρηση που υπάρχει από τους συνεργάτες του Πιεμπονγκσαντ είναι ότι δεν βρέθηκαν «τέρατα στη ντουλάπα». Το χρέος των Πράσινων ήταν αυτό που περίμεναν - και είχαν ενημερωθεί σχετικά από τον Γ. Αλαφούζο – τα μέλη του ασιατικού fund, ενώ υπάρχουν κάποια ερωτήματα από την πλευρά της Pan Asia για το νομικό έλεγχο.

Σε κάθε περίπτωση, ο χρόνος κυλάει και είναι θέμα ημερών για να διαπιστώσουμε αν τελικά ο Πιεμπονγκσαντ και το ασιατικό fund θα ανοίξουν την πόρτα της εξόδου ή την πόρτα του Παναθηναϊκού.

Αυτό το διάστημα, οι Ασιάτες "ζυγίζουν" τα δεδομένα, ενώ το deal με το Τριφύλλι συνδέεται άμεσα και με άλλες επιχειρηματίες δραστηριότητες που σχεδιάζει το fund στη χώρα μας. Αν δεν προχωρήσουν κάποια από τα πλάνα της Pan Asia, τότε είναι δύσκολο να προχωρήσει και το θέμα του Παναθηναϊκού.

Πλέον η ...μπάλα είναι στο «γήπεδο» του Ταϊλανδού επιχειρηματία, καθώς θα πρέπει να ληφθούν οριστικές αποφάσεις και στη συνέχεια να υλοποιηθούν από το ασιατικό fund με την καταβολή των 20 εκ. ευρώ στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις ...οπισθοχώρησης από την πλευρά του Πιεμπονγκσαντ, αφού ακολουθούν όλα τα προβλεπόμενα βήματα, ωστόσο η "σιγή ασυρμάτου" από το fund και η προβληματική επικοινωνία και ενημέρωση, έχουν αφήσει τον κόσμο του Παναθηναϊκού στο "σκοτάδι" και ο δείκτης αγωνίας παραμένει σε υψηλά επίπεδα.
Keywords
Τυχαία Θέματα