ΕΟΕ: Συνάντηση Καπράλου με εκπροσώπους του Πανεπιστημίου της Σορβόνης

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το πολύ σημαντικό ζήτημα της διπλής σταδιοδρομίας των αθλητών υψηλού επιπέδου, για το οποίο η ΕΟΕ εργάζεται σκληρά τα τελευταία χρόνια με σκοπό την ενθάρρυνση των διακεκριμένων αθλητών να διαχειριστούν αποτελεσματικά, είτε κατά τη διάρκεια της αθλητικής τους καριέρας ή μετά το πέρας αυτής, τη μετάβασή τους στην επαγγελματική ζωή.

Οι εκπρόσωποι του Γαλλικού Εκπαιδευτικού ιδρύματος ευχαρίστησαν τον κ. Καπράλο για την άψογη και αποτελεσματική συνεργασία που έχει

αναπτυχθεί εδώ και χρόνια ανάμεσα στην ΕΟΕ και το Γαλλικό Κολλέγιο IdEF, παράρτημα του Πανεπιστημίου Paris Nord της Σορβόννης στην Ελλάδα, παρέχοντας ακαδημαϊκή στήριξη προς τους Έλληνες αθλητές με τη μορφή υποτροφιών, σημειώνοντας μάλιστα ότι η Ολυμπιακή Επιτροπή της Ελλάδας είναι από τις ελάχιστες που εργάζεται τόσο ενεργά για το σκοπό αυτό.

ΕΟΕ και εκπρόσωποι του Γαλλικού Πανεπιστημίου συμφώνησαν να εντείνουν την έως τώρα συνεργασία τους ώστε να δώσουν σε περισσότερους Έλληνες αθλητές και κυρίως σε αθλητές της Προολυμπιακής Ομάδας, τη δυνατότητα να φοιτήσουν στη συγκεκριμένη σχολή και να αποκτήσουν μια κατάρτιση υψηλού επιπέδου σε διάφορους τομείς εκπαίδευσης ώστε να αποκτήσουν μια σοβαρή προοπτική στην επαγγελματική τους καριέρα.

Ο κ. Καπράλος δήλωσε: «Η ΕΟΕ έχει βάλει ψηλά στις προτεραιότητές της το θέμα της διπλής σταδιοδρομίας και δεν σταματά να αναζητά λύσεις για να βοηθήσει τους Έλληνες αθλητές στην επαγγελματική τους αποκατάσταση. Όλοι γνωρίζουμε ότι οι αθλητές μας προετοιμάζονται πολύ σκληρά και αφιερώνουν όλο τον χρόνο και την ενέργεια για να πετύχουν τον στόχο τους. Ωστόσο, αυτή η προσπάθεια δεν πρέπει να τους στερεί το δικαίωμα στην εκπαίδευση και αργότερα στην εργασία. Η ΕΟΕ οφείλει να τους ενθαρρύνει στην προσπάθειά να συνδυάσουν τον πρωταθλητισμό με την εκπαίδευση και να τους προετοιμάσει για την επόμενη μέρα, μετά το τέλος μιας αθλητικής καριέρας. Tο Γαλλικό Κολλέγιο IdEF, ως ακαδημαϊκός συνεργάτης της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και υποστηρικτής της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας, μας δίνει τα εφόδια να υποστηρίξουμε τους αθλητές μας προς αυτήν την κατεύθυνση, μέσω ενός εκπαιδευτικού ιδρύματος που παρέχει υψηλό επίπεδο κατάρτισης και μπορεί να τους εγγυηθεί μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία».

Keywords
Τυχαία Θέματα