Ενθουσιασμένοι από την εμπειρία επέστρεψαν από το προπονητικό καμπ στην Ταϊπέι Κούτρα και Κοσμάς

Συμπεριλάμβανε από τις 2 έως τις 9 Οκτωβρίου 2023 τη συμμετοχή των αθλητών Γιάννη Κούτρα και Γιώργου Κοσμά στο προπονητικό καμπ της ακαδημίας του παγκόσμιου πρωταθλητή Τσουάν Τσι Γιουάν στην Ταϊπέι, καθώς και την παρουσίαση του επιστημονικού προγράμματος στο διεθνές πανεπιστήμιο της πόλης. Οι 15χρονοι πρωταθλητές μας αποκόμισαν μία μοναδική και πολύ χρήσιμη, για την περαιτέρω πρόοδό τους, εμπειρία, καθώς για οκτώ ημέρες έκαναν δυνατές προπονήσεις με εξαιρετικούς Ασιάτες και σε μία από τις ιδιαίτερα προηγμένες

χώρες του αθλήματος. Γύρισαν προχτές (10/10) στην Αθήνα ενθουσιασμένοι από τα όσα είδαν κι έμαθαν, ενώ σε δηλώσεις τους αναφέρθηκαν γενικά σε οφέλη από τις νέες παραστάσεις, οι οποίες ήταν εντελώς διαφορετικές από όσες είχαν ζήσει έως τώρα. Τους αθλητές συνόδευσε στο νησί της Ασίας ο επιστημονικός συνεργάτης της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και εισηγητής του προγράμματος Ολυμπιακής υποτροφίας Μιχάλης Κατσικαδέλης.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός των ανδρών Κώστας Βατσακλής δεν μπόρεσε τελικά ν’ ακολουθήσει εξαιτίας απρόοπτου προβλήματος. Στο προπονητικό κομμάτι οι αθλητές συμμετείχαν σε καθημερινές διπλές προπονήσεις με έμφαση στη βελτίωση της τεχνικής κατάρτισης με συνδυασμούς χτυπημάτων, καθώς και της γενικής φυσικής κατάστασης, προσαρμοσμένη στις ιδιαίτερες απαιτήσεις της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Καθημερινά έξι ώρες διαρκούσαν οι προπονήσεις και είχαν μεγάλη ποικιλία αθλητών. Κατά τη διάρκεια των προπονήσεων οι αθλητές μας είχαν τη δυνατότητα να συνεργαστούν με αθλητές υψηλού επιπέδου καθώς και να κατανοήσουν τον τρόπο και την σκληρή δουλειά, που πραγματοποιείται καθημερινά στα προπονητικά κέντρα της Ασίας. Αντίστοιχα, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την κουλτούρα της χώρας, να παρευρεθούν σε τοπικές εορτές και να αποκομίσουν σημαντικές εμπειρίες. Θυμίζουμε ότι τα δύο παιδιά

«Το 8ήμερο ταξίδι μας στην Ταϊβάν ήταν αρκετά κουραστικό λόγω του ωραρίου τον προπονήσεων, αλλά καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε στο απαιτητικό πρόγραμμα. Έχω να πω ότι γνώρισα καινούργιους παίκτες, νέους προπονητές και το σημαντικότερο: άρχισα να μαθαίνω πως πρέπει να δουλεύω σωστά. Θέλω να προσθέσω ότι ήταν ένα αρκετά καλά οργανωμένο ταξίδι και γι’ αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω τον σύνοδό μας κύριο Μιχάλη Κατσικαδελη, τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή γιατί μέσω της υποτροφίας, που μας δόθηκε, κατάφερα να πάω για προπονήσεις σε μια από τις καλύτερες χώρες πινγκ πονγκ στον κόσμο», τόνισε στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ο αθλητής του Ποσειδώνα Λουτρακίου Γιάννη Κούτρα.

Ο Γιαννιώτης Γιώργος Κοσμάς, που αγωνίζεται στον ΔΑΟ Ταύρου και φέτος έχει εγκατασταθεί στην Αθήνα, αναφέρθηκε και σε πράγματα, που του έκαναν εντύπωση εκτός προπονήσεων: «Η εμπειρία της επίσκεψης και πολυήμερης διαμονής στην πόλη Kaohsioung της Ταϊβάν ήταν μοναδική. Προπονητικά αυτά που μου άρεσαν ήταν η ένταση στη διάρκεια των ασκήσεων στην προπόνηση, η μεγάλη διάρκεια των ασκήσεων και η «ατμόσφαιρα» που υπήρχε με την προσήλωση και τον τρόπο που τα παιδιά στήνονταν και πρόσεχαν τον προπονητή όταν αυτός εξηγούσε τις ασκήσεις. Εντύπωση μου έκανε επίσης, ο τρόπος που έπαιζαν και προσέγγιζαν τους αγώνες και τα λάστιχα που ήταν πολύ διαφορετικά, τα λεγόμενα κινέζικα. Το επίπεδο ήταν αρκετά υψηλό και ήταν μια καλή ευκαιρία να γνωρίσουμε παίκτες από ασιατικές χώρες, που ξεχωρίζουν στο άθλημα. Η πόλη ήταν μεγάλη, με ουρανοξύστες και μεγάλα εμπορικά κέντρα αλλά αυτό που μου έκανε μεγάλη εντύπωση ήταν τα πολλά ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Τέλος, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή που μας έδωσε αυτήν τη μοναδική ευκαιρία να πάμε στην Ταϊβάν, τον κύριο Μιχάλη Κατσικαδέλη που μας συνόδευσε, την ελληνική ομοσπονδία αλλά και τον κύριο Κώστα Βατσακλή».

Στο επιστημονικό τμήμα της επίσκεψης στην Ταϊβάν, πρέπει να σημειωθεί ότι το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ταϊπέι οργάνωσε και υποδέχτηκε την ελληνική αποστολή με επισημότητα και ενέταξε την παρουσίαση του προγράμματος στα ειδικά event του Πανεπιστημίου. Πριν την έναρξη της παρουσίασης σο αμφιθέατρο από τον Μιχάλη Κατσικαδέλη έγινε ξενάγηση στους χώρους του ιδρύματος, καθώς και επίσκεψη στη διευθύντρια του τμήματος και τους συνεργάτες καθηγητές. Την παρουσίαση διάρκειας μιας ώρας παρακολούθησαν οι φοιτητές/τριες του Πανεπιστημίου, το διδακτικό προσωπικό και επιστήμονες από διάφορα θεματικά πεδία.

Το δεύτερο στάδιο του προγράμματος συμπεριλαμβάνει το επιμορφωτικό σκέλος και απευθύνεται σε αθλητές/τριες, γονείς, διαιτητές και διοικητικό προσωπικό και αναμένεται να ξεκινήσει αρχές Νοεμβρίου. Όπως σημειώνει ο Μιχάλης Κατσικαδέλης είναι η πρώτη φορά, που αθλητικός οργανισμός οργανώνει ταυτόχρονα την επιμόρφωση και αλληλεπίδραση έτερων παραγόντων που επηρεάζουν άμεσα την αθλητική ανάπτυξη και υποστήριξη των αθλητών/-τριων. Σύντομα θα υπάρξει λεπτομερής ενημέρωση καθώς και αιτήσεις εγγραφής στο πρόγραμμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα