Ένας ακόμη τελικός…

Απόψε στις 19.30 στο γήπεδο της Τούμπας επιστρέφει και το ΠΑΟΚΆρης του πρωταθλήματος. Μπορεί οι δυο ομάδες να αναμετρήθηκαν στο ίδιο γήπεδο για το Κύπελλο τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν κι αναδείχτηκαν ισόπαλες 1-1, ωστόσο κανείς δεν αμφισβητεί πως αμφότερες δεν έχουν καμία σχέση με τότε για πλείστους όσους – αλλά καίριους – λόγους. Οι γηπεδούχοι έχουν πλέον σταθεροποιηθεί στην κορυφή της βαθμολογίας, βρίσκονται εννιά βαθμούς μπροστά από τον δεύτερο αυτής, παρότι ξεκίνησαν
με την τιμωρία από την περσινή σεζόν, παραμένουν αήττητοι στον θεσμό και παραμένουν πιστοί κι απαρέκκλιτα αφοσιωμένοι στην επιστροφή μιας κορυφής στην οποία έχουν να βρεθούν τριάντα τέσσερα, ολόκληρα χρόνια.

Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Σάββα Παντελίδη, έχοντας προχωρήσει στην αλλαγή τεχνικής ηγεσίας σε σχέση με τότε, με διαφοροποίησεις στο έμψυχο δυναμικό της, με την επιστροφή της στην πρώτη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαιρού φιλοδοξεί να τερματίσει ανάμεσα στις θέσεις που δίνουν το εισιτήριο για την Ευρώπη. Παράλληλα, το αήττητο του «Δικεφάλου» αποτελεί ένα ισχυρότατο κίνητρο για κάθε αντίπαλο, πολλώ δε περισσότερο σε συνθήκες ντέρμπι με ευρύτερα γνωστή την αντιπαλότητα ανάμεσα στις δυο ομάδες. Ξεχωριστά κίνητρα, διαφορετικές προσεγγίσεις, ένας κοινός σκοπός: Η νίκη.

Το εχέγγυο για τον ΠΑΟΚ είναι η σταθερότητα που προσεγγίζει κάθε αναμέτρησή του, ειδικά του πρωταθλήματος. Ξεκάθαρα εκεί είχε δοθεί η προτεραιότητα εξ αρχής κι αυτό είναι κάτι που αποδεδειγμένα στο πέρασμα του χρόνου δεν έχει αλλάξει προς απόλυτο όφελός του. Οι αντίπαλοι εναλλάσονται, οι δυναμικές διαφοροποιούνται, ο Ραζβάν Λουτσέσκου όμως παραμένουν ίδιοι κι απαράλλακτοι σ’ αυτό που δηλώνουν σε κάθε ευκαιρία, είτε πριν είτε μετά από κάθε αγώνα, πως ακολουθεί ένας – ακόμη ο τελικός. Τέτοιος είναι κι ο σημερινός. Η ετικέτα του ντέρμπι απλώς δημιουργεί επιπλέον κίνητρα στην κάθε πλευρά και πολύ πιθανόν να εγείρει επιπλέον κίνητρα, η ουσία όμως για τον «Δικέφαλο» παραμένει η ίδια. Θέλει τους τρεις βαθμούς και μέσα στην έδρα του, όπου έχει ξεχάσει από πότε άφησε βαθμό-ούς να του ξεφύγουν στο πρωτάθλημα θέλει να συνεχίσει ανάλογα.

Ως ντέρμπι θα είναι ένας αγώνας με κύρια χαρακτηριστικά το πάθος και τη δύναμη. Αμφότερα βοηθούν στην αποτελεσματικότητα κάθε ομάδας, να πάρει την πρωτοβουλία, να βγει με αποφασιστικότητα, να πάει πρώτη στη διεκδίκηση και στις δεύτερες μπάλες, που πάντα μα πάντα διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη κάθε αγώνα. Ο πλέον ακαθόριστος παράγοντας είναι οι καιρικές συνθήκες και τα ... «σημάδια» του στον αγωνιστικό χώρο. Ασφαλώς και μ’ έναν επιβαρυμένο από τη χιονόπτωση χλοοτάπητα τα δεδομένα διαφοροποιούνται και τα προαναφερθέντα χαρακτηριστικά αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα. Κάτι που δεν αποτελεί δικαιολογία αλλά δεδομένο. Όπως και να ‘χει αναμένεται μεγάλος αγώνας, με δυνατές συγκινήσεις, τ’ «απόνερα» του οποίου θ’ απασχολήσουν για μέρες, τουλάχιστον τον τόπο μας ... Καλή δύναμη και καλή συνέχεια
Keywords
Τυχαία Θέματα