Ένα σημαδιακό restart για τους «ατζούρι»

Η εθνική Ιταλίας μετά την ταπεινωτική, ιστορικά, απουσία της από το πρόσφατο Μουντιάλ ετοιμάζεται για τη δικιά της «επανεκκίνηση» σε ένα παιχνίδι με αρκετούς συμβολισμούς.

Ο αγώνας με την Πολωνία γίνεται στο στάδιο «Νταλ’ Άρα» της Μπολόνια. Εκεί όπου ο νυν τεχνικός της «Σκουάντρα Ατζούρα», ο Ρομπέρτο Μαντσίνι είχε κάνει τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα – σε επαγγελματικό επίπεδο - πριν από 37 χρόνια!

Ο ίδιος ήδη έχει χαρακτηρίσει το συγκεκριμένο παιχνίδι, το εναρκτήριο για την εθνική
Ιταλίας στο Nations League ως μια διαδικασία πολλαπλής σημασίας.

Προσωπικά τον γυρίζει πολλά χρόνια πίσω, όμως δεν προλαβαίνει να σκεφτεί πιο πολλά κι ας φρόντισαν γι’ αυτό οι παλαιοί του συμπαίκτες στην Μπολόνια οι οποίοι τον υποδέχθηκαν στην πρωτεύουσα της Εμίλα-Ρομάνα..

Ο Μαντσίνι αναγνωρίζοντας την ευθύνη που του αναλογεί στην παρούσα χρονική στιγμή στέκεται αρκετά στο ψυχολογικό κομμάτι επιμένοντας σ’ αυτό που είχε πει μετά το φιλικό παιχνίδι κόντρα στην μετέπειτα πρωταθλήτρια κόσμου Γαλλία πριν τρεις μήνες (1/6) «..παίρνουμε τον χρόνο μας και σύντομα, ίσως και του χρόνου τέτοια εποχή να είμαστε ξανά στο υψηλότερο επίπεδο διεθνώς»!

Για την ώρα βρίσκει την καλή διάθεση από τους παίκτες που έχει επιλέξει. Στα social media της γειτονικής χώρας γνωρίζουν την αποθέωση οι αναρτήσεις του Μάριο Μπαλοτέλι μαζί με τον Ινσίνιε τον οποίο παρουσιάζει ως ένα… «μωρό» στην αγκαλιά του!

Όπως και να έχει ο Μαντσίνι και μαζί όλοι οι Ιταλοί φίλαθλοι, «οι 80 εκατομμύρια προπονητές που έχει ο καθένας μια ενδεκάδα της εθνικής ομάδας στο κεφάλι του» όπως είχε πει μια φορά κι έναν καιρό γι’ αυτούς ο τότε ομοσπονδιακός τεχνικός Τζιοβάνι Τραπατόνι, έχουν πολλές απαιτήσεις και φιλοδοξίες.
Keywords
Τυχαία Θέματα