Ένα και... να καίει

Η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης και παρά το γεγονός ότι στο τελευταίο 20λεπτο οπισθοχώρησε για να κρατήσει το αποτέλεσμα, πέτυχε τον σκοπό της χάρη -και- στον εντυπωσιακό Στσέζνι.

Η Γιούβε ευτύχησε να πάρει το προβάδισμα στο 18' με κοντινό σουτ του Μπενατιά κι αφού ο Άλισον είχε αποκρούσει την κεφαλιά του Κιελίνι και η μπάλα είχε βρει και στο δοκάρι. Μέχρι το ημίχρονο δεν έγιναν και πολλά, με τους γηπεδούχους να κρατούν σχετικά άνετα το 1-0.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους η Γιουβέντους έδειξε ξεκάθαρη διάθεση να διπλασιάσει
τα τέρματά της και να «σφραγίσει» το «τρίποντο». Δεν το πέτυχε, όμως, χάνοντας τρεις μεγάλες ευκαιρίες, δύο με τον Ιγουαΐν και μία με τον Ματουιντί. Και όταν το ματς πήγαινε προς το τέλος, έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα από κάθε άλλη ομάδα και σε συνδυασμό με αρκετή δόση τύχης, ήταν αυτή που πανηγύρισε στο φινάλε.

Η Ρόμα ανέβασε στροφές, πίστεψε στην ισοφάριση και την «άγγιξε» στο 80', όταν ο Φλορέντζι με προβολή έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Την ίδια κατάληξη στην άλλη, όμως, εστία, είχε και ο «κεραυνός» του Πιάνιτς στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Και στο 94' για μερικά δευτερόλεπτα όλοι πίστεψαν ότι ήρθε η ώρα να πληρώσουν οι «μπιανκονέρι».

Μετά από τραγικό λάθος της άμυνας, ο Σικ, ο οποίος το καλοκαίρι πήγε στη Γιουβέντους από τη Σαμπντόρια, αλλά «κόπηκε» στα ιατρικά, βγήκε μόνος του με τον Στσέζνι με ένα... στρέμμα γήπεδο μπροστά του. Όταν έφτασε, ωστόσο, απέναντι στον Πολωνό, άξιο αντικαταστάτη του Μπουφόν και επίσης πρώην πορτιέρε της Ρόμα, κατάφερε να πλασάρει πάνω του. Τα δευτερόλεπτα που απέμεναν μέχρι τη λήξη ήταν διαδικαστικά.

Τιμά τον Αλέγκρι το γεγονός ότι δεν έκανε τρίτη αλλαγή σε ένα ντέρμπι με τα... όλα του, που κρινόταν εν μέρει ποια από τις δύο ομάδες θα διεκδικήσει μαζί με τη Νάπολι τον τίτλο. Η Γιούβε παρέμεινε στο -1 από τους «παρτενοπέι», η Ρόμα υποχώρησε στο -7 με ματς λιγότερο.

Γιουβέντους (Αλέγκρι, 4-3-3): Στσέζνι, Μπαρτζάλι, Μπενατιά, Κιελίνι, Σάντρο, Κεντίρα, Πιάνιτς, Ματουιντί (79' Μαρκίζιο), Κουαδράδο (77' Κουαδράδο), Μάντζουκιτς, Ιγουαΐν

Ρόμα (Ντι Φραντσέσκο, 4-3-3): Άλισον, Φλορέντζι, Μανωλάς, Φάσιο, Κολάροφ, Ντε Ρόσι (86' Ουντέρ), Νάινγκολαν, Στρόοτμαν 970' Πελεγκρίνι), Ελ Σαραουί (67' Σικ), Περότι, Τζέκο
Keywords
Τυχαία Θέματα