Ελλάδα-Σλοβακία 4-1: Γιορτινό βράδυ για την Εθνική που έμαθε να αρέσει

Η Ελλάδα νίκησε στο Παγκρήτιο τη Σλοβακία με 4-1 κάνοντας ένα ακόμη παιχνίδι με κέφι και διάθεση να ικανοποιήσει και τον κόσμο (περίπου 20.000 ήταν στο Παγκρήτιο) αλλά και οι παίκτες να ικανοποιήσουν τους ίδιους τους εαυτούς τους και να αποχωρήσουν από το γήπεδο με την αίσθηση ότι για μία ακόμη φορά τίμησαν τη φανέλα με το εθνόσημο.

Και το κατάφεραν…

Η Εθνική μέχρι το τέλος ήταν στην επίθεση. Προσπαθούσε να πετύχει

περισσότερα γκολ. Μέχρι το 88′ το σκορ ήταν στο 2-1, ένα σκορ που αδικούσε (σε έκταση) την Εθνική που έχασε πολλές ευκαιρίες για περισσότερα γκολ. Στο 88′ έγινε το 3-1 από τον Δουβίκας και στο 90’+2′ το 4-1 με αυτογκόλ.

Και κάπως έτσι ακόμη και αν τα δύο γκολ μπήκαν στο τέλος, η Ελλάδα πήρε μια νίκη στην έκταση που της άξιζε.

Εκτός από τα γκολ και τις φάσεις μπροστά, υπήρχε και δυνατό παρών στην άμυνα. Ο Μανδάς έκανε πολύ καλό ντεμπούτο με απόκρουση πέναλτι αλλά και άλλες αποκρούσεις.

Προφανώς και όλοι ήξεραν τη σεζόν που έκανε στη Λάτσιο. Απλώς επιβεβαίωσε στην πράξη το ότι η Εθνική έχει βάθος σε πολλές θέσεις και επιλογές. Και προφανώς και η θέση του τερματοφύλακα είναι μία από αυτές.

Η Ελλάδα μπήκε με διάθεση αλλά για την ψυχολογία του ματς η απόκρουση του πέναλτι στο 0-0 έπαιξε ρόλο. Στο πρώτο ημίχρονο η Εθνική είχε πολλές ευκαιρίες (και με Παυλίδη και με Καρέτσα) οι δύο ομάδες όμως πήγαν στα αποδυτήρια με το 1-1.

Το 1-0 έγινε με τον Κωνσταντέλια στο 16′ και το 1-1 με τον Χάντσκο στο 34′.

Φάσεις και γκολ

Στο 7′ σε αντεπίθεση της Εθνικής, ο Παυλίδης σούταρε μέσα από την περιοχή, απέκρουσε ο Ντουμπράβκα .Στο 9′ με ωραίες προσποιήσεις ο Καρέτσας έφτασε στην τελική προσπάθεια, ο Ντουμπράβκα απέκρουσε και πάλι 

Στο 12′ ο Μανδάς απέκρουσε το πέναλτι που εκτέλεσε ο Ντούντα. Το πέναλτι το κέρδισε ο Στρέλετς που αρχικά απέφυγε τον Ρέτσο και στη συνέχεια τον ανέτρεψε ο Μανδάς.

Στο 16′ η Ελλάδα ανοίγει το σκορ με τον Κωνσταντέλια. Ο Παυλίδης λίγο πριν είχε σουτάρει ο Ντουμπράβκα απέκρουσε, ο Κωνσταντέλιας με την μπάλα να είναι στο “αέρα” την έστειλε στα δίχτυα

Στο 20′ σε μια ακόμη γρήγορη αντεπίθεση της Εθνικής, ο Καρέτσας έκανε σουτ, η μπάλα πήγε άουτ

Στο 21′ ο Παυλίδης έχει νέα ευκαιρία για γκολ, σούταρε ο Μέσικ πρόλαβε έβαλε την κόντρα

Στο 29′ σούταρε ο Παυλίδης, ο Ντουμπράβκα έδιωξε σε κόρνερ

Στο 34′ γίνεται το 1-1, ισοφάρισε η Σλοβακία με τον Χάντσκο να βγαίνει τετ-α-τετ και να πλασάρει τον Μανδά

Στο 44′ ο Μανδάς έδιωξε σε κόρνερ σε τετ-α-τετ του Τούπτα. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους, ο Μανδάς έδιωξε σε πλασέ του Μπέρο

Keywords
Τυχαία Θέματα