Ελλάδα – Πολωνία 1-3: Πάλεψε, αλλά “λαβώθηκε” από τα λάθη (vid)

Με το… αριστερό μπήκε η Εθνική Γυναικών στο Nations League, καθώς ηττήθηκε με 3-1 από την Πολωνία στη Ριζούπολη, “πληρώνοντας” τα ατομικά λάθη που έγιναν στο ματς.

Καλό πρόσωπο έδειξε η “γαλανόλευκη” στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, ωστόσο οι στιγμές αδράνειας ήταν αυτές που στοίχισαν στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Παρά την ελεύθερη είσοδο, ελάχιστος κόσμος βρέθηκε στη Ριζούπολη για να στηρίξει την προσπάθεια της Εθνικής Γυναικών, επόμενο ματς της “γαλανόλευκης” το βράδυ της 26ης Σεπτεμβρίου με αντίπαλο τη Σερβία

στην πόλη Στάρα Πάζοβα.

Η εξέλιξη του αγώνα

Μόλις στο 1ο λεπτό οι Πολωνές άνοιξαν το σκορ με αδύναμο σουτ της Εύα Παγιόρ έξω από την περιοχή και κάκιστη εκτίμηση της φάσης από την τερματοφύλακα της Εθνικής, Ζωής Νάση.

Στο 16ο λεπτό, η Παγιόρ απείλησε εκ νέου το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με πλασέ μέσα από την περιοχή.

H Εθνική έβγαλε αντίδραση και απείλησε με την Κόγγουλη στο 23ο λεπτό, ενώ στο 24′ η Ελλάδα βρήκε το γκολ της ισοφάρισης με δυνατό σουτ της Μάρκου έξω από την περιοχή μετά από πάσα της Σαρρή.

Στο 30ο λεπτό η Εθνική ομάδα έχασε άλλη μια ευκαιρία με εκτέλεση φάουλ της Σαρρή.

Στο 39ο λεπτό οι Πολωνές βρήκαν και πάλι γκολ μετά από λάθος στην άμυνα της Εθνικής ομάδας. Η Παγιόρ έκλεψε τη μπάλα και έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, ωστόσο η Ναταλία Παντίλα πήρε το ριμπάουντ και με πλασέ έκανε το 2-1.

Oι Πολωνές έφτασαν κοντά και σε τρίτο τέρμα στο 50ο λεπτό, ωστόσο η Νάση σταμάτησε την Παγιόρ με σημαντική επέμβαση.

Η Εθνική έχασε σπουδαία ευκαιρία στο 51ο λεπτό με κεφαλιά της Σπυριδωνίδου και δύσκολη απόκρουση της Τσέμικ, ενώ το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε άλλη μια καλή στιγμή με την Πούλιο στο 72′.

Η Πολωνία “κλείδωσε” τη νίκη στο 84ο λεπτό, καθώς μετά από εκτέλεση κόρνερ η Πάβολεκ βρέθηκε μόνη της στο δεύτερο δοκάρι και με κεφαλιά έκανε το 3-1.

Ελλάδα – Πολωνία 1-3
Σκόρερ: 24′ Μάρκου – 1′ Παγιόρ, 39′ Παντίλα, 84′ Πάβολεκ

Ελλάδα (Κατηκαρίδης): Nάση, Παλαμά (82′ Μιχαλοπούλου), Κακαμπούκη, Σιδηρά, Γιαννακά (91′ Γεωργαντζή), Μάρκου, Γεωργίου, Καλδαρίδου (65′ Πούλιου), Κόγγουλη (82′ Μωραΐτου), Σπυριδωνίδου, Σαρρή

Πολωνία: (Παταλόν): Τσέμικ, Βιανκόβσκα, Ζίνιεβιτς, Γκρετς, Μάτισικ, Λέφελντ, Πάβολεκ, Γκραμπόβσκα, Κάμτσικ, Παντίλα (67′ Βρόμπελ), Παγιόρ

Keywords
Τυχαία Θέματα