Έκτακτο δελτίο καιρού για έντονα φαινόμενα: Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι – Σε ποιες περιοχές χρειάζεται προσοχή

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), κάνοντας λόγο για καταιγίδες και τοπικά έντονα καιρικά φαινόμενα την Παρασκευή 2/9, κυρίως στο Ιόνιο την Ήπειρο, Θεσσαλία και Μακεδονία, λόγω του ψυχρού μετώπου, των ασταθών αερίων μαζών και των υψηλών δεικτών αστάθειας που θα επκρατήσουν.

Ειδικότερα, επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το βράδυ της Πέμπτης (01-09-2022) έως και τις πρωινές ώρες του Σαββάτου (03-09-2022)

με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη βόρεια Ελλάδα, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα, κατά τη διάρκεια των φαινομένων, από ενισχυμένους ριπαίους ανέμους.

Πιο αναλυτικά:

Από σήμερα το βράδυ (01-09-2022) ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική και κεντρική Μακεδονία.

Αύριο Παρασκευή (02-09-2022) τα ισχυρά φαινόμενα θα επηρεάσουν τη Μακεδονία, από το μεσημέρι τη Θεσσαλία και έως αργά το απόγευμα το βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο.

Το πρωί του Σαββάτου (03-09-2022) οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα περιοριστούν στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, το βόρειο Αιγαίο και τη Θράκη και γρήγορα θα εξασθενήσουν.

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού: Για έντονα φαινόμενα και προβλήματα

Εξάλλου για ραγδαία αλλαγή του καιρού από σήμερα το απόγευμα της Πέμπτης 1/9 με περαιτέρω επιδείνωση την Παρασκευή 2/9 προειδοποιεί ο προγνώστης Σάκης Αρναούτογλου, μιλώντας για κατά τόπους έντονα φαινόμενα με καταιγίδες. Από την πλευρά του ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης κάνει λόγο για προβλήματα από τις καταιγίδες και τις τοπικές καιρικές συνθήκες που αναμένεται να επικρατήσουν.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο προγνώστης Σάκης Αρναούτογλου, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή σήμερα και αύριο ο καιρός, όπως τόνισε ο γνωστός μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου.

Ο προγνώστης κάνει λόγο για κατά τόπους έντονα φαινόμενα με καταιγίδες, επισημαίνοντας ότι η βόρεια Ελλάδα θα “χτυπηθεί” περισσότερο από τα φαινόμενα, τα οποία κατά τόπους θα είναι ισχυρά.

Αναλυτικά στην ανάρτηση το, ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρει μεταξύ άλλων:

“Προσοχή στα κατά τόπους έντονα καιρικά φαινόμενα την Παρασκευή σε αρκετές περιοχές κυρίως της βόρειας Ελλάδας συμπεριλαμβανομένης κατά πάσα πιθανότητα και της πόλης της Θεσσαλονίκης!

Χάρτης: Όσο πιο κοντά στις πορφυρές κυρίως αποχρώσεις βρίσκεται η περιοχή που σας ενδιαφέρει τόσο μεγαλύτερη η πιθανότητα να εκδηλωθούν βροχές ή καταιγίδες αλλά να είναι και ισχυρές, οπότε και δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να δημιουργήσουν και προβλήματα!! Το ανοιχτό πράσινο υποδηλώνει μικρότερη εως πολύ μικρότερη αλλά υπαρκτή πιθανότητα για πολύ πιο τοπικά φαινόμενα!” αναφέρει ο προγνώστης.

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Ισχυρές καταιγίδες ικανές να δημιουργήσουν και προβλήματα

Όπως αναφέρει σε ανάρτηση του ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, σε αρκετές περιοχές θα εκδηλωθούν ισχυρές καταιγίδες ικανές να δημιουργήσουν σε τοπικό επίπεδο ακόμη και προβλήματα, ενώ τονίζει ότι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στους κεραυνούς. Σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη, η Παρασκευή κρίνεται ως “καιρικά επικίνδυνη μέρα”.

Αναλυτικά, στην ανάρτησή του ο Κλέαρχος Μαρουσάκης αναφέρει:

“Αν και ο άστατος καιρός θα επιμείνει και σήμερα το απόγευμα σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές, μεγάλη προσοχή πρέπει να δείξουμε στην αυριανή ημέρα όπου σε αρκετές περιοχές θα εκδηλωθούν ισχυρές καταιγίδες ικανές να δημιουργήσουν σε τοπικό επίπεδο ακόμη και προβλήματα.

Πιο αναλυτικά, βαρομετρικό χαμηλό συνεχίζει να απασχολεί την Ιταλία και τα βόρεια Βαλκάνια το οποίο μετατοπιζόμενο πιο ανατολικά προκαλεί κατά περιόδους άστατο καιρό και στην περιοχή μας.

Όπως μπορούμε να δούμε και στον χάρτη των βροχοπτώσεων που καλύπτει τη Γηραιά Ήπειρο η εξέλιξη αυτή προκαλεί ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις αυτές περιοχές.

Από σήμερα το απόγευμα το αυτό σύστημα κακοκαιρίας θα προκαλέσει περαιτέρω επιδείνωση των καιρικών συνθηκών στη χώρα μας αρχικά στη Μακεδονία, τη Χαλκιδική, τη βόρεια Θεσσαλία αλλά και το δυτικό βορειοδυτικό Αιγαίο με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές καταιγίδες, το χαλάζι και τους έντονους κεραυνούς.

Μέσα στη νύχτα αλλά και αύριο Παρασκευή τα φαινόμενα αυτά θα απασχολήσουν αρκετές περιοχές του Ιονίου πελάγους, του ηπειρωτικού κορμού αλλά και του δυτικού και βόρειου Αιγαίου.

Στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνονται τόσο η Αττική όσο και η Θεσσαλονίκη.
Στα σχόλια παρακάτω επισυνάπτεται χάρτης βροχής – καταιγίδας για την αυριανή ημέρα.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΚΕΡΑΥΝΟΥΣ!!!!”

ΠΗΓΗ: THETOC

Keywords
Τυχαία Θέματα