''Εκπτωτος βασιλιάς'' στη Μαδρίτη

Με τον Καλάθη εγκλωβισμένο για ένα ακόμα βράδυ( 0/11 σουτ) , οι ''πράσινοι'' κατέρρευσαν από την πρώτη περίοδο και έχασαν 78-63, πλέον περιμένουν τη Ρεάλ στο ΟΑΚΑ για την πρώτη νίκη μετά από τέσσερις ήττες στην σειρά.

Δεν μπήκε στο γήπεδο ο Παναθηναϊκός

Ο Τόμας έβαλε το πρώτο καλάθι του αγώνα δίνοντας προβάδισμα στον Παναθηναίκό που γρήγορα εξαφανιστηκε... Ράντολφ και Τέιλορ έτρεξαν σερί 5-0, ο Καλάθης έκανε δύο μαζεμένα λάθη και ο Φερνάντεθ με τρίποντο ανάγκασε τον Πιτίνο να καλέσει ''time out''. Μετά την διακοπή ο
Ταβάρες αναλαμβάνβει δράση και με δύο καρφώματα ανεβάζει την διαφορά. Λάθοι και από τους Βουγιούκα, Λεκάβιτσιους, όμως ο Τόμας βάζει μόλις το 3ο πράσινο καλάθι σε 9 λεπτά!

Στο παρκέ ο Πρέπελιτς και με το τρίποντο του Σλοβένου η ομάδα του Λάσο ξέφυγε με 21-6. Ο Λάνγκφορντ βάζει δύο βολές και γράφει το 21-8, σκορ πρώτης περιόδου με τον Παναθηναίκό να ολοκληρώνει το δεκάλεπτο με μόλις τρία καλάθια και πέντε λάθη (3/15 δίποντα, 0/2 τρίποντα).

Γκιστ και Θανάσης έδωσαν ενέργεια

Η περίοδος άρχισε όπως τελείωσε με τη Ρεάλ να ''πυροβολεί'' με τον Τόμκινς από τα 6.75 για το 24-8, όμως στην συνέχεια η ''πράσινη'' άμυνα δυνάμωσε με τον Αγιόν να δέχεται δύο τάπες και τονν Γκιστ να φορτώνει το ''μαδριλένικο'' καλάθι. Ο Αμερικανός έβαλε 7 πόντους και έριξε την διαφορά στους 10 (27-17). Ο Θανάσης ανάγκαζε τον Κοζέρ και τον Καμπάσο σε λάθη αλλά το ποσοστό από την μακρινή απόσταση ήταν καταπληκτικό για τους γηπεδούχους με Κοζέρ και Πρέπελιτς να γράφουν το 33-20. Στα θετικά τα φάουλ που συμπλήρωσε γρήγορα η Ρεάλ με τους πράσινους να μην το εκμεταλλεύονται όμως... Ο Τόμας επιτέλους δίνει λύση από τα 6.75, Καλάθης και Γκιστ βγάζουν δύο άμυνες αναγκάζοντας σε λάθη την βασίλισσα που έφτασε τα 10! Επί μέρους σκορ 14-18 και το ημίχρονο έκλεισε 35-26 .

Στα αρνητικά του πρώτου ημιχρόνου, τα κακά ποσοστά του Καλάθη (0/6 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 1/2 βολές, 3 ασίστ για 3 λάθη). Στα θετικά η επανεφάνιση του Γκιστ που πέτυχε 7 πόντους σε 11.24. Ο παράγοντας ''Χ'' , Κλεμεν Πρέπελιτς με 9 πόντους σε 10.30 (1.1 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 1/2 βολές)

Καμπάσο vs Καλάθης σημειώσατε 1

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Κιλπάτρικ να εκτελεί από τα 6.75 φτάνοντας τους 8 πόντους, όμως η απάντηση ήταν άμεση από τον Καμπάσο με την Ρεάλ να έχει 7/14 τρίποντα. Οι ''πράσινοι'' έκλεψαν για 7η φορά την μπάλα και ο Κιλπάτρικ πέτυχε άλλους δύο πόντους, όμως ένα μικρό 4-0 σερί της Ρεάλ ανέβασε ξανά την διαφορά σε διψήφια νούμερα.

Μέσα σε όλα αυτά, Κάρολ, Καμπάσο Τέιλορ δηλώνουν παρών έξω από την γραμμή , Καμπάσο οργανώνει, Ντεκ σκοράρει και ο Πιτίνο δεν αντέχει να δει άλλο με την διαφορά να μένει σταθερά σε υψηλά νούμερα και τον Καμπάσο να τρυπά την πράσινη άμυνα και να στέλνει το ματς στους 19 (56-37). Ο Αργεντινός έφτασε τους 10 πόντους, 9 ασίστ κάνοντας τα πάντα στο παρκέ με το ημίχρονο να κλείνει με το καλάθι του Αγιόν που ανέβασε την διαφορά στους 20 (61-41).

Τυπική διαδικασία

Για να καλύψει την διαφορά έπρεπε να μπούνε τα τρίποντα και ο Τόμας έδωσε την λύση, η Ρεάλ άργησε να βρει σκορ, της πήρε 2 λεπτά με το καλάθι του Αγιόν. Τόμκινς και Τέιλορ συνέχισαν να εκτελούν από μακριά, με τον Πιτίνο να βάζει τον Λοτζέσκι που βρήκε ρυθμό με πέντε συνεχόμενους πόντους. Ο Παπαπέτρου άργησε να πάρει μπροστά...με την διαφορά να κυμαίνεται στους 17-20 πόντους και τον Καμπάσο να μην σταματά και να τελειώνει το ματς με 13 πόντους, 9 ασίστ, 7 ριμπάουντ, 5 κλεψίματα και 3 λάθη. Ο Παναθηναϊκός τελείωσε το δεκάλεπτο με επί μέρους σκορ 22-17 όμως η μάχη είχε χαθεί...

Τα τελευταία λεπτά ήταν διαδικαστικά με την Ρεάλ να κερδίζει εύκολα τους πράσινους και πλέον την σειρά να μεταφέρεται την ερχόμενη Τρίτη (23/4) στην Αθήνα.

Στο γήπεδο βρέθηκαν Λούκα Ντόντσιτς και Ερνανγκόμεθ

Ρεάλ Μαδρίτης (Λάσο): Καμπάσο 13, Φερνάντεθ 3, Τέιλορ 11, Τόμκινς 8, Ταβάρες 6, Κοζέρ 3, Αγιόν 10, Ρέγες, Κάρολ 3, Ράντολφ 10 ,Ντεκ 2, Πρέπελιτς 9

Παναθηναϊκός (Πιτίνο): Καλάθης 1, Παπαπέτρου 9, Μήτογλου, Βουγιούκας 4, Λάνγκφορντ 4 , Τόμας 13, Κιλπάτρικ 10, Παπαγιάννης 2, Λοτζέσκι 7, Αντετοκούνμπο, Λεκάβιτσιους 6, Γκιστ 7
Keywords
Τυχαία Θέματα