Αλέγκρι: «Ο αποκλεισμός από τον Άγιαξ να μην χαλάσει τους πανηγυρισμούς για το πρωτάθλημα»

H Γιουβέντους δεν πρέπει να επιτρέψει ο αποκλεισμός από το Champions League να χαλάσει τους εορτασμούς, εφόσον η ομάδα καταφέρει το Σάββατο να αναδειχθεί και τυπικά πρωταθλήτρια στη Serie A, όπως δήλωσε ο προπονητής της, Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.

Ο τίτλος στο πρωτάθλημα δείχνει να μοιάζει με ένα βραβείο... παρηγοριάς για την Γιουβέντους που έχει ήδη εδραιώσει την κυριαρχία της εντός συνόρων τα τελευταία χρόνια και
είχε στρέψει το βλέμμα στην κατάκτηση του Champions League αυτή τη σεζόν, με την απόκτηση και του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ωστόσο, ο Αλέγκρι είπε ότι η Γιουβέντους, που χρειάζεται ένα βαθμό στο ματς με την Φιορεντίνα για να κατακτήσει τον όγδοο διαδοχικό τίτλο πρωταθλήματος, πρέπει να αφήσει πίσω της τον αποκλεισμό από τον Άγιαξ.

«Το σημαντικό είναι να κατακτήσουμε αύριο το πρωτάθλημα και θα το αξίζουμε, επειδή είχαμε μια εξαιρετική σεζόν. Αν μπορέσουμε να το κατακτήσουμε, θα πρέπει να το γιορτάσουμε και να τιμηθούμε. Τότε θα φάμε σοκολάτα και θα έχουμε χρόνο να μιλήσουμε για το μέλλον» δήλωσε σε δημοσιογράφους.

Και πρόσθεσε: «Πρέπει να ξεπεράσουμε την απογοήτευση του Champions League. Πρέπει να το αποδεχθούμε και πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά. Το αποτέλεσμα δεν μπορεί να αλλάξει και να ψάχνουμε για δικαιολογίες, όπως συμπεριφέρονται εκείνοι που δεν κερδίζουν. Αποδεχόμαστε την ετυμηγορία του γηπέδου».

Και κατέληξε ο Ιταλός προπονητής: «Δεν πρέπει να απογοητεύομαστε που χάσαμε στα προημιτελικά από μια καλή ομάδα. Η ζωή συνεχίζεται, το ίδιο και το ποδόσφαιρο. Η άφιξη στην ομάδα του Ρονάλντο δεν σήμαινε ότι θα κατακτούσαμε σίγουρα και το Champions League, όπως είχα ήδη δηλώσει».
Keywords
Τυχαία Θέματα