Εκδοτικός οίκος μηνύει το Netflix για την παράνομη χρήση τίτλου του στο "Bandersnatch"

Αμαυρώνεται το καλό όνομα του οίκου.

Το Netflix δέχτηκε μήνυση από εκδοτικό οίκο για την αναφορά του τίτλου "Choose Your Own Adventure" στο πρόσφατο ειδικό επεισόδιο "Black Mirror: Bandersnatch".

Σύμφωνα με το THR, ο Chooseco, LLC, ο εν λόγω εκδοτικός οίκος που έχει στην κατοχή του τα δικαιώματα της

προαναφερμένης σειράς βιβλίων, υπέβαλε μήνυση στο δικαστήρια του Βερμόντ υποστηρίζοντας ότι αν και βρισκόταν με το Netflix "σε εκτενείς διαπραγματεύσεις για τη χρήση του τίτλου εδώ και αρκετά χρόνια (από το 2016)", η υπηρεσία streaming δεν έλαβε ποτέ την αντίστοιχη άδεια.

"Τουλάχιστον, μια φορά πριν την κυκλοφορία του 'Bandersnatch', ο Chooseco είχε στείλει γραπτή αίτηση για την παύση χρήσης του ονόματος 'Choose Your Own Adventure' από το Netflix, γιατί συσχετίζονταν με τις διαφημιστικές προσπάθειες του οίκου με άλλο τηλεοπτικό πρόγραμμα", λέει η μήνυση. "[Το Netflix] χρησιμοποιεί το όνομα επίτηδες για να δημιουργήσει το συναίσθημα της νοσταλγίας στους θεατές με τη σειρά βιβλίων των δεκαετιών του '80 και του '90. Η ταινία είναι σκοτεινή και, κάποιες φορές, οι ενοχλητικές σκηνές της διαλύουν τον θετικό συσχετισμό με την εταιρεία και αμαυρώνουν το προϊόν".

Ο Chooseco είχε πει ότι "το Netflix έχει κέρδος από την συσχέτισή του με την μάρκα" καθώς στο "Bandersnatch" όταν ο κύριος χαρακτήρας, Stefan Butler, εξηγεί στον πατέρα του το παιχνίδι που δημιούργησε του λέει ότι εμπνεύστηκε από ένα φανταστικό βιβλίο και χρησιμοποιεί την φράση, "It's a 'Choose Your Own Adventure' book".

Ο Chooseco απαιτεί $25 εκ. από το Netflix ή ποσοστό από τα κέρδη του "Bandersnatch", ανάλογα με το πιο από τα δύο ποσά είναι μεγαλύτερο.

Ο Chooseco κατέχει τα δικαιώματα από την δεκαετία του '80 και έχει πουλήσει πάνω από 265 εκ. αντίτυπα των βιβλίων "Choose Your Own Adventure". Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο οίκος λαμβάνει σοβαρά τα δικαιώματά του, καθώς πριν από μερικά χρόνια είχε μηνύσει την DiamlerChrysler για τη χρήση της φράσης στη διαφημιστική καμπάνια των Jeeps. Η 20th Century Fox βρίσκεται σε συζητήσεις για την ανάπτυξη σειράς που θα βασίζεται στα βιβλία του οίκου.

Το Netflix δεν έχει απαντήσει με κάποιο σχόλιο όσων αφορά την μήνυση.

Μείνετε συντονισμένοι στο IGN Greece για τις εξελίξεις τις υπόθεσης, αλλά και ό,τι νεώτερο στο τηλεοπτικό και κινηματογραφικό τοπίο.

IGN GreeceΣτο μεγάλο cast του "The French Dispatch" προστέθηκε ο Henry WinklerΤο Netflix φέρνει το "Shadow and Bone" στη μικρή οθόνηAnne Hathaway και Tim Robbins στο περιβαλλοντολογικό δράμα του Todd Haynes

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα