«Είπε» αντίο στο Ρότερνταμ

Στις λεπτομέρειες έχασε ο Στέφανος Τσιτσιπάς από τον Βόσνιο, Νταμίρ Τζουμούρ στον 1ο γύρο του ΑΤΡ 500 του Ρότερνταμ. Ο 20χρονος Έλληνας πρωταθλητής ηττήθηκε με 6-4, 1-6, 7-5, γνωρίζοντας έτσι τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα του σε τουρνουά που διεξάγονται σε κλειστά κορτ τα οποία έχουν σκληρή επιφάνεια.

Ο Τσιτσιπάς προερχόταν από την ήττα του από τον Μονφίς την περασμένη Παρασκευή στον προημιτελικό γύρο του ΑΤΡ 250 της Σόφιας.

Αν και ο Τζουμούρ πήρε το πρώτο σετ με 6-4, στο δεύτερο σετ
ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλό του και το κατέκτησε με 6-1. Στο τρίτο βρέθηκε να χάνει με 4-1. Ισοφάρισε σε 4-4, αλλά ο Τζουμούρ έκανε το καθοριστικό μπρέικ στο 12ο γκέιμ, με αποτέλεσμα να το πάρει με 7-5.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Τζουμούρ στο 2019, μετά από τρεις διαδοχικές ήττες. Η προηγούμενη ήταν απέναντι στον Έλληνα τενίστα, τον περασμένο Οκτώβριο στο Μάστερς του Παρισιού.

Την επόμενη εβδομάδα, ο Τσιτσιπάς θα αγωνιστεί στο ΑΤΡ 250 της Μασσαλίας, οι αγώνες του οποίου διεξάγονται επίσης σε «κλειστά» κορτ με σκληρή επιφάνεια.
Keywords
Τυχαία Θέματα