Χαρακίρι στο Ρότερνταμ – VIDEO

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε από τον Νταμίρ Ντζουμούρ στο ντεμπούτο του στο 500αρι τουρνουά του Ρότερνταμ της Ολλανδίας και αποχαιρέτησε πρόωρα τη διοργάνωση από τον 2ο γύρο του θεσμού…

Άσχημη εμφάνιση, υπεράριθμα λάθη και φυσιολογική ήττα για τον Στέφανο Τσιτσιπά στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας. Ο Έλληνας πρωταθλητής αποκλείστηκε από την συνέχεια του ABN AMRO Tournament, με ήττα στα τρία σετ

από τον Νταμίρ Ντζουμούρ.

Ο Βόσνιος ήταν πιο δημιουργικός, έβγαλε περισσότερη ενέργεια στο court και δικαιώθηκε με το τελικό αποτέλεσμα, αναγκάζοντας τον Στέφανο στην τρίτη του ήττα στις τέσσερις μεταξύ τους αναμετρήσεις, αλλά και στην δεύτερη σερί ήττα του στο Tour, μετά από αυτήν στη Σόφια από τον Μονφίς.

Μετά από 1 ώρα και 56 λεπτά, το Νο3 του ταμπλό στην Ολλανδία, ηττήθηκε από το Νο56 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ με 6-4, 1-6, 7-5 και στρέφει πλέον την προσοχή του στο 250αρι τουρνουά της Μασσαλίας, στο οποίο και θα αγωνιστεί την επόμενη εβδομάδα.

Dzooming into the next round @DzumhurDamir battles past Tsitsipas 6-4 1-6 7-5 to record his first match win of the year! pic.twitter.com/JghbFhTYPV

Tennis TV (@TennisTV) 13 Φεβρουαρίου 2019

Στο πρώτο σετ ο Τσιτσιπάς δέχθηκε τρία(!) μπρέικ από τον Ντζουμούρ και του έκανε δυο, με αποτέλεσμα να απολέσει το προβάδισμα νωρίς-νωρίς.

Ο Βόσνιος έφτασε στην κατάκτηση του εναρκτήριου κομματιού του αγώνα με 6-4, εκμεταλλευόμενος τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του Έλληνα τενίστα, και μπήκε στο δεύτερο σετ με το μομέντουμ και το ρόλο του φαβορί.

Σε μια ανύποπτη στιγμή ο Στέφανος φάνηκε να γύρισε τον αστράγαλό του στο δεύτερο γκέιμ του δευτέρου σετ, με τον γιατρό του να μπαίνει άμεσα στο court. Ο Τσιτσιπάς δεν είχε κάτι το σοβαρό, ευτυχώς, και επέστρεψε στον αγώνα.

Αμέσως μετά από αυτήν την περιπέτεια, “έσπασε” μάλιστα το σερβίς του αντιπάλου του και πήρε κεφάλι λίγες στιγμές αργότερα με 0-2. Σαν να μην έφτανε αυτό, συνέχισε παίζοντας “στα κόκκινα” στο δεύτερο σετ και έκανε το 0-5 με συνοπτικές διαδικασίες, για να τελειώσει το σετ με 1-6 μετά από μισή ώρα αγώνα και να επιστρέψει για τα καλά στο ματς.

Αν και όλα έδειχναν πως ο Στεφ θα καταφέρει να πάρει δια πυρός και σιδήρου την πρόκριση για την επόμενη φάση, δεν μπόρεσε να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό και ηττήθηκε μετά από μεγάλη μάχη στο τρίτο κομμάτι του αγώνα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ντζουμούρ έκανε πρώτος μπρέικ και προηγήθηκε με 3-1 στο τρίτο σετ. Λίγα λεπτά αργότερα έφτασε στο 4-1 κρατώντας το σερβίς του και απείλησε με νέο μπρέικ, καθώς προηγήθηκε με 15-30 στο σερβίς του Στέφανου Τσιτσιπά.

Ο Έλληνας πρωταθλητής “αφυπνήστηκε”, κέρδισε συνεχόμενους εντυπωσιακολύς πόντους παίζοντας επιθετικά και ανέκτησε αυτοπεποίθηση, ισοφαρίζοντας σε 4-4 με τρία σερί κερδισμένα γκέιμς.

Στο 5-4 υπέρ του Ντζουμούρ, ο Βόσνιος έγινε και πάλι απειλητικός, φτάνοντας σε δυο ματς πόιντς στο σερβίς του Έλληνα. Ο Στεφ όμως στάθηκε στο ύψος του, έπαιξε ψύχραιμα και με μερικά μεγάλα σερβίς έφερε το ματς στο 5-5.

Αυτό ήταν το τελευταίο γκέιμ που κέρδισε στο φετινό ABN AMRO Tournament ο 20χρονος Έλληνας, με τον Ντζουμούρ να κατακτά τα επόμενα δυο γκέιμς και να παίρνει μια πολύ σημαντική νίκη με 7-5.

ABN AMRO TOURNAMENT SINGLES DRAW | OOP | TV SCHEDULE

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Χαρακίρι στο ΡότερνταμVIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα